Vratislav a jeho hudba

Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Vratislav a jeho hudba

Post autor: Mandaryna »

Wytwórnia muzyczna Supraphon wraz z Vratislavem ogłasza o wydaniu teledysku @Mandaryna  pod tytułem: (Utwór został nagrany w Czechosłowackiej Bratysławie dnia 10.07.2026r).

,,Jsem bůh i ďábel''

Obrazek
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Vratislav a jeho hudba

Z okazji jako że ostatnio miałem okazję być na bankiecie dyplomatycznym Sarmacko-Bialeńskim to miałem okazję się pokazać muzyczne z piosenką ,,Malovaný džbánku'' , ,, Má tě rád'' oraz ,,Šeptej mi''. Więc z mojego świeżego archiwum chciałbym pokazać nagrany utwór ,,Malovaný džbánku'' a także fotkę którą mi zrobiono przed całym wydarzeniem. 
Nagranie Archiwalne:

Zdjęcie: 
Obrazek

Chciałbym oświadczyć żeby nie zajmować dużo miejsce to ten cały wątek będzie poświęcony muzyce oraz zdjęciach i wydarzeniach dla mnie ważnych.

S pozdravem!
Váš
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

W ostatnich dwóch dniach dużo się stało więc przejdźmy do rzeczy. Dnia 26 lipca z okazji  IV rocznicy utworzenia Beatudii miałem z przyjemnością wystąpić na scenie z grupą Strýci w której panowie pomagali instrumentalnie oraz także jako chórek. Wraz z panami mieliśmy okazję zaśpiewać dużo utworów które były taneczne tak samo jak i spokojne do posłuchania. 

Tutaj jest odnośnik do występu więc można posłuchać jak ktoś ma ochotę 
Występ muzyczny

Po występach także była okazja na zrobienie pamiątkowej fotki która przejdzie jak kolejna rzecz do moich archiwów. Także były inne zdjęcia zrobione zdjęcia i można je zobaczyć po kliknięciu górnego odnośnika. A teraz proszę zobaczyć fotkę pamiątkową. 

Obrazek

Kolejne wydarzenie było dnia dzisiejszego czyli 27 lipca gdzie w Edelwiesskim oddziale Supraphon wydano kolejny utwór Vratislava pod tytułem ,,Frag' nicht'' gdzie jest specjalnym wykonem dla Edelweisskich fanów w języku edelwiesskim (niemieckim) ponieważ piosenka w oryginale jest po czesku o nazwie Cink-cink. Utwór oryginalny nagrywano w Czechosłowackim Pilznie w dzielnicy Lochotín i na zamku w Bojnicích (Czechosłowacja konkretnie w części Słowackiej). Edelwiesska wersja była nagrywana w Edelwiesskim Prahburgu oraz Czechosłowackiej Pradze. 
Oddział Supraphonu w Edelweiss

Jeśli nikomu nie chce się patrzeć to pokażę także tutaj więc zapraszam do posłuchania!

Vratislav Vondráček - Frag' nicht

Vratislav Vondráček - Cink-cink
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Śmiem twierdzić, że nasza "eksportowa super gwiazda" @Helena Mandarynkova osiągnęła status hipergwiazdy mikronacyjnej. Chyba można pokusić się o stwierdzenie, że w całej historii mikro nie było większej, gdyż nikt nigdy nie odbył tak wielkiej "trasy" i nie przywiązywał do tego tak ogromnej wagi. Chylę czoła Herr Vratislawie!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Która to już zagraniczna podróż koncertowa? Brawo!
A wszystko zaczęło się w tak bliskim nam Voxlandzie! :E
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 27 lipca 2026, 22:57 Która to już zagraniczna podróż koncertowa? Brawo!
Zaczęło to się w Edelweiss... tutaj wyrosła nam skromna szarotka, a powstała Królowa Sceny. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Haha, to na pewno!
Ja to już nie mogę doczekać się edeliebowego koncertu!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No właśnie Edeliebe! Trzeba się za to wziąć! D: :karo
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 27 lipca 2026, 22:56 Śmiem twierdzić, że nasza "eksportowa super gwiazda" @Helena Mandarynkova osiągnęła status hipergwiazdy mikronacyjnej. Chyba można pokusić się o stwierdzenie, że w całej historii mikro nie było większej, gdyż nikt nigdy nie odbył tak wielkiej "trasy" i nie przywiązywał do tego tak ogromnej wagi. Chylę czoła Herr Vratislawie!
To dopiero początki! ;) Jeszcze długa droga pół pollinu jeszcze mnie nie poznało! :o
Obrazek
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 27 lipca 2026, 22:57 Która to już zagraniczna podróż koncertowa? Brawo!
Pamiętam jakby to było wczoraj! :D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Supraphon”