Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑03 sierpnia 2022, 11:17
Nie pozostaje nic innego jak tylko działać.
Nawet chętnie podziałam, ale jest maleńki problem, nigdzie nie mogę dostrzec lasu daleko od głównych dróg z niewielką polaną
Nie przywykłam bywać na salonach, raczej wolę łono natury.
W takim lesie to i odpowiednią chatę można zbudować.
Jeśli mogłabym w takiej głuszy zamieszkać, to proszę o wskazanie drogi, albowiem zagubionam lekko
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑03 sierpnia 2022, 11:17
Nie pozostaje nic innego jak tylko działać.
Nawet chętnie podziałam, ale jest maleńki problem, nigdzie nie mogę dostrzec lasu daleko od głównych dróg z niewielką polaną
Nie przywykłam bywać na salonach, raczej wolę łono natury.
W takim lesie to i odpowiednią chatę można zbudować.
Jeśli mogłabym w takiej głuszy zamieszkać, to proszę o wskazanie drogi, albowiem zagubionam lekko
Szanowna Pani Raven, Edelweiss to w zasadzie góry i lasy. Cywilizacji jest niewiele, raptem trzy skupiska ludzkie rzędu kilkudziesięciu tysięcy na obszarze wielkości woj.opolskiego. Myślę,że nie będzie problemu znaleźć swój zakątek.
Powiem nawet więcej, północ w zasadzie nie została jeszcze dobrze spenetrowana.
Dobrze, zatem obecnie wyruszam na poszukiwanie odpowiedniego terenu, może mnie nie być ciut dłużej, ale bez obaw, nie zabłądzę i dotrę z powrotem, zapewne z naręczem ziół.
Tymczasem proszę o cierpliwość i zaufanie (zaufać wiedźmie? ), da Ojciec Czas i Matka Natura, że moje poszukiwania szybko dobiegną końca.
Witam @Sorcha Raven . Z góry przepraszam za tak późne powitanie. Ale w każdym razie jako nacjonalistyczny obywatel Edelweissu, zapraszam do odwiedzania całego Edelweiss oraz zachęcam do złożenia wniosku o obywatelstwo Edelweiss(Tatko będzie z pewnością zadowolony). Co do łona natury, myślę że zaraz po Samundzie, jest to najbardziej naturalne środowisko pod względem krajobrazowym. Ponadto zapraszam do odwiedzenia mleczarni Molkerei Kuhlächeln, w której można znaleźć wiele wspaniałych serów! Osobiście sam polecam ser Leszek Special, który posiada smak sera piwnego .