Warto pomysł rozważyć!
Z portu w Ragusie - donosy
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Z portu w Ragusie - donosy
No ja nic nie mówię, ale może warto pogadać z JCKW, żebyśmy mieli jakąś baterię artylerii w Raguzie w przyszłości, żeby lepiej przekonywać do dobrowolnego datku, @Heinz-Werner Grüner ?!
p
Warto pomysł rozważyć!
Warto pomysł rozważyć!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W sumie to niezła rzecz. Chciałbym napisać, że niedługo Ragusa już nie będzie potrzebna, ale nie będę nic obiecywać.Jürgen Voller pisze: ↑30 marca 2026, 10:37 No ja nic nie mówię, ale może warto pogadać z JCKW, żebyśmy mieli jakąś baterię artylerii w Raguzie w przyszłości, żeby lepiej przekonywać do dobrowolnego datku, @Heinz-Werner Grüner ?!p
Warto pomysł rozważyć!![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W sumie to niezła rzecz. Chciałbym napisać, że niedługo Ragusa już nie będzie potrzebna, ale nie będę nic obiecywać.Jürgen Voller pisze: ↑30 marca 2026, 10:37 No ja nic nie mówię, ale może warto pogadać z JCKW, żebyśmy mieli jakąś baterię artylerii w Raguzie w przyszłości, żeby lepiej przekonywać do dobrowolnego datku, @Heinz-Werner Grüner ?!p
Warto pomysł rozważyć!![]()
-
Elisa von Rozmarinowa • Stempel
Ja jestem wolna od podatku by były tańsze produkty, jak będzie specjalny podatek to będzie drożej. A ja zalecam wstrzemięźliwość. W tym powiem że wypełniacie w luki w lukach ale w jakim to prawie będzie w ekonomicznym te luki o czym mówią te prawo ekonomiczne co mówi, hm?Fryderyk Orański pisze: ↑30 marca 2026, 00:13Specjalny podatek się ściągnie by opłacić kupców z RONHeinz-Werner Grüner pisze: ↑28 marca 2026, 09:52Grunt, żeby luki wypełnić po sam sufit!
Ciekaw jestem czy nas będzie na to stać!![]()
![]()
![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Panienko, to było w formie żartów. Nie ma co się stresować. Żadnych podatków nie planujemy. O prawie ekonomicznym wypełniając luki w lukach też nie ma co pisać. Ot zwykła dbałość by zapełnić luki bagażowe do pełna...Elisa von Rozmarinowa pisze: ↑30 marca 2026, 15:51Ja jestem wolna od podatku by były tańsze produkty, jak będzie specjalny podatek to będzie drożej. A ja zalecam wstrzemięźliwość. W tym powiem że wypełniacie w luki w lukach ale w jakim to prawie będzie w ekonomicznym te luki o czym mówią te prawo ekonomiczne co mówi, hm?Fryderyk Orański pisze: ↑30 marca 2026, 00:13Specjalny podatek się ściągnie by opłacić kupców z RONHeinz-Werner Grüner pisze: ↑28 marca 2026, 09:52
Grunt, żeby luki wypełnić po sam sufit!
Ciekaw jestem czy nas będzie na to stać!![]()
![]()
![]()
![]()
-
Elisa von Rozmarinowa • Stempel
Ok, już rozumiemHeinz-Werner Grüner pisze: ↑30 marca 2026, 20:43Panienko, to było w formie żartów. Nie ma co się stresować. Żadnych podatków nie planujemy. O prawie ekonomicznym wypełniając luki w lukach też nie ma co pisać. Ot zwykła dbałość by zapełnić luki bagażowe do pełna...Elisa von Rozmarinowa pisze: ↑30 marca 2026, 15:51Ja jestem wolna od podatku by były tańsze produkty, jak będzie specjalny podatek to będzie drożej. A ja zalecam wstrzemięźliwość. W tym powiem że wypełniacie w luki w lukach ale w jakim to prawie będzie w ekonomicznym te luki o czym mówią te prawo ekonomiczne co mówi, hm?Fryderyk Orański pisze: ↑30 marca 2026, 00:13
Specjalny podatek się ściągnie by opłacić kupców z RON![]()
![]()
![]()
- Maurycy Orański-Nassau • Stempel
-
ODZNACZENIA
Po prostu nie chcemy mieć "pustych przebiegów". Jak mogę jeszcze coś upchać na statku żeby to sprzedać, to tak zrobię.
Tymczasem konwój wpłynął już na ocean
Jeden większy podmuch i równowartość miesięcznego dochodu brutto pójdzie się paść
Jeden większy podmuch i równowartość miesięcznego dochodu brutto pójdzie się paść
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja tam sądzę, @Heinz-Werner Grüner , że ujednolicona stawka podatku dla wszystkich w porcie by była satysfakcjonująca dla interesów Edelweiss.
Stary Fryc ustawił działa nad Wisłą w Kwidzyniu i już nikt nie dyskutował, co najwyżej trochę psioczył pod nosem, ale płacił!
Cieszę się, że masz jakieś rozwiązanie sprawy naszego portu w rękawie.
Stary Fryc ustawił działa nad Wisłą w Kwidzyniu i już nikt nie dyskutował, co najwyżej trochę psioczył pod nosem, ale płacił!
Cieszę się, że masz jakieś rozwiązanie sprawy naszego portu w rękawie.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dobrze tam żeglujcie!Maurycy Orański-Nassau pisze: ↑30 marca 2026, 22:40 Po prostu nie chcemy mieć "pustych przebiegów". Jak mogę jeszcze coś upchać na statku żeby to sprzedać, to tak zrobię.![]()
Jeden większy podmuch i równowartość miesięcznego dochodu brutto pójdzie się paść![]()
- Maurycy Orański-Nassau • Stempel
-
ODZNACZENIA