Ja się nadal zastanawiam nad zostaniem Edelką, ALE jednak lekko żal byłoby opuścić ojczyzne, chociaż... kolejne obywatelstwo raczej by nie było problemem.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑15 czerwca 2022, 22:50W wykonaniu edelwajskim na taki "domek", zwany u nas dworkiem trzeba sobie zasłużyć aktywnością. Nie ma u nas tytułów zaszlacheckich, ale są własnie takie wyróżnikiSophie pisze: ↑15 czerwca 2022, 22:40A ja nie posiadamHeinz-Werner Grüner pisze: ↑11 czerwca 2022, 23:47
Szanowna Damo, posiadanie własnego kawałka ziemi z domkiem jest największym marzeniem każdej Edelki i każdego Edla.![]()
Może to dlatego, że nie jestem Edelką? Ale fakt posiadanie takiego wlasnego kawalka ziemi/domu/mieszkania (wątku na forum) bardzo ulatwia aktywność i otwiera nowe możliwości.
Kto się bardziej popisze będzie mógł mieć własną wieś czy coś jeszcze innego...
Dlatego "motyw" o tym jest tutaj wspomniany.
Ubolewam jednak nad faktem, że Szanowna cały czas się zastanawia czy chce być Edelką...![]()
![]()
![]()
Aktywność forumowa Edelweiss
Regulamin forum
Re: Aktywność forumowa Edelweiss 1922r.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dla mnie jest. To Szanowna musi być pewna, że Edelweiss to jej miejsce i jej cel. Nie ma zmiłuj.Sophie pisze: ↑15 czerwca 2022, 22:54Ja się nadal zastanawiam nad zostaniem Edelką, ALE jednak lekko żal byłoby opuścić ojczyzne, chociaż... kolejne obywatelstwo raczej by nie było problemem.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑15 czerwca 2022, 22:50W wykonaniu edelwajskim na taki "domek", zwany u nas dworkiem trzeba sobie zasłużyć aktywnością. Nie ma u nas tytułów zaszlacheckich, ale są własnie takie wyróżniki
Kto się bardziej popisze będzie mógł mieć własną wieś czy coś jeszcze innego...
Dlatego "motyw" o tym jest tutaj wspomniany.
Ubolewam jednak nad faktem, że Szanowna cały czas się zastanawia czy chce być Edelką...![]()
![]()
![]()
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Sarmacja powoli traci swoich obywateli. Chcieć, czy nie chcieć kraj się sypie tak jak Pan Jezus przykazał, no ale nie mnie oceniać, który kraj w jakim stopniu rozkładu się zajmuje. 
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja tam wszystkim życzę wszystlkiego najlepszego.Piotr Romanow pisze: ↑15 czerwca 2022, 23:53 Sarmacja powoli traci swoich obywateli. Chcieć, czy nie chcieć kraj się sypie tak jak Pan Jezus przykazał, no ale nie mnie oceniać, który kraj w jakim stopniu rozkładu się zajmuje.![]()
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Dlatego ja nie uciekam i wiernie trwam mimo wszystko. Albo się jest obywatelem albo nie. 
Ale ciągła aktywność Edelweiss cieszy!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Sarmacja ma swoje problemy, my mamy swoje. To oczywiste, ale okres wczesno letni mimo naszego "letargu" i tak daje nam mocną pozycję w mikroświecie. Ja się nie boję o Edelweiss. Czuję, że to jest właśnie to co szukałem przez lata. Mam wokół siebie nie jedną, nie dwie, a naprawdę z 5-6 osób, którym jestem w stanie powierzyć sporo. A to w moim "charakterze szpiegowskim" jest niezwykle trudne.Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑16 czerwca 2022, 21:25 Dlatego ja nie uciekam i wiernie trwam mimo wszystko. Albo się jest obywatelem albo nie.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Cóż Edelweiss zebrało śmietankę towarzyską - to czego chcieć więcej 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Na pewno osoby na tyle świadome swojego "bycia", że wiedzą z czym co się je.Isabella Swann pisze: ↑16 czerwca 2022, 21:58 Cóż Edelweiss zebrało śmietankę towarzyską - to czego chcieć więcej![]()
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
No niestety. Idą wakacje to pół mikro pójdzie sobie na przerwę.. ale chociaż dobrze, że gdzieś będzie jednak ta aktywność to się poleci na wakacje do was. 
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pomimo klimatu u nas w Szarotkowej Kotlinie wakacje trwaja cały rok!Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑16 czerwca 2022, 22:00 No niestety. Idą wakacje to pół mikro pójdzie sobie na przerwę.. ale chociaż dobrze, że gdzieś będzie jednak ta aktywność to się poleci na wakacje do was.![]()