Liebelei Edeliebe ~ zapowiedź
Regulamin forum

EDELIEBE 1926 - 3 - 7 SIERPNIA

EDELIEBE 1926 - 3 - 7 SIERPNIA
Liebelei Edeliebe ~ zapowiedź
Pamiętacie chłopaka od Prahburskiej Červené řeky? Więc z okazji święta Edeliebe odbędzie koncert muzyczny pod tytułem ,,Liebelei Edeliebe'', gdzie Vratislav Vondráček zaśpiewa najbardziej tematyczne piosenki ze swojego repertuaru w języku czeskim oraz Edelwiesskim (niemieckim). Wydarzenie to odbędzie się 7 sierpnia o godzinie 21:00 lub 22:00. Więcej informacji w krótce oraz szykujcie się na niezapomnianą imprezę pełną śpiewów i tańca!
(Ps. Wystąpią też specjalni goście) 

Re: Liebelei Edeliebe ~ zapowiedź
Jeszcze propozycja 3 się wydaje nawet dobraHeinz-Werner Grüner pisze: ↑30 lipca 2026, 21:57 Najbardziej "helenkowa" jest pierwsza i jej bym się trzymał. Dodałbym tylko jakieś motywy edelweisskie, czy ogólnie kwiatowe w tym samym odcieniu bieli. Długonoga i blondwłosa duszza artystyczna powinna się w tym odnaleźć świetnie.

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Żeby mnie Szanowna Pani źle nie zrozumiała ( w sumie to ustalmy, czy chcesz używać zaimków damskich czy męskich? Ciężko się pisze Herr Vratislav i patrzy na delikatną blondyneczkęMandaryna pisze: ↑30 lipca 2026, 22:23Jeszcze propozycja 3 się wydaje nawet dobraHeinz-Werner Grüner pisze: ↑30 lipca 2026, 21:57 Najbardziej "helenkowa" jest pierwsza i jej bym się trzymał. Dodałbym tylko jakieś motywy edelweisskie, czy ogólnie kwiatowe w tym samym odcieniu bieli. Długonoga i blondwłosa duszza artystyczna powinna się w tym odnaleźć świetnie.
Męskie zaimki w końcu jestem chłopakiem lecz tylko we wyglądzie zmiana. A co do ubrań to się przerobi specjalnie nie ma problemu! Ważne by się udało. Ale tak myślę czy motywy szarotki by pasowały do sukni nr. 3 i 2 albo nr. 1 to się ustali jeszcze!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑30 lipca 2026, 22:29Żeby mnie Szanowna Pani źle nie zrozumiała ( w sumie to ustalmy, czy chcesz używać zaimków damskich czy męskich? Ciężko się pisze Herr Vratislav i patrzy na delikatną blondyneczkęMandaryna pisze: ↑30 lipca 2026, 22:23Jeszcze propozycja 3 się wydaje nawet dobraHeinz-Werner Grüner pisze: ↑30 lipca 2026, 21:57 Najbardziej "helenkowa" jest pierwsza i jej bym się trzymał. Dodałbym tylko jakieś motywy edelweisskie, czy ogólnie kwiatowe w tym samym odcieniu bieli. Długonoga i blondwłosa duszza artystyczna powinna się w tym odnaleźć świetnie.) każda propozycja ma coś w sobie, bez kozery, naprawdę. Ja jednak szukam w niej edelwajskiego ducha, nie tylko czesko-słowackiego. Ta z zielonym "topem" wydaje się równie interesująca, ale nie wiem czy to nie oddaje właśnie ducha Czechosłowacji, a w naszej społeczności szukam odniesień do nas. Myślę, że się rozumiemy. Nie mniej chciałbym, a widzę, że jest SPORY potencjał wykorzystać te zestawy do promocji naszych kultur. O tym jednak za chwil kilka, znaczy się za dni kilka, ok?

