(czyt.ne'belszaten gase) Popularna Aleja Cienia Mgły, gdzie w przyzwoitym stanie konstrukcyjnym zachowały się eklektyczne kamienice i klimatyczna kawiarenka "Präzedenz". Natomiast cała aleja została odrestaurowana tylko po to by pomieścić w swoich zakamarkach przedstawicielstwa innych mikronacji. Tutaj znajdziemy misje dyplomatyczne z innych części v-państw oraz zapewne niemałą ilość tajnych agentów.
W imieniu całego Związku Winkulijskiego mam zaszczyt zaprosić wszystkich na Targi Regionalne z kuchnią w roli głównej w Trinitzu. W programie wiele różnych atrakcji, w tym aleja stoisk, gdzie każdy uczestnik będzie mógł otworzyć własny stragan (wątek na forum w dziale Targów) z przysmakami kulinarnymi swojego regionu. Wierzymy, że będzie to dobra okazja do poznania tajemnic kulinarnych mikroswiata i już dzisiaj zachęcam do wzięcia udziału w zabawie.
Dodatkowo, przewidzany został szereg atrakcji, w tym Pokaz Floty Winkulijskiej, który odbędzie się poza Trinitzem, a także turniej w Bitwę Morską (tzw. Statki) oraz wielki Quiz o Winkulii.
Gwarantujemy bardzo dobrą zabawę. 11-18 sierpnia, zapiszcie sobie w kalendarzu i nie zapomnijcie się pojawić!
Joachim Cargalho pisze: ↑09 sierpnia 2022, 11:26
Żebym tylko nie zapomniał się zapisać an forum Winkulii. Wieczorem to nadrobię, ale gdybym zapomniał @Alfred Fabian, to jestem tutaj!
Jako że pewien dylemat został u mnie rozwiązany, to również się pojawię, a mianowicie interesuje mnie najbardziej ten turniej statków. Kiedy się zaczyna @Alfred Fabian ?
Razem ze startem targów, 11. sierpnia, pierwsze pary zostaną rozpisane tego samego dnia, prawdopodobnie wieczorem.
A targi już za 2 dni! Zachęcam serdecznie jeszcze niezdecydowanych do zgłoszenia się do Bitwy Morskiej. Mam również nadzieję, że ktoś się skusi i przedstawi jakieś regionalne potrawy na stoisku, przygotujemy miejsce, jeżeli będzie taka potrzeba
Joachim Cargalho pisze: ↑09 sierpnia 2022, 17:23
Teraz doczytałem, ze każda runda trwa tydzień. Czy nie da się tego rozegrać naprawdę w szybszym tempie?
da się, tylko kto wtedy zagra
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Jako że pewien dylemat został u mnie rozwiązany, to również się pojawię, a mianowicie interesuje mnie najbardziej ten turniej statków. Kiedy się zaczyna @Alfred Fabian ?
Razem ze startem targów, 11. sierpnia, pierwsze pary zostaną rozpisane tego samego dnia, prawdopodobnie wieczorem.
A targi już za 2 dni! Zachęcam serdecznie jeszcze niezdecydowanych do zgłoszenia się do Bitwy Morskiej. Mam również nadzieję, że ktoś się skusi i przedstawi jakieś regionalne potrawy na stoisku, przygotujemy miejsce, jeżeli będzie taka potrzeba