Zajazd Von Hamsburger

Miasteczko uzdrowiskowe, gdzie wielu kuracjuszy może spędzić czas bujając niczym w chmurach. Usytuowane wysoko w masywie górskim aż się prosi o popularyzację zdrowego trybu życia. Słynne podrywy podczas wesołych "dancingów"? - dobrze trafiłeś!

Moderator: Isabella M. Neumann-Swann

Regulamin forum
Obrazek

PLAN MIASTA - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 89 385
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Re: Zajazd Von Hamsburger

Post autor: Horace Richelieu »

André Rieu i Gheorghe Zamfira przyjechali pod zasłoną nocy do Zajazdu Von Hamsburger, a ich ludzie zaczęli rozkładać scenę z modularnych części. Starali się to robić jak najbardziej cicho, aby nie budzić mieszkańców.

Rano obudził mieszkańców rytm muzyki klasycznej dwóch przyjaciół od muzyki, spokojnej i podniosłej niczym Wolkenbad, a promocja od której mówiono w ogłoszeniu zmieniono na to, że przez cały dzień można dostać świeży posiłek i jedną kolejkę picia, gdyż wieczorem ma być tak zimno, że nie będzie możliwe granie- dla dobra artystów-muzyków postanowiono zmienić plany.

Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Świetnie zorganizowane.
Przy okazji wykorzystując chwilę refleksji, gdyż w zeszłym tygodniu realnie byłem na koncercie holenderskiego dyrygenta, chciałbym opisać, że było to naprawdę znakomite przeżycie.
Nie jestem żadnym wielkim fanem muzyki poważnej. W zasadzie poza sporadycznym słuchaniem "magika z Maastricht" i noworocznego koncertu z Wiednia nie mam takiej potrzeby. Natomiast człowiek ten wywołuje we mnie tak pozytywne pokłady energii, że samym mówieniem, a uwierzcie mi potrafi mówić ładnie, dostojnie etc. - jednym słowem chce się go słuchać. Uwielbiam ludzi, u których pasja jest tak ważna w życiu, a ten człowiek i jego wspaniała orkiestra aż tryskają tą pasją, zarażają profesjonalizmem. Trzy godziny jakie spędziłem w łódzkiej hali z nimi było znakomitym doznaniem dla uszu, oczu i przede wszystkim dla "głowy". Całe show było dla mnie wyciszające, relaksujące i warte obejrzenia mimo, że jak pisałem nie czuje potrzeby ciągłego słuchania klasycznej, poważnej muzyki.

Proszę o wybaczenie jakości zdjęcia...
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 czerwca 2022, 09:50 Świetnie zorganizowane.
Przy okazji wykorzystując chwilę refleksji, gdyż w zeszłym tygodniu realnie byłem na koncercie holenderskiego dyrygenta, chciałbym opisać, że było to naprawdę znakomite przeżycie.
Nie jestem żadnym wielkim fanem muzyki poważnej. W zasadzie poza sporadycznym słuchaniem "magika z Maastricht" i noworocznego koncertu z Wiednia nie mam takiej potrzeby. Natomiast człowiek ten wywołuje we mnie tak pozytywne pokłady energii, że samym mówieniem, a uwierzcie mi potrafi mówić ładnie, dostojnie etc. - jednym słowem chce się go słuchać. Uwielbiam ludzi, u których pasja jest tak ważna w życiu, a ten człowiek i jego wspaniała orkiestra aż tryskają tą pasją, zarażają profesjonalizmem. Trzy godziny jakie spędziłem w łódzkiej hali z nimi było znakomitym doznaniem dla uszu, oczu i przede wszystkim dla "głowy". Całe show było dla mnie wyciszające, relaksujące i warte obejrzenia mimo, że jak pisałem nie czuje potrzeby ciągłego słuchania klasycznej, poważnej muzyki.

Proszę o wybaczenie jakości zdjęcia...
Obrazek
Radam, że mogłem przywołać twe wspomnienia moim skromnym postem ^^
Bardzo lubię muzykę klasyczną, gdyż zazwyczaj dzięki niej wpadam w dobre pomysły i lepiej mi się piszę!
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

A to fakt, muzyka poważna uspokaja, choć czasem u mnie wywołuje efekt znużenia. Wszystko zależy od danego nastroju.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Popieram wypowiedź Oberhaupta - wszystko, zależy od nastroju i tego jak wszystko się ogarnia. Podejrzewam, że może uda się zorganizować kolejny koncert u nas w Wolkenbad :) bo mnie nastroiliście w ten sposób
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Z okazji "Edeliebe" Zajazd Von Hamsburger proponuje swoim klientom nowy, okazjonalny wystrój w styli czerwonych zasłon, poduszek w serca czerwone i różowe, świeczki i opowieści romantyczne, które cicho lecą w głośnikach, które zostały nagrane przez Rhiannon Bryn i Hefinę Pennoyer. Oprócz tego, zostały dodane dwa dania- Stek Sercowy na miłości z ziemniakami, pomidorami i sosem do wyboru, oraz sałatka zakochanych. A dla miłośników sportów zimowych, Helmut czyni specjalne kulki mocy z wielu łakoci matki natury.
Stek Sercowy
Stek Sercowy
1.jpg (223.34 KiB) Przejrzano 1333 razy
Makaron z tempehem i jarmużem
Makaron z tempehem i jarmużem
15.png (1.86 MiB) Przejrzano 1333 razy
Kulki mocy
Kulki mocy
2.png (1.31 MiB) Przejrzano 1333 razy
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ten stek wygląda tak smakowicie! Ileż bym dał by takie serwowano w Stadt Edelweiss, najlepiej gdzieś przy Ohne Titel! Wtedy z Der Sitz tylko na mały obiadek, choć z drugiej strony Frau Adeline byłaby nieco zrozpaczona, że nie kupuje już u niej ani garamondówki, ani grunerwaldzkiej kiełbasy... Ech, i tak źle i tak niedobrze.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Kulki mocy, o Jezu. Moja irl postać ma odruch :oops: . Mam nadzieję że te wirtualne lepsze od tych co serwują "we wojsku".
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 23 czerwca 2022, 20:32 Kulki mocy, o Jezu. Moja irl postać ma odruch :oops: . Mam nadzieję że te wirtualne lepsze od tych co serwują "we wojsku".
Nawet najlepszy żołnerz może mieć swoje słabości. Dobrze, że to są kulki mocy, a nie np. wstręt do bromu, czy czegoś tam innego. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Kulki mocy to najgorsze kurestwo z najgorszych odpadów mięsa jakie ta ziemia widziała, swoją drogą jak żołnierz ma jeść dobrze skoro racje tracą ważność i "trzeba zjeść, bo co się będzie marnować". Chora logika, no ale nie ja o tym decyduje... jeszcze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wolkenbad”