TELEGRAM INFORMACYJNY
Tylko pamiętaj to "nasza mikornacyjna" forma pierwiastków. Troszkę odbiega od realiów.Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:41 No jak najbardziej myślę by na medycynie ewentualnie naukach przyrodniczych wykorzystaćja jestem jak najbardziej za - a rozwój chemii pomoże mi w rozwoju farmaceutycznym
![]()

Moje ryby? Nasze ryby, Mein Freud, nasze. Oboje jesteśmy stąd i nie raz już pewnie wedkę zarzucaliśmy.Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:46 wiem, widziałam i sprawdzałamjakoś to przełknę
jak twoje ryby
![]()
Oczywiście, zawsze to też można prowadzić współprace różne. Na dzień dzisiejszy po ukończeniu Mikronacyjnego Układu Okresowego Pierwiastków Instytut Badań Chemii Organicznej i Nieorganicznej zajmuje się dwoma projektami, jednakże mam w planach więcej.Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:22Ja też się dołączę i z chęcią mogę pomóc jakoś zaadoptować chemię na potrzeby mitkronacyjneHeinz-Werner Grüner pisze: ↑08 lipca 2022, 22:06 To, że już tyle o tym rozmawiamy świadczy o tym, że rozgłos jakiś osiągniemy. Poproszę zatem, po utworzeniu odpowiedniej do tego jednostki by umieściła odpowiednie odnośniki do Tablicy Drenina.
W każdym razie ja będę wspierał mocno. To bardzo ciekawa inicjatywa.![]()
W Czesnoradzie planujemy powołanie Czesnoradzkiego Instytutu Medycznego. Jednakże to prawda, rozwój chemii może wspomóc rozwój przemysłu farmaceutycznego. Wiele samych pierwiastków się używa (przykładowo taki Technet stosowany w scyntygrafii, podaje się go do żylnie. Natomiast można stosować również związki chemiczne (i właściwie, to je najbardziej się stosuje), takie jak adrenalina, czy też podtlenek azotu używany do znieczulania).Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:41 No jak najbardziej myślę by na medycynie ewentualnie naukach przyrodniczych wykorzystaćja jestem jak najbardziej za - a rozwój chemii pomoże mi w rozwoju farmaceutycznym
![]()

Zastosowań jest sporoRobert Drenin pisze: ↑09 lipca 2022, 00:35Oczywiście, zawsze to też można prowadzić współprace różne. Na dzień dzisiejszy po ukończeniu Mikronacyjnego Układu Okresowego Pierwiastków Instytut Badań Chemii Organicznej i Nieorganicznej zajmuje się dwoma projektami, jednakże mam w planach więcej.Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:22Ja też się dołączę i z chęcią mogę pomóc jakoś zaadoptować chemię na potrzeby mitkronacyjneHeinz-Werner Grüner pisze: ↑08 lipca 2022, 22:06 To, że już tyle o tym rozmawiamy świadczy o tym, że rozgłos jakiś osiągniemy. Poproszę zatem, po utworzeniu odpowiedniej do tego jednostki by umieściła odpowiednie odnośniki do Tablicy Drenina.
W każdym razie ja będę wspierał mocno. To bardzo ciekawa inicjatywa.![]()
W Czesnoradzie planujemy powołanie Czesnoradzkiego Instytutu Medycznego. Jednakże to prawda, rozwój chemii może wspomóc rozwój przemysłu farmaceutycznego. Wiele samych pierwiastków się używa (przykładowo taki Technet stosowany w scyntygrafii, podaje się go do żylnie. Natomiast można stosować również związki chemiczne (i właściwie, to je najbardziej się stosuje), takie jak adrenalina, czy też podtlenek azotu używany do znieczulania).Isabella Swann pisze: ↑08 lipca 2022, 22:41 No jak najbardziej myślę by na medycynie ewentualnie naukach przyrodniczych wykorzystaćja jestem jak najbardziej za - a rozwój chemii pomoże mi w rozwoju farmaceutycznym
![]()
Poza tym, gdyby też inne osoby były zainteresowane, to chemia ma też swój wkład w bardzo wielu innych dziedzinach przemysłu i użytkowana na codzień. Chemii stosuje się w produkcji żywności, rolnictwie, metalurgii, ochronie środowiska, przemyśle jądrowym, kryminologii itd. Nawet jest możliwość stworzenia broni masowego rażenia opierając się na chemii, więc również w militarnych celach też jest stosowana (Broń Masowego Rażenia może jest dość drastycznym przykładem, ale są też mniej drastyczne).

Bialenia dzisiaj zdominowała, przez co nie wystarczyło na więcej informacji spoza innych nacji.