Chciałbym zachować "piękno" w szczególnie tak waznym miejscu jakim jest muzeum, dlatego, jeśli uważacie inaczej to proszę także pisać, czasowo ustawiam tutaj wątek organizacyjny.
Osobiście widziałbym, żeby zbiory były w formacie działu zablokowanego, tak by wstawiać tylko rzeczywiste prace. Jeśli ktoś chce zwiedzać to ma prawo napisać nowy wątek, wykorzystywać zdjęcia (jakiekolwiek spójne) obrazów, prowadzić narrację i tak dalej.
Proszę was o opinię czy to dobra droga czy nie. Muzeum w końcu ma mieć charakter pokazowy, a w teorii znamy przypadki, gdzie wszystko ginie pod natłokiem "rozmów",co oczywiste.
Proszę także o informacje jakie cenne zbiory oprócz malarskich i przekazanych nam przez inne nacje doszukaliśmy się w obecnej chwili w Edelweiss. I nie chodzi mi o to by nagle wymyślić 1500 eksponatów, ale może macie jakieś pomysły...
Przychodzi mi też do głowy "ususzona szarotka" Herr Cargalho z pierwszej Lawiny...Nie wiem jednak czy do dobry pomysł.
Ok Czekam na opinię jakie eksponaty i jakie Pawilony tworzymy.
Nationalmuseum - wątek organizacyjny
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Nationalmuseum - wątek organizacyjny
Ja by się jeszcze zastanowił nad innymi eksponatami, np związanymi z motoryzacją, lotnictwem, wojskiem itd. tylko już tego może nie dzielić tylko do jednego wora wpakować
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pawilon Maszyn czy coś takiego może być nawet oddzielnie. Na razie trudno jednak uznać, że mamy już "muzealne eksponaty", bo co nimi może być? Maulwurf Szanowny naprawił i nie nadaje się.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑18 maja 2022, 15:44 Ja by się jeszcze zastanowił nad innymi eksponatami, np związanymi z motoryzacją, lotnictwem, wojskiem itd. tylko już tego może nie dzielić tylko do jednego wora wpakować
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ach, tutaj już się odbywa dyskusja, do której nawiązałem gdzieś tam wcześniej. W skrócie, bo już trochę omówiliście.
Ramki ładne, ale faktycznie powinny być mniej inwazyjne wobec obrazu.
Również jestem zdania, że wątki z wystawami powinny pozostać zamknięte, choć nie ukrywam, zę chętnie na bieżąco komentowałbym eksponaty.
Również jestem zdania, że wątki z wystawami powinny pozostać zamknięte, choć nie ukrywam, zę chętnie na bieżąco komentowałbym eksponaty.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z tymi ramkami to poczekam jeszcze na propozycje Herr @Helwetyk Romańskiego, gdyż może doda nam piekne ramki w bbcode. Czas pokaże. Na spokojnie.Joachim Cargalho pisze: ↑20 maja 2022, 23:25 Ach, tutaj już się odbywa dyskusja, do której nawiązałem gdzieś tam wcześniej. W skrócie, bo już trochę omówiliście.
Druga sprawa z wątkami, no właśnie, bo i jedno i drugie rozwiązanie ma swoje zalety.
Licze jednak, że przy tym ustawieniu, jak jest teraz da się prowadzić wycieczki i po prostu linkować lub wklejać obrazy umieszczone na Kustoszu.
- Ignats ik Ruth • Stempel
-
ODZNACZENIA
Jeszcze co do aspektu blokowania wątków z pracami — ewentualnie można przedstawiać prace tylko w pierwszym poście wątku, tam je doklejać w trybie edycji, a zwiedzającym dać pole do popisu poniżej. ;P
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Można części z rozebranego modelu pozbierać i wystawić.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 maja 2022, 09:20 Pawilon Maszyn czy coś takiego może być nawet oddzielnie. Na razie trudno jednak uznać, że mamy już "muzealne eksponaty", bo co nimi może być? Maulwurf Szanowny naprawił i nie nadaje się.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To nie jest zły pomysł - linki wstawiam właśnie też w pierwszym poście...No zobaczymy...Ignats ik Ruth pisze: ↑21 maja 2022, 18:06 Jeszcze co do aspektu blokowania wątków z pracami — ewentualnie można przedstawiać prace tylko w pierwszym poście wątku, tam je doklejać w trybie edycji, a zwiedzającym dać pole do popisu poniżej. ;P
Niestety krótką mam pamięć, co tam było?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑21 maja 2022, 18:33Można części z rozebranego modelu pozbierać i wystawić.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 maja 2022, 09:20 Pawilon Maszyn czy coś takiego może być nawet oddzielnie. Na razie trudno jednak uznać, że mamy już "muzealne eksponaty", bo co nimi może być? Maulwurf Szanowny naprawił i nie nadaje się.![]()
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ale to Szanowny wymieniał.