My oczywiście nie chcemy w żaden sposób się kłócić, tylko jednak preferujemy skrót RSC do międzynarodowego użycia. Natomiast tak jak Tow. Przewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Włodzimierz Molotin stwierdził, pomyślimy jeszcze nad potencjalnymi skrótami i nad "RSC", być może zasięgniemy również decyzji Obywateli Republiki Socjalistycznej Czesnoradu i postaramy się ostateczną decyzję napisać.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 czerwca 2022, 09:27 Nie ma problemu. To też nie jest zobowiązujące. Używanie "skrótu" ma służyć tylko zabawie, a nie waśniom.
Biuletyn Nazw Państw w systemie micro-3.
Regulamin forum
- Robert Drenin • Stempel
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Re: Biuletyn Nazw Państw w systemie micro-3.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mimo wszystko proszę podczas "porad" napomknąć, że zwyczajowo w skrótach używamy skrótu od członu nazwy państwa, nie od ustroju.Robert Drenin pisze: ↑05 czerwca 2022, 11:15My oczywiście nie chcemy w żaden sposób się kłócić, tylko jednak preferujemy skrót RSC do międzynarodowego użycia. Natomiast tak jak Tow. Przewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Włodzimierz Molotin stwierdził, pomyślimy jeszcze nad potencjalnymi skrótami i nad "RSC", być może zasięgniemy również decyzji Obywateli Republiki Socjalistycznej Czesnoradu i postaramy się ostateczną decyzję napisać.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 czerwca 2022, 09:27 Nie ma problemu. To też nie jest zobowiązujące. Używanie "skrótu" ma służyć tylko zabawie, a nie waśniom.
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Ja to przynajmniej zdążyłem zauważyć, natomiast to w sumie zależeć będzie teraz od większości w Radzie i w Czesnoradzie oraz od decyzji głowy państwa.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 czerwca 2022, 20:46 Mimo wszystko proszę podczas "porad" napomknąć, że zwyczajowo w skrótach używamy skrótu od członu nazwy państwa, nie od ustroju.![]()
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Swoją drogą, nie wiem kto wymyślił, ale nazwwa jest dla mnie "w pytkę" (znaczy się fajnusieńkaRobert Drenin pisze: ↑05 czerwca 2022, 20:58Ja to przynajmniej zdążyłem zauważyć, natomiast to w sumie zależeć będzie teraz od większości w Radzie i w Czesnoradzie oraz od decyzji głowy państwa.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 czerwca 2022, 20:46 Mimo wszystko proszę podczas "porad" napomknąć, że zwyczajowo w skrótach używamy skrótu od członu nazwy państwa, nie od ustroju.![]()
![]()
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Nazwa "Czesnorad" była wymyślana przeze mnie i Tow. Molotina. Trochę czasu zeszło nam na wymyślanie jej i próbowaliśmy to robić metodą eliminacji. Dla przykładu próbowaliśmy ustalić stałe elementy nazwy, które na pewno musiały się znaleźć w niej. Oczywiście zanim też stworzyliśmy ostatecznie "Czesnorad", to z dwa dni około zeszły nam na ostateczną nazwę.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 czerwca 2022, 21:15 Swoją drogą, nie wiem kto wymyślił, ale nazwwa jest dla mnie "w pytkę" (znaczy się fajnusieńka).
Tow. Robert Drenin

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ale czas i tak został opłacony bardzo dobrą nazwą i wpadająca w ucho.
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Jak widać na to wyszło i cieszę się, że nazwa naszego kraju zatem jest mile brzmiąca.Isabella Swann pisze: ↑05 czerwca 2022, 22:04 Ale czas i tak został opłacony bardzo dobrą nazwą i wpadająca w ucho.
Tow. Robert Drenin

W sumie to powoli zaczynam Nowe Porządki. Tylko nie wiem jak to jeszcze będzie wyglądałoHeinz-Werner Grüner pisze: ↑03 czerwca 2022, 20:50W zasadzie lista opiera się na przynależnosciach państwowych z ostatnich dwóch lat, jakie ustaliłem bez tych co trwały w nicosci z tydzień.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Szanuję. A czy da się Kamerad namówić na opowieść o czym świadczą słowa: Czesny i rad?Robert Drenin pisze: ↑05 czerwca 2022, 21:55Nazwa "Czesnorad" była wymyślana przeze mnie i Tow. Molotina. Trochę czasu zeszło nam na wymyślanie jej i próbowaliśmy to robić metodą eliminacji. Dla przykładu próbowaliśmy ustalić stałe elementy nazwy, które na pewno musiały się znaleźć w niej. Oczywiście zanim też stworzyliśmy ostatecznie "Czesnorad", to z dwa dni około zeszły nam na ostateczną nazwę.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 czerwca 2022, 21:15 Swoją drogą, nie wiem kto wymyślił, ale nazwwa jest dla mnie "w pytkę" (znaczy się fajnusieńka).
![]()
Fraulein von Anhalt, czy to dobra droga? Nie żebym zniechęcał, ale pamiętam poprzedni "ekscesy" xorphijskie. Czy to jest Szanownej potrzebne?
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Nie ukrywam, że przynajmniej słowo "Czesny" w nazewnictwie naszego kraju jest kompletną losowością i słowo to powstało tak samo z siebie, kiedy próbowaliśmy dopasowywać odpowiednie litery właśnie z używanej przez nas metody eliminacji. Jednakże w celach narracyjnych właśnie zastanawiałem się nad tym, skąd mogłaby się wziąć etymologia słowa "Czesnorad", a zwłaszcza właśnie słowo "Czesny". Natomiast człon "Rad" już nie jest przypadkowy i tu wzorowaliśmy się na ZSRR. Mianowicie "Radziecki" bierze swój początek od "Soviet", czyli "Rada" z rosyjskiego. Stąd człon "Rad", który ma właśnie oznaczać "Radę".Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 czerwca 2022, 22:19Szanuję. A czy da się Kamerad namówić na opowieść o czym świadczą słowa: Czesny i rad?Robert Drenin pisze: ↑05 czerwca 2022, 21:55Nazwa "Czesnorad" była wymyślana przeze mnie i Tow. Molotina. Trochę czasu zeszło nam na wymyślanie jej i próbowaliśmy to robić metodą eliminacji. Dla przykładu próbowaliśmy ustalić stałe elementy nazwy, które na pewno musiały się znaleźć w niej. Oczywiście zanim też stworzyliśmy ostatecznie "Czesnorad", to z dwa dni około zeszły nam na ostateczną nazwę.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 czerwca 2022, 21:15 Swoją drogą, nie wiem kto wymyślił, ale nazwwa jest dla mnie "w pytkę" (znaczy się fajnusieńka).
![]()
Tow. Robert Drenin