Kurka-rurka! I znowu moja działalność na rzecz zacieśniania stosunków pomiędzy naszymi krajami została niedoceniona...
Oberhauptowi oczywiście gratuluję!
Mało ważny informator
Regulamin forum
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Mało ważny informator
Trzeba wiedzieć gdzie lobbowaćJoachim Cargalho pisze: ↑13 lipca 2026, 10:50 Kurka-rurka! I znowu moja działalność na rzecz zacieśniania stosunków pomiędzy naszymi krajami została niedoceniona...
Oberhauptowi oczywiście gratuluję!
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A tak serio, to nie miałeś w ogóle świadomości, że dostałem. Przypadkiem wszedłem na maila grunerowego i widziałem, że mam wiadomość prywatną.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak dowiedziałem się w Sarmacji: "W RON zwołano Sejm Elekcyjny w celu wyboru następcy Jego Królewskiej Mości Jerzego IV. Na razie wszyscy przybywają więc czekamy i również na pierwsze kandydatury."
Przeszła mnie przez myśl próba podjęcia się udziału w SE jako potencjalnego kandydata. Co sądzicie? Czy mając "nieformalne roszczenia" do La Palmy/Nowej Kurlandii byłbym w ogole brany pod uwagę? Zastanawiam się lekkopółśrednio na żarty, ale ciekaw jestem Waszej opinii. Czy lepiej żebym się skupił na Kotlinie w 100%?
Przeszła mnie przez myśl próba podjęcia się udziału w SE jako potencjalnego kandydata. Co sądzicie? Czy mając "nieformalne roszczenia" do La Palmy/Nowej Kurlandii byłbym w ogole brany pod uwagę? Zastanawiam się lekkopółśrednio na żarty, ale ciekaw jestem Waszej opinii. Czy lepiej żebym się skupił na Kotlinie w 100%?
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A ten już zdradza plany. No wiesz co!Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑14 lipca 2026, 14:28 1. Zdobyć koronę
2. Sprzedać La Palmę Edelweiss
3. Abdykować
Profit
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dokładnie ten plan był weryfikowany w czasach tzw. "Dramy o La Palmę". Wtedy faktycznie rządy były mniej stabilne i pozwalały na tego manewry. Mam wrażenie, ze obecna sytuacja w RON jest dużo zdrowsza, co sprzyja dyplomatycznym rozwiązaniom kwestii dostępu do wyspy.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA