Pytanie czy czujesz się na siłach żeby to faktycznie zrobić, nie chcę być jakoś uszczypliwy ale jeżli chcielibyście to robić to musi to wyjść porządnie a nie jako tako.Damiano Robingren pisze: ↑11 kwietnia 2026, 01:05Zajmuję się tym samodzielnie od kilku miesięcyAlbert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 kwietnia 2026, 01:03 [...] Trzeba by tylko albo znaleźć kogoś kompetentnego do realizacji takiego pomysłu albo samemu się tego nauczyć.![]()
Alternatywna Przyszłość Nordaty (projekt)
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Alternatywna Przyszłość Nordaty (projekt)
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
no robię ogólnie wszystko co w mojej mocy by wyglądało to porządnie co nieAlbert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 kwietnia 2026, 01:32Pytanie czy czujesz się na siłach żeby to faktycznie zrobić, nie chcę być jakoś uszczypliwy ale jeżli chcielibyście to robić to musi to wyjść porządnie a nie jako tako.Damiano Robingren pisze: ↑11 kwietnia 2026, 01:05Zajmuję się tym samodzielnie od kilku miesięcyAlbert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 kwietnia 2026, 01:03 [...] Trzeba by tylko albo znaleźć kogoś kompetentnego do realizacji takiego pomysłu albo samemu się tego nauczyć.![]()
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Na razie wygląda legancko tylko zgaduję że problem może się pojawić w momencie animowania tego wszystkiego w jedne filmik.Damiano Robingren pisze: ↑11 kwietnia 2026, 13:54no robię ogólnie wszystko co w mojej mocy by wyglądało to porządnie co nieAlbert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 kwietnia 2026, 01:32Pytanie czy czujesz się na siłach żeby to faktycznie zrobić, nie chcę być jakoś uszczypliwy ale jeżli chcielibyście to robić to musi to wyjść porządnie a nie jako tako.
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Aktualnie idzie całkiem znośnieAlbert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 kwietnia 2026, 14:27Na razie wygląda legancko tylko zgaduję że problem może się pojawić w momencie animowania tego wszystkiego w jedne filmik.Damiano Robingren pisze: ↑11 kwietnia 2026, 13:54no robię ogólnie wszystko co w mojej mocy by wyglądało to porządnie co nieAlbert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 kwietnia 2026, 01:32
Pytanie czy czujesz się na siłach żeby to faktycznie zrobić, nie chcę być jakoś uszczypliwy ale jeżli chcielibyście to robić to musi to wyjść porządnie a nie jako tako.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zastanawiałem się co to jest ten mapping. Na szczęscie w porę się zorientowałem czytając wywiad, o którym wspomniałeś. Ja osobiscie nie widzę tutaj pola do działania dla siebie, ale skoro uważacie, że to przyniesie tylko promocję mikroświata to pozostaje zachęcać!
Mogę ew. "figurki" pomóc ulepić.
Mogę ew. "figurki" pomóc ulepić.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Edelweiss powinien reprezentować na mapie Edelek 
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

Uważam to za bardzo ambitny i dobry pomysł. Oczywiście w razie potrzeby pomocy służę nią, na ile tylko będę potrafił. Faktycznie, środowisko mapperów może stanowić dobrą bazę pod promocję mikronacji. Pytanie brzmi jedynie (jak już tow. wspomniał), czy taka forma promocji zdoła się "przebić" do widzów tego rodzaju produkcji? Faktem jest bowiem, że istnieje wiele kanałów o tej tematyce z ogromną ilością subskrypcji i like'ów, które mogą tą inicjatywę zwyczajnie "przykryć". Oczywiście nie neguję tym pytaniem samego pomysłu. Próbować bowiem trzeba, tak czy siak. Może jest już jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu, o którym nie wiem. By nie być gołosłownym, zapodam jednak swoją propozycję. By pokonać ten problem można byłoby przesłać gotowy filmik do twórcy jakiegoś kanału z już większymi zasięgami z prośbą o jego publikację. Sądzę, że o ile będzie on solidnie zrobiony mało który twórca by odmówił. Jednocześnie taka opcja nie wykluczała by przecież publikacji filmiku swoją drogą, innymi kanałami z racji na fakt że to tow. i tak byłby jego twórcą. Jednocześnie możliwość przeprowadzenia czegoś takiego również zależałaby od tego jak wygląda Twój aktualny kontakt z mapperami. Co sądzi tow. o takim pomyśle?Damiano Robingren pisze: ↑11 kwietnia 2026, 00:08 Generalnie miałem to pisać i w ogóle rozpoczynać w Bialenii by zacząć tam swoje pierwsze działania ale że od dzisiaj jestem tam osobą niechcianą i de facto zbanowaną przez żart Waksmana nad którym nawet nie miałem kontroli i o którym szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem (XDDD) no to rozpocznę sobie ten wątek i chyba całe swoje przyszłe mikroancyjne działania w Edelweiss.
