Działalność departamentu

W tym miejscu wszyscy dyplomaci zagraniczni mogą składac prośby, wnioski, zażalenia i inne nie cierpiące zwłoki zapytania.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Działalność departamentu

Post autor: Joachim Cargalho »

Z okazji koronacji @Kristofa I, przesłano notę gratulacyjną do Królestwa Voxlandu.
Obrazek

Departament Dyplomatyczny Edelweiss, przesyła listownie notę gratulacyjną z okazji Koronacji Króla Voxlandu.

Obrazek

Stadt Edelweiss, dnia 27 lipca 1926r.

Konig af Konigreich af Voxland
Kristof I

w imieniu Oberhaupta Heinza-Wernera Grunera oraz całego Narodu Edelweiss, przesyłam serdeczne gratulacje z okazji koronacji. Wierzymy, że Voxland będzie nadal dumnie trwał wśród aktywnych mikronacji, a Kristof I jako Król, będzie drogowskazem, który naprowadzi kraj na rozwój kulturalny i naukowy.

Jako przyjaciele, niezmiernie cieszymy się, że tak doceniana w Edelweiss osoba oficjalnie staje się władcą bliskiej nam mikronacji. Obywatele Voxlandu są dla nas wiarygodnymi partnerami do współpracy, a obecny Król znajduje szczególne uznanie w Kotlinie! Dziś, gdy insygnia władzy dzierżone są w tak silnych rękach, jesteśmy pewni, że bramy najwspanialszych przykładów przeplatania kultur otwierają się właśnie we Voxlandzie i tutaj będą miały swój zaczątek!

Szef Departamentu Dyplomatycznego
Kotliny Edelweiss
(-) Joachim Cargalho
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 27 lipca 2026, 12:06 Herr Oberhaupt, gdyby nie było jeszcze w komunikacie odnośnika do postu wprost na forum Rzeczpospolitej... :L
Uznajmy, że to zmęczenie materiału pourlopowego... ;)

P.S. Dzięki również za notę wysłaną w kierunku voxlandzkim!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Dopóki jestem aktywny, wykorzystuję krajowe zapasy znaczków pocztowych naszego koła filatelistycznego i wysyłam list tu i ówdzie. Natomiast Departament Dyplomatyczny cały czas prężnie działa, więc można się spodziewać niedługo kolejnych ciekawostek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 27 lipca 2026, 23:02 Dopóki jestem aktywny, wykorzystuję krajowe zapasy znaczków pocztowych naszego koła filatelistycznego i wysyłam list tu i ówdzie. Natomiast Departament Dyplomatyczny cały czas prężnie działa, więc można się spodziewać niedługo kolejnych ciekawostek.
Jak mnie cieszy fakt działania na arenie międzynarodowej to Szanowny nie ma pojęcia! Vielen dank! To sie ceni, tak się żyje w Edelweiss!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

Stadt Edelweiss, dnia 9 sierpnia 1926r.

Szef Departamentu Dypomatycznego Edelweiss @Joachim Cargalho oraz Oberhaupt Heinz-Werner Gruner podczas zjazdu w Porażynie podpisali (datowany na 8 sierpnia) Traktat o wzajemnym uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych pomiędzy Kotliną Edelweiss a Królestwem Athos.
W imieniu naszych nowych partnerów podpisał się Jego Królewska Mość Alfred Fabian

Dokumenty muszą jeszcze być zatwierdzone i trafią najpóźniej jutro na forum w odpowiednie miejsce.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Departament Dyplomatyczny”