Rozkład Jazdy Linii Kolejowych EdelBAHN

Edelweisskie Przedsiębiorstwo Kolejowe - wszelkie info zbiorcze o kolejach.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Rozkład Jazdy Linii Kolejowych EdelBAHN

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Linia Kolejowa EDLBPAS0000003(Grünerwald>Eba>Stadt Edelweiss>Freiwald>Alpenfalen>Sandjak):
5:50 | 8:45 | 10:49 | 13:00 | 16:21 | 19:40 | 23:15

Linia Kolejowa EDLBPAS0000003(Sandjak>Alpenfalen>Freiwald>Stadt Edelweiss>Eba>Grünerwald):
6:15 | 9:20 | 11:24 | 13:35 | 16:56 | 20:15 | 23:50

Linia Kolejowa EDLBPAS0000004(Sandjak>Alpenfalen>Freiwald>Stadt Edelweiss>
Rincke>Wolkenbad>Hebelstad>Glänzberg>Langhorn>Ulvedal)
5:20 | 10:00 | 13:27 | 17:01 | 21:30

Linia Kolejowa EDLBPAS0000004(Ulvedal>Langhorn>Glänzberg>Hebelstad>Wolkenbad>Rincke>Stadt Edelweiss>
Freiwald>Alpenfalen>Sandjak)
6:20 | 11:00 | 14:27 | 18:01 | 22:30

Linia Kolejowa EDLBPAS0000005(Grünerwald>Eba>Stadt Edelweiss>Schwarzwaldorf>Glänzberg>Langhorn>Ulvedal):
5:30 | 8:20 | 12:07 | 16:52 | 20:01 | 22:55

Linia Kolejowa EDLBPAS0000005(Ulvedal>Langhorn>Glänzberg>Schwarzwaldorf>Stadt Edelweiss>Eba>Grünerwald):
6:10 | 9:00 | 12:47 | 17:32 | 20:41 | 23:35

Rozkład Jazdy będzie na bieżąco aktualizowany.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Rozkład Jazdy Linii Kolejowych EdelBAHN

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Przyznam szczerze, że nawet przez moment nie analizowałem czasu przejazdu, poczekam z tym na odpowiedź Mein Sohn, ale czy Ty zweryfikowałeś ile km/h jedzie taki pociąg osobowy?

Przykładowe długości drogowe analizowane w pierwszych latach istnienia Edelweiss. Musiałbym to zrobić w końcu bardzo dokładnie. Usprawiedliwia mnie jednak fakt, że mapę drogową mamy od tego tygodnia.
No to przykłady:

Gasentor - Stadt - 37km
Stadt - Grunerwald - 38,5km
Stadt - Wolkenbad - 62,4km
Wolkenbad - Cargaldorf - ok.5-9km
Wolkenbad - Glanzberg - 57,9km
Stadt - Glanzberg - 64,8km
Wolkenbad - Grunerwald - 70,4km
Wolkenbad - Schwarzwaldorf - 63,2km
Glanzberg - Schwarzwaldorf - 21,6km
Schwarzwaldorf - Freiwald - 64,1km
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 12 kwietnia 2026, 20:01 Przyznam szczerze, że nawet przez moment nie analizowałem czasu przejazdu, poczekam z tym na odpowiedź Mein Sohn, ale czy Ty zweryfikowałeś ile km/h jedzie taki pociąg osobowy?

Przykładowe długości drogowe analizowane w pierwszych latach istnienia Edelweiss. Musiałbym to zrobić w końcu bardzo dokładnie. Usprawiedliwia mnie jednak fakt, że mapę drogową mamy od tego tygodnia.
No to przykłady:

Gasentor - Stadt - 37km
Niewiem o co ci chodzi z Cargaldorf, ale takiego przystanku nie ma. Pamiętajmy że pociąg już w tych czasach był szybki i potrafił się rozpędzić do 100 km/h jak nie nawet więcej.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 12 kwietnia 2026, 22:52
Heinz-Werner Grüner pisze: 12 kwietnia 2026, 20:01 Przyznam szczerze, że nawet przez moment nie analizowałem czasu przejazdu, poczekam z tym na odpowiedź Mein Sohn, ale czy Ty zweryfikowałeś ile km/h jedzie taki pociąg osobowy?