No w każdym razie no przechodząc już tak serio do rzeczy to od grudnia współpracuję ze środowiskiem polskich mapperów. Znaczy może współpracuję to jest obecnie zbyt duże słowo, ale zdecydowanie mogę powiedzieć że jestem dosyć aktywnym obserwatorem tego community, a sam z resztą przeprowadziłem wywiad z jednym z mapperów i chyba nie był on zbyt popularny i guess...
Ta współpraca pozwoliła mi ogarnąć niezbędne podstawy do realizacji materiałów stricte mapperskich i być może rzeczywiście obecnie nie da się obecnie tym zbytnio wybić w internecie tak jak kiedyś jednak no jeśli wszystko pójdzie tak jak pójść powinno to powinniśmy jakoś do wakacji być świadkami całkiem aktywnej i chyba nawet pierwszej realnej promocji polskich mikronacji na youtube. I szczerze nie wiem jak to napisać lepiej, chcę po prostu żeby ludzie wiedzieli o tym wątku i żeby mogli zobaczyć to co przygotowywałem przez ostatnie miesiące, może nie jest idealnie ale jest!!
Wszystkie pytania piszcie w tym wątku, aha i przepraszam Bialenię, że nie ma Was na mapie ale w momencie kiedy tworzyłem całą tą mapę to Was jeszcze nie było, więc no ogólnie nie mogłem przewidzieć przyszłości, ale gwarantuję, że na mapie pojawicie się! Tak samo zamierzam dodać na mapę BRD w bardzo ciekawe miejsce. Umówmy się też tak, żeby cały projekt mógł motywować wszystkich mikronautów i powiedzmy że możecie już teraz przesyłać sugestie na kolejne odcinki!! Kto wie, może w przyszłości zobaczymy inne kontynenty mikroświata?![]()
PS: Mapa i w ogóle cały projekt jest jeszcze bardzo prototypowy, i dużo będzie zmieniane także proszę się nie przerażać, bo tutaj każdy głos się serio liczy!
PS: Dziękuję również w imieniu całego ludu pracującego Beatudii za chęć uwzględnienia BRD na mapie
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Hmmm no według obecnego drzewka mapperów:Mateusz pisze: ↑12 kwietnia 2026, 00:33 Pytanie brzmi jedynie (jak już tow. wspomniał), czy taka forma promocji zdoła się "przebić" do widzów tego rodzaju produkcji? Faktem jest bowiem, że istnieje wiele kanałów o tej tematyce z ogromną ilością subskrypcji i like'ów, które mogą tą inicjatywę zwyczajnie "przykryć".

ze swojej strony mogę zagwarantować nasz udział w eventach mapperskich takich jak "sylwester z mapperami" czy inne, więc powiedzmy, że jest to w jakiś sposób zrealizowane obecnie
Nie ma mojej zgody na nie umieszczenie najlepszej mikronacji Pollinu na takim projekcie!
W takim razie życzę powodzenia w realizacji pomysłu oraz jeszcze raz dziękuję. Jeszcze raz pragnę także podkreślić, że w razie potrzeby pomocy z chęcią jej udzielę, o ile będę w stanie.Damiano Robingren pisze: ↑12 kwietnia 2026, 14:21Hmmm no według obecnego drzewka mapperów:Mateusz pisze: ↑12 kwietnia 2026, 00:33 Pytanie brzmi jedynie (jak już tow. wspomniał), czy taka forma promocji zdoła się "przebić" do widzów tego rodzaju produkcji? Faktem jest bowiem, że istnieje wiele kanałów o tej tematyce z ogromną ilością subskrypcji i like'ów, które mogą tą inicjatywę zwyczajnie "przykryć".
większość kanałów które działały w przeszłości są obecnie dead/wygaszone/zawieszone, więc moim zdaniem jak uda się robić jakościowe materiały wzorowane, a być może nawet przebijające jakością starsze materiały to może coś z tego być, więc myślę że promocja akurat w ten sposób nie jest zagrożona
ze swojej strony mogę zagwarantować nasz udział w eventach mapperskich takich jak "sylwester z mapperami" czy inne, więc powiedzmy, że jest to w jakiś sposób zrealizowane obecnie
Nie ma mojej zgody na nie umieszczenie najlepszej mikronacji Pollinu na takim projekcie!