Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
@Heinz-Werner Grüner, a ja nie rozumiem tego wielkiego oburzenia. To była tylko propozycja do przemyślenia, a nie powód, żeby wszczynać jakieś kłótnie i wywoływać ludzi do tablicy. Wygląda na to, że nie można poruszyć tego tematu, żeby nie dostać "bury".
Femme Mystere pisze: ↑30 czerwca 2022, 07:36
@Heinz-Werner Grüner, a ja nie rozumiem tego wielkiego oburzenia. To była tylko propozycja do przemyślenia, a nie powód, żeby wszczynać jakieś kłótnie i wywoływać ludzi do tablicy. Wygląda na to, że nie można poruszyć tego tematu, żeby nie dostać "bury".
Mnie chodzi tylko o niespójność w wypowiedzi. Temat jak najbardziej, jeśli tylko ktoś by chciał jest do przegadania, ale akurat Joachim w tym momencie neguje sam siebie sprzed kilkudziesięciu dni.
Powinni dać to obywatelstwo Krzysztofowi. Jest jaki jest, ale dodał dużo do dziedzictwa kulturowego Sarmacji, no i zainicjował jeden z największych konkursów mikronacyjnych. Nie wiem dlaczego Sarmacja pozbywa się możliwości aktywizacji społeczeństwa. Jeśli będzie świrować, to można zawsze wrócić do stanu sprzed przywrócenia roli obywatela.
Przyznac muszę, że i ja nie pamiętam dlaczego pozbyto się Herr Hansa. Zdaje się, że on utracił także wszelgie godności honorwe, czy jak to nazwanne zostało. Trwa to już ponad 8 miesiecy, bo zakładam, że początek nastąpił jeszcze w 1921 roku.
Nie mnie oceniać, ich sprawa.