TELEGRAM INFORMACYJNY
Tylko pamiętaj to "nasza mikornacyjna" forma pierwiastków. Troszkę odbiega od realiów.Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:41 No jak najbardziej myślę by na medycynie ewentualnie naukach przyrodniczych wykorzystaćja jestem jak najbardziej za - a rozwój chemii pomoże mi w rozwoju farmaceutycznym
![]()

Moje ryby? Nasze ryby, Mein Freud, nasze. Oboje jesteśmy stąd i nie raz już pewnie wedkę zarzucaliśmy.Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:46 wiem, widziałam i sprawdzałamjakoś to przełknę
jak twoje ryby
![]()
Oczywiście, zawsze to też można prowadzić współprace różne. Na dzień dzisiejszy po ukończeniu Mikronacyjnego Układu Okresowego Pierwiastków Instytut Badań Chemii Organicznej i Nieorganicznej zajmuje się dwoma projektami, jednakże mam w planach więcej.Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:22Ja też się dołączę i z chęcią mogę pomóc jakoś zaadoptować chemię na potrzeby mitkronacyjneHeinz-Werner Grüner pisze: ↑08 lipca 2022, 22:06 To, że już tyle o tym rozmawiamy świadczy o tym, że rozgłos jakiś osiągniemy. Poproszę zatem, po utworzeniu odpowiedniej do tego jednostki by umieściła odpowiednie odnośniki do Tablicy Drenina.
W każdym razie ja będę wspierał mocno. To bardzo ciekawa inicjatywa.![]()
W Czesnoradzie planujemy powołanie Czesnoradzkiego Instytutu Medycznego. Jednakże to prawda, rozwój chemii może wspomóc rozwój przemysłu farmaceutycznego. Wiele samych pierwiastków się używa (przykładowo taki Technet stosowany w scyntygrafii, podaje się go do żylnie. Natomiast można stosować również związki chemiczne (i właściwie, to je najbardziej się stosuje), takie jak adrenalina, czy też podtlenek azotu używany do znieczulania).Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:41 No jak najbardziej myślę by na medycynie ewentualnie naukach przyrodniczych wykorzystaćja jestem jak najbardziej za - a rozwój chemii pomoże mi w rozwoju farmaceutycznym
![]()

Zastosowań jest sporoRobert Drenin pisze: ↑09 lipca 2022, 00:35Oczywiście, zawsze to też można prowadzić współprace różne. Na dzień dzisiejszy po ukończeniu Mikronacyjnego Układu Okresowego Pierwiastków Instytut Badań Chemii Organicznej i Nieorganicznej zajmuje się dwoma projektami, jednakże mam w planach więcej.Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:22Ja też się dołączę i z chęcią mogę pomóc jakoś zaadoptować chemię na potrzeby mitkronacyjneHeinz-Werner Grüner pisze: ↑08 lipca 2022, 22:06 To, że już tyle o tym rozmawiamy świadczy o tym, że rozgłos jakiś osiągniemy. Poproszę zatem, po utworzeniu odpowiedniej do tego jednostki by umieściła odpowiednie odnośniki do Tablicy Drenina.
W każdym razie ja będę wspierał mocno. To bardzo ciekawa inicjatywa.![]()
W Czesnoradzie planujemy powołanie Czesnoradzkiego Instytutu Medycznego. Jednakże to prawda, rozwój chemii może wspomóc rozwój przemysłu farmaceutycznego. Wiele samych pierwiastków się używa (przykładowo taki Technet stosowany w scyntygrafii, podaje się go do żylnie. Natomiast można stosować również związki chemiczne (i właściwie, to je najbardziej się stosuje), takie jak adrenalina, czy też podtlenek azotu używany do znieczulania).Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:41 No jak najbardziej myślę by na medycynie ewentualnie naukach przyrodniczych wykorzystaćja jestem jak najbardziej za - a rozwój chemii pomoże mi w rozwoju farmaceutycznym
![]()
Poza tym, gdyby też inne osoby były zainteresowane, to chemia ma też swój wkład w bardzo wielu innych dziedzinach przemysłu i użytkowana na codzień. Chemii stosuje się w produkcji żywności, rolnictwie, metalurgii, ochronie środowiska, przemyśle jądrowym, kryminologii itd. Nawet jest możliwość stworzenia broni masowego rażenia opierając się na chemii, więc również w militarnych celach też jest stosowana (Broń Masowego Rażenia może jest dość drastycznym przykładem, ale są też mniej drastyczne).