Książę Persji nadaje!

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Książę Persji nadaje!

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Panowie i...Pani tylko bez kłótni. Kulturalna wymiana zdań jeszcze nikomu nie zaszkodziła. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Ja jestem jak Messi, a przeciwnik jak Ronaldo, używając terminologii zrozumiałej dla herr Oberhaupta :lol:

Tu macie link do zdjęcia przedstawiającego ten złoty ryton.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... mber_7.jpg

Piąty wiek przed naszą erą na was właśnie patrzy.
Awatar użytkownika
Targersdorf Borisz • Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Targersdorf Borisz »

Jürgen Voller pisze: ↑06 października 2026, 00:23 Ja jestem jak Messi, a przeciwnik jak Ronaldo, używając terminologii zrozumiałej dla herr Oberhaupta :lol:

Tu macie link do zdjęcia przedstawiającego ten złoty ryton.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... mber_7.jpg

Piąty wiek przed naszą erą na was właśnie patrzy.
Miałem Ci odpisać, że jesteś jak ciul nie jak Messi, ale ugryzłem się w klawiaturę.
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Powiesili rano znowu dwóch protestujących i jednego wygarnęli prosto z domu dzień po jego ślubie i weselu... Drugiego już mieli powiesić wcześniej, ale dostał ataku serca tuż przed egzekucją, więc pewnie go naszprycowali jakąś chemią, żeby mógł wejść samodzielnie po schodach... RIP

Javid Shah! Payandeh Iran! Zan Zendegi Azadi! Marg Bar Khamenei! 💚🤍❤️

Z dobrych wiadomości, w ostatnich tygodniach ruszyli do ofensywy bojownicy afgańscy i walczą w różnych miejscach Afganistanu z talibami. Początek był fajny, bo wpadli na próbę do pewnego miasteczka po zejściu z gór, szybko i sprawnie opanowali bez oporu najważniejsze budynki w mieście, rozbroili pewnych siebie miejscowych talibów i wycofali się ponownie w góry z dużymi ilościami zdobytej broni, amunicji i wojskowego wyposażenia, tak jak na partyzantów przystało. Była to próba generalna, mająca sprawdzić możliwości operacji na większą skalę. Ostatnio coś zaczyna być cicho o nich, ale najprawdopodobniej wycofali się w góry ze względu na nadchodzącą pomału zimę. Trochę talibów wyprawili na drugą stronę tęczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”