Dyplomacja Czechosłowacji

W tym miejscu wszyscy dyplomaci zagraniczni mogą składac prośby, wnioski, zażalenia i inne nie cierpiące zwłoki zapytania.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dyplomacja Czechosłowacji

Post autor: Mandaryna »

Obrazek

Witam Serdecznie Szanownego Oberhaupta a także dyplomację i obywateli Kotliny Edelweiss!

Ja Vratislav Vondráček prezydent nowo powstałej Československé republiky chciałbym prosić o nawiązanie przyjaznych stosunków z Kotliną Edelwiess! Jako że jestem na ten moment sam, jeśli chodzi o dyplomacje to z chęciom chciałbym, by moja prośba była rozpatrzona pozytywnie!

Pozdrawiam Wszystkich!
Všechny vás zdravím!
Pozdravujem Všetkých!

Vratislav Vondráček
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Dyplomacja Czechosłowacji

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

Kotlina Edelweiss, dnia 9 czerwca 1926 r.

Do Jego Ekscelencji,
Vratislava Vondráčka,
Prezydenta Československé republiky

Wasza Ekscelencjo,

Z wielką życzliwością i szacunkiem przyjąłem list Waszej Ekscelencji, zawierający propozycję nawiązania przyjaznych stosunków pomiędzy Československą republiką a Kotliną Edelweiss.

Pragnę serdecznie podziękować za skierowane słowa oraz wyrazy dobrej woli. Fakt powstania nowego państwa i jego chęć uczestnictwa w życiu społeczności mikronacyjnej napawa mnie nadzieją na rozwój wartościowych kontaktów opartych na wzajemnym szacunku, zaufaniu oraz pokojowej współpracy.

Zapewniam Waszą Ekscelencję, iż Kotlina Edelweiss z przychylnością odnosi się do przedstawionej propozycji. Uznaję za rzecz godną pochwały gotowość do budowania relacji dyplomatycznych mimo ograniczonych obecnie zasobów kadrowych Państwa. Każde wielkie przedsięwzięcie rozpoczyna się od pierwszego kroku, a szczere intencje stanowią najlepszy fundament przyszłej współpracy.

Mam nadzieję, iż nawiązane dziś kontakty będą rozwijały się pomyślnie, przynosząc korzyści obu naszym państwom oraz przyczyniając się do umacniania przyjaznej atmosfery wśród narodów naszej części świata.

Pozostaję do dyspozycji Waszej Ekscelencji i życzę Republice pomyślności, stabilnego rozwoju oraz wielu sukcesów na arenie międzynarodowej.

ObrazekObrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Departament Dyplomatyczny”