Pałac Oberhaupta [KONCEPCJA]

Państwowe konsorcjum budowlane założone 25 marca 1922 roku, którego zadaniem jest zarząd nad budową skomplikowanych technologicznie budynków oraz strategicznie ważnych lokacji o charakterze państwowym. EdelBau zajmuje się również przetwórstwem kamienia i wytwarzaniem asfaltu, by koordynować pracę nad budową dróg o takim włąśnie podłożu
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Pałac Oberhaupta [KONCEPCJA]

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Budowla jak najbardziej pasuje do waszej dwójki
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Haha, ale ciacha. Tak, to ja ich rekrutowałam do Edelbau. :) :) :)
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

A wracając do budowy.
To również widziałbym Pałac Oberhaupta gdzieś w stolicy. W końcu codzienne dojazdy do der Sitz z dalekiego miejsca mogłyby się okazać utrudnione. A przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by zbudować gdzieś dalej jakąś posiadłość letniskową.

@Heinz-Werner Grüner jaką lokalizację byś widział? Wskażesz na mapie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

To znaczy jak jest presja żeby dom oberhauptowskiej pary był w centrum to ok, ale ja to jednak bym sobie życzył większego obszaru wokół siebie, tylko dla siebie... bo gdzie wstawimy te wszystkie atrakcje o jakich pisaliście?
Cymbergaj, sala masażu... ;) A tak poważniej to już wskazuje o co mi chodzi...

Jako nazwę, pierwsze co mi przyszło na myśl... Dom Oberhauptowskiej Pary - symbol oberhaupta to jeleń, leżysko to miejsce gdzie sypia, a więc Des Hirsches Lager powinno być ok, ale oczywiście zdecydujemy wspólnie z narzeczoną-przyszłą panią oberhauptową.

Pierwsza opcja - ku Freiwaldowi - jezioro dodałem, wiadomo, musi być ładnie. :)
Skoro ze Stadt do Freiwaldu to niewiele ponad 40km to zaproponowane położenie to jakaś 1/3, a więc ok 15km od Der Sitz. Daleko? Mozliwości rozbudowy spore.
Obrazek

Jeśli Stadt, to chyba unikałbym bliskości Neue Garten - widziałbym to jako bardziej nowoczesne budynki, jakieś osiedlowe bardziej tereny. Może jeszcze nie z "peerelowskiej" płyty, choć Plattenbau powstawały nieco później, to kto wie czy jakaś edelweisska zabudowa piętrowa nie powinna wyróżniać tych terenów.
Las zaproponowany przez Herr Joachima wydaje się spoko, ale bardziej poszedłbym na zachód.
Zaproponowałem także inne opcje. Myśle bardziej o dojeździe - bliskość autostrady, ale i lekkim oddaleniu. Trzeci wariant to bliskość Polany Wolności (gdzie przecież mieści się pałacyk letni oberhaupta - to się chyba tak nazywało :D )

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „EdelBau”