No to przykłady:

Gasentor - Stadt - 37km
Niewiem o co ci chodzi z Cargaldorf, ale takiego przystanku nie ma. Pamiętajmy że pociąg już w tych czasach był szybki i potrafił się rozpędzić do 100 km/h jak nie nawet więcej.
Tak jak napisałem "przykładowe długości drogowe". Nijak ma się to do tras, drogowe "linie" i kolejowe to inna para kaloszy, ale są one pewnie zbliżone.
W każdym razie jak sam piszesz i ja to doskonale rozumiem i w pełni akceptuje, pociągi w Edelweiss mogą jechać nawet 100km/h. Chciałem tylko dopytać czy jak pociąg (pierwsza linia z brzegu) z Grünerwald via Eba do Stadt wyrusza o 5:50, a na miejscu jest o 10:49 (w Stadt) to podróż torami zajmuje mu tak długo, czy stoi na psozczeółnych stacjach?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 kwietnia 2026, 09:08

No to przykłady:

Gasentor - Stadt - 37km
Tak jak napisałem "przykładowe długości drogowe". Nijak ma się to do tras, drogowe "linie" i kolejowe to inna para kaloszy, ale są one pewnie zbliżone.
W każdym razie jak sam piszesz i ja to doskonale rozumiem i w pełni akceptuje, pociągi w Edelweiss mogą jechać nawet 100km/h. Chciałem tylko dopytać czy jak pociąg (pierwsza linia z brzegu) z Grünerwald via Eba do Stadt wyrusza o 5:50, a na miejscu jest o 10:49 (w Stadt) to podróż torami zajmuje mu tak długo, czy stoi na psozczeółnych stacjach?
Niewiem skąd wytrzasnąłeś że jest w Stadt o 10:49. Myślałem że to serio jest proste do ogarnięcia, no ale spróbuje można jaśnieć wytłumaczyć(chodź dla mnie to dziwne). Więc po kolei:

O godzinie 5:50 rusza wyrusza po raz pierwszy ten pociąg. Po drodze ma oczywiście różne przystanki. Do najpóźniej 6:15 ma dojechać do Sandjak. Potem od 6:15 ten sam pociąg rusza z Sandjak i zajmuje mu też do 35 minut(wiadomo krótkie postoje muszą być by pasażerowie mogli wejść). Następnie Ten sam pociąg z Grünerwald wyrusza o godzinie 8:45. Zahacza o inne przystanki, a potem do 9:20 ma dojechać do Sandjak. Potem z Sandjak wyrusza o godzinie 9:20 w kierunku Grünerwald zahaczając po drodze o inne przystanki i ma 35 minut by spokojnie dojechać do właśnie Grünerwald. Itd.

@Heinz-Werner Grüner mam nadzieję że teraz jest jasne, bo ja naprawdę przy tym siedziałem i robiłem w miarę by nie było za wolno, ale też by nie było za szybko. Liczę że dokładnie przeczytasz wyżej podany przykład i zrozumiesz działanie tego i następnych pociągów.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Fajnie by było zrobić mapkę poglądową np. z czasami podróży. Kusi mnie to zrobić...
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Jak kusi, to trzeba wykonać ;D @Pavel van der Gibson
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 13 kwietnia 2026, 15:46
Heinz-Werner Grüner pisze: 13 kwietnia 2026, 09:08

Niewiem skąd wytrzasnąłeś że jest w Stadt o 10:49. Myślałem że to serio jest proste do ogarnięcia, no ale spróbuje można jaśnieć wytłumaczyć(chodź dla mnie to dziwne). Więc po kolei:

O godzinie 5:50 rusza wyrusza po raz pierwszy ten pociąg. Po drodze ma oczywiście różne przystanki. Do najpóźniej 6:15 ma dojechać do Sandjak. Potem od 6:15 ten sam pociąg rusza z Sandjak i zajmuje mu też do 35 minut(wiadomo krótkie postoje muszą być by pasażerowie mogli wejść). Następnie Ten sam pociąg z Grünerwald wyrusza o godzinie 8:45. Zahacza o inne przystanki, a potem do 9:20 ma dojechać do Sandjak. Potem z Sandjak wyrusza o godzinie 9:20 w kierunku Grünerwald zahaczając po drodze o inne przystanki i ma 35 minut by spokojnie dojechać do właśnie Grünerwald. Itd.

@Heinz-Werner Grüner mam nadzieję że teraz jest jasne, bo ja naprawdę przy tym siedziałem i robiłem w miarę by nie było za wolno, ale też by nie było za szybko. Liczę że dokładnie przeczytasz wyżej podany przykład i zrozumiesz działanie tego i następnych pociągów.
Ok, zrozumiałem. Za rzadko jeżdżę pociągami. W zasadzie tylko na realowe zjazdy w mikro i to serio nie jest żart. :D

Ogarnąłem, sorka za kłopot.

Pavel van der Gibson pisze: 13 kwietnia 2026, 16:24 Fajnie by było zrobić mapkę poglądową np. z czasami podróży. Kusi mnie to zrobić...
Dawaj. Coś podrzucić? Jakąś gołą mapkę czy z czymś wyznaczonym? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Gołą mapkę, chociaż raczej i tak zrobiłbym to na nowej uproszczonej mapie z kanciastymi, prostymi granicami.
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 13 kwietnia 2026, 22:21 Gołą mapkę, chociaż raczej i tak zrobiłbym to na nowej uproszczonej mapie z kanciastymi, prostymi granicami.
Mówisz i masz. Czekamy na efekty.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „EdelBAHN”