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Motywy kwiatowe rodem z EDL pasują na każdą kieckę, ale do Waszej osobowości to JEDYNECZKA jednak, sorka. Nie będę w stanie się ugiąć. Robi robotę sam krój.Mandaryna pisze: ↑30 lipca 2026, 22:32Męskie zaimki w końcu jestem chłopakiem lecz tylko we wyglądzie zmiana. A co do ubrań to się przerobi specjalnie nie ma problemu! Ważne by się udało. Ale tak myślę czy motywy szarotki by pasowały do sukni nr. 3 i 2 albo nr. 1 to się ustali jeszcze!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑30 lipca 2026, 22:29Żeby mnie Szanowna Pani źle nie zrozumiała ( w sumie to ustalmy, czy chcesz używać zaimków damskich czy męskich? Ciężko się pisze Herr Vratislav i patrzy na delikatną blondyneczkę) każda propozycja ma coś w sobie, bez kozery, naprawdę. Ja jednak szukam w niej edelwajskiego ducha, nie tylko czesko-słowackiego. Ta z zielonym "topem" wydaje się równie interesująca, ale nie wiem czy to nie oddaje właśnie ducha Czechosłowacji, a w naszej społeczności szukam odniesień do nas. Myślę, że się rozumiemy. Nie mniej chciałbym, a widzę, że jest SPORY potencjał wykorzystać te zestawy do promocji naszych kultur. O tym jednak za chwil kilka, znaczy się za dni kilka, ok?
![]()
Jedyneczka jest idealnie pokazana na 27:55 minucie. Można zobaczyć. (Jednak osobno wstawię)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑30 lipca 2026, 23:03Motywy kwiatowe rodem z EDL pasują na każdą kieckę, ale do Waszej osobowości to JEDYNECZKA jednak, sorka. Nie będę w stanie się ugiąć. Robi robotę sam krój.Mandaryna pisze: ↑30 lipca 2026, 22:32Męskie zaimki w końcu jestem chłopakiem lecz tylko we wyglądzie zmiana. A co do ubrań to się przerobi specjalnie nie ma problemu! Ważne by się udało. Ale tak myślę czy motywy szarotki by pasowały do sukni nr. 3 i 2 albo nr. 1 to się ustali jeszcze!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑30 lipca 2026, 22:29
Żeby mnie Szanowna Pani źle nie zrozumiała ( w sumie to ustalmy, czy chcesz używać zaimków damskich czy męskich? Ciężko się pisze Herr Vratislav i patrzy na delikatną blondyneczkę) każda propozycja ma coś w sobie, bez kozery, naprawdę. Ja jednak szukam w niej edelwajskiego ducha, nie tylko czesko-słowackiego. Ta z zielonym "topem" wydaje się równie interesująca, ale nie wiem czy to nie oddaje właśnie ducha Czechosłowacji, a w naszej społeczności szukam odniesień do nas. Myślę, że się rozumiemy. Nie mniej chciałbym, a widzę, że jest SPORY potencjał wykorzystać te zestawy do promocji naszych kultur. O tym jednak za chwil kilka, znaczy się za dni kilka, ok?
![]()
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2026, 23:13 przez Mandaryna, łącznie zmieniany 1 raz.

Oto jedyneczka dla Herr Oberhaupta. I tak miałem to na youtube to wstawić więc jest okazja. tutaj jest idealnie pokazana stylizacja nr. 1

Specjalnie na Edeliebe pozwoliłem sobie na uszycie drugiej takiej samej sukni lecz ze symbolami naszego święta Edeliebe na którym nie długo zaśpiwam.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Genialna. Pasuje do Herr Vratislawa, ale i do naszego klimatu. naprawdę dobra robota.
Aż miło dla moich uszów to słyszeć! Ja zawsze się staram jak najlepiej.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 sierpnia 2026, 19:55 Genialna. Pasuje do Herr Vratislawa, ale i do naszego klimatu. naprawdę dobra robota.