Tschüss

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Tschüss

Post autor: Ronon Dex »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 20:42 Ale po co to usuwać i za miesiąc sportowem dodawać? Nie rozumiem w sumie czy to jakkolwiek kogoś gryzie?
Nic mnie nie gryzie, bo gdyby tak było to bym to dawno przekształcił na OBPP.

Twierdzicie, że ten kraj ma szansę to niech sobie dalej wisi, jak słusznie proponuje Heinz - można do tego wrócić za jakiś czas, jakby nic się nie zadziało.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fryderyk Orański »

Gaetano Kohlmeise pisze: 01 lutego 2025, 22:21 Obrazek
:lol: :P

A tak na poważniej, to życzę Pannie/Pani/Hrabinie/Księżnej/Królowej Adelajdzie powodzenia w odrodzeniu Lumerii, czy to w formie niezależnej czy jakiejś autonomicznej, tudzież trudnej do opisania bo jej forma/ustrój nie mieści się w typowych określeniach jak np. Urbino ;)
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ciekawi mnie chęć odbudowy Lumerii. Jaki jest w zasadzie powód?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Myślę, że powód jest banalnie prosty, a może nawet identyczny jak ten który był przyczyną powstania Edelweiss. Jest to chęć posiadania czegoś własnego, czegoś co będzie oprócz nawiązanych przyjaźni także w tych mikronacjach trzymało. Mimo początkowej utraty wiary, wróciłam ze zdwojoną mocą i nie zamierzam poddawać się przeciwnościom. Chcę odtworzyć Lumerię i działać tam choćby sama, ale chcę mieć w końcu frajdę z zabawy w mikronacje.
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 08 czerwca 2026, 19:06 Myślę, że powód jest banalnie prosty, a może nawet identyczny jak ten który był przyczyną powstania Edelweiss. Jest to chęć posiadania czegoś własnego, czegoś co będzie oprócz nawiązanych przyjaźni także w tych mikronacjach trzymało. Mimo początkowej utraty wiary, wróciłam ze zdwojoną mocą i nie zamierzam poddawać się przeciwnościom. Chcę odtworzyć Lumerię i działać tam choćby sama, ale chcę mieć w końcu frajdę z zabawy w mikronacje.
Co prawda słabo się znamy, żeby nie powiedzieć, że pod obecnymi personaliami prawie wcale, to jednak śmiem twierdzić, że bywała Szanowna "tu i tam" i cos tam wie. ;) Chodziło mi tylko i wyłącznie o info, dlaczego akurat Lumeria?
Jaki jest na nią pomysł? Powiem szczerze, że "oryginalna wersja" z francuskim klimatem rewolucyjnym z przymrużeniem oka była dla mnie uciechą, ale czy to wlasnie tak będzie kontynuowane?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Los bywa przewrotny, czasem najmniej spodziewany scenariusz okazuje się być tym najbardziej prawdopodobnym. Pyta Szanowny, dlaczego Lumeria? Prawdę mówiąc nie jestem w stanie odpowiedzieć na te pytanie, odczuwam dziwnie bliską więź z tym państwem. Klimat francuski w zupełności mi odpowiada. Jedyne co mogę na tę chwilę zdradzić to smaczek, że lumeryjskie ancien régime odejdzie w zapomnienie.
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Życzę zatem powodzenia w tworzeniu :) Bo rozumiem chęć posiadania czegoś swojego :D
Ja robię to na mniejszą skalę - przynajmniej mam swoje do póki „Szef” się nie wkurzy :D
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 08 czerwca 2026, 21:31 Los bywa przewrotny, czasem najmniej spodziewany scenariusz okazuje się być tym najbardziej prawdopodobnym. Pyta Szanowny, dlaczego Lumeria? Prawdę mówiąc nie jestem w stanie odpowiedzieć na te pytanie, odczuwam dziwnie bliską więź z tym państwem. Klimat francuski w zupełności mi odpowiada. Jedyne co mogę na tę chwilę zdradzić to smaczek, że lumeryjskie ancien régime odejdzie w zapomnienie.
Zobaczymy w takim razie co z tego wyniknie. Powodzenia.
Isabella M. Neumann-Swann pisze: 09 czerwca 2026, 08:03 Życzę zatem powodzenia w tworzeniu :) Bo rozumiem chęć posiadania czegoś swojego :D
Ja robię to na mniejszą skalę - przynajmniej mam swoje do póki „Szef” się nie wkurzy :D
Ja zły? Na co? Dogadujemy się doskonale! :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Do momentu pewnie :)
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]