Miejsce wróżb

Jedni powiedzą, że to "edelwajskie walentynki", inni, że "noc Kupaly", a my po prostu zwiemy to Edeliebe. W tym czasie jesteśmy otwarci na wszystkie miłosne sprawy. Wyznaj komuś miłość, poznaj nowych ludzi lub zwyczajnie baw się w gronie przyjaciół!
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Miejsce wróżb

Post autor: Peetri Romanaav »

Matthias po losowaniu kart liczba 28 - czyli cytujac prawie trójka.

Na nieszczęście Joachima wylosował on jednak waleta. - Oh, przyjacielu. Co za nieszczęście, w niedługim czasie ponoć ma Cię nawiedzić jakaś dziwna choroba... Oby tylko nie realioza. - Wróżbita przewrócił oczami. - Czy jesteś gotowy na właściwe wróżenie? Jeśli tak to podaj dłoń.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

- A tak coś też czułem, że mnie ostatnio coś w głowie wiruje. Myslałem, że to miłość na edeliebe, a tu realioza do głowy uderza... Ech, taki to los mnie czeka - odpowiedział wróżbicie na jego proroctwo.
Później potarł dłoń o spodnie i wystawił ją na blacie przed siebie.
- Spróbujmy znaleźć tutaj coś dobrego - uśmiechnął się lekko.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Matthias po losowaniu kart liczba 47 - bliziutko piąteczki.

Herr Joachim! Co ja tutaj widzę! - Krzyknął wesoły wróżbita. - Przed wami świetlana przyszłość, będziecie bardzo bogatym Edlem, wasze życie będzie bardzo długie i szczęśliwe! - Mówił rozradowany. - Jeżeli się dobrze postaracie to może z czasem będziecie mieli nawet potomka! Pałacyki, zamki, wioski, to kiedyś będzie Wasze!
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

- Ach, czyli tak jak gadają. Co Cię nie zabiję, to Cię wzmocni. Jednak Ci ręka, to ręka - powiedział rozradowany. Wydawać by się mogło, że realioza mocno pokrzyżuje jego plany, jednak proroctwo wróżbity daje szanse na świetlaną przyszłość.
- Pogadałbym jeszcze, ale chyba kolejka się robi - powiedział kiwając głową na oczekujących wejścia.
- Do szybkiego zobaczenia podczas zabaw Edeliebe! - powiedział na odchodne, mając nadzieję, że jeszcze się spotkają.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dowidzenia Herr Joachim, oby wszystkie wróżby się spełniły. - Powiedział na odchodne.

Zapraszam następną osobę. @Heinz-Werner Grüner. - Zawołał.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

- Może nie wszystkie - zamruczał do siebie żartobliwie, mijając się z @Heinz-Werner Grüner we wejściu do namiotu. Zdążył mu tylko szepnąć - Powodzenia!
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr Romanow pisze: 21 czerwca 2022, 17:09 Dowidzenia Herr Joachim, oby wszystkie wróżby się spełniły. - Powiedział na odchodne.

Zapraszam następną osobę. @Heinz-Werner Grüner. - Zawołał.
- Dzięki Herr Joachim! Mam nadzieję, że u Szanownego wszystko w porządku, bo wiecie... - zafrasował się Gruner na życzenie powodzenia.
-Jestem już jestem Grande Mathias! Można prosić o wróżby? - Nieco wystraszony, ale szczerze ciekawy, comu karty pokażą. Stał dumnie, nie wiedział czy już ma siadać.

@Joachim Cargalho
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Proszę siadać Herr Oberhaupt. - Rzekł Matthias. - Czyli zaczynamy od kart jak mniemam? A może jakaś specjalna wróżba z kuli? Czy może powróżyć z żył? - Zaśmiał się trochę wróżbita Maciej. - Pan decyduje, a ja wróżę.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr Romanow pisze: 21 czerwca 2022, 18:54 Proszę siadać Herr Oberhaupt. - Rzekł Matthias. - Czyli zaczynamy od kart jak mniemam? A może jakaś specjalna wróżba z kuli? Czy może powróżyć z żył? - Zaśmiał się trochę wróżbita Maciej. - Pan decyduje, a ja wróżę.
-Kula, zdecydowanie kula! - odparł bardzo stanowczo, zdecydowanie nie wiedział jednak dlaczego kula...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Matthias po wróżeniu z kuli liczba 8 - TRAGEDIA!

Wróżbita, ciężko przęłknął ślinę. - Herr, Ober-ha-upt, Ja nie-niewiem czy-y chce Pan sły-szeć te wróż-żbę... - Oparł się o stół i próbował zwolnić oddech. - To-o, stra-aszne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edeliebe 1922”