SCHMELZFEST 1926
Czy ja mogę od was wymagać więcej? Mogę, ale nie chcę wymagać, chce zachęcać do wspólnej "inwestycji" w bycie Edlem. Dobra, popłynąłem.
Rozpoczynamy przygotowania do kolejnych już obchodów Święta Roztopów. Przypomnę, że one zawsze trwają od 1 do 15 marca.
Tym razem organizacja przypadnie w cięzkim dla mnie czasie, ale to pomijamy. Nie ma lekko, nigdy.
Co było, co może być?
Jadąc od "góry" tego co działo się w zeszłym roku:
- Polowanie w Kotlinie - autorsko poprowadzona przez @Albert Fryderyk de Espada. W tym roku damy radę?
- Turniej Szachów Szybkich - tutaj organizatorem był @Joachim Cargalho ale może i @Sophie przejmie rolę po ojcu?
- Konkurs literacki - temat do ustalenia - celem jest opisanie historii związanej z Kotliną Edelweiss - pewnie wezmę na siebie.
- Ognisko - stały punkt programu - głosujemy nad wyborem Ogniomistrza czy mam sam wybrać?
- Wielka Gonitwa - to jeden z moich celów głównych - jak @Joachim Cargalho nie podoła, to biorę na siebie.
- Triathlon Edelweisski - to już musi być stały punkt programu naszego Schmelzfest
- Quiz Wiedzy o ... czymś- nie wiem czy koniecznie musi być o Edelweiss, ale w klimacie. Takie rzeczy lubi @Isabella M. Neumann-Swann, ale i @Joachim Cargalho . Ostatecznie i ja się podejmę. Tematyka do ustalenia - porozmawiajmy o tym.
- Statki? - chcecie?
Chodzi mi po głowie jeszcze jakiś konkurs na lokalne wyroby - ser, szynka, etc, ale to na razie tak przeprowadzam sobie burzę mózgów.
Co do chęci i propozycji to zapraszam wszystkich Edli i nie Edli!. Coś wspólnie ustalimy.