A może by tak nowy sport?
Regulamin forum
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A może by tak nowy sport?
Mianowicie zafascynowany turniejem w statki, który odbywa się u Alfreda, to zgłaszam propozycję stworzenia Reprezentacji Edelweiss w Statkach! Oczywiście też przydałoby się zobaczyć, czy oprócz nas, ktoś jeszcze byłby zainteresowany założeniem reprezentacji w tej dziedzinie, ale myślę że na początek skupmy się na stworzeniu swojej reprezentacji(czyli w skrócie zebraniu chętnych), a potem dopiero promowaniu tego sportu zagranicą. co sądzicie o tym @Heinz-Werner Grüner @Sophie @Isabella Swann @Joachim Cargalho @Femme Mystere @Sorcha Raven i @Heinz-Werner Grüner ? (jeśli kogoś pominąłem, a jest obywatelem Edelweiss, to z góry przepraszam).
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Re: A może by tak nowy sport?
Warto by spróbować. Jak nie wyjdzie to trudno, a jak wyjdzie to będziemy mieli fajny content. Jao nie spróbujemy nie zobaczymy efektów.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To zaczniemy jak tylko skończy się ten "mało profesjonalny turniej alfredowski".
- Alfred Fabian • Stempel
-
ODZNACZENIA

Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ważniejsze pytanie stanowi natomiast to czy i Winkulia była chętna na stworzenie swojej reprezentacji...

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Heinz-Werner Grüner chyba niechcący obraził @Alfred Fabian
jak dla mnie ten turniej jest dobrze prowadzony
ale to chyba tylko kwestia tego, że ciągle wygrywam.
Jednak tak z chęcią bym podziała w tej sprawie - by stworzyć drużyny i tak sobie rywalizować
Jednak tak z chęcią bym podziała w tej sprawie - by stworzyć drużyny i tak sobie rywalizować
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Proszę nie mieć mi tego za złe. To nie miało w ogóle złośliwego charakteru. Wynikało raczej z zazdrosci, że tak dobrze się to przyjęło.Isabella Swann pisze: ↑23 sierpnia 2022, 08:34 @Heinz-Werner Grüner chyba niechcący obraził @Alfred Fabian
Herr @Alfred Fabian ponawiam zapytanie? Myślę, że zespoły trzyosobowe to taki idealny limit.Joachim Cargalho pisze: ↑23 sierpnia 2022, 07:50 Ważniejsze pytanie stanowi natomiast to czy i Winkulia była chętna na stworzenie swojej reprezentacji...
Czy Winkulię stać na wystawienie takiej reprezentacji?
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Rozumiem
Ogólnie nie sądziłam, że aż tak dobrze będzie mi szło. Ale to może być tylko kwestia początkującego 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Alfred Fabian • Stempel
-
ODZNACZENIA
Jakbym tak ludzi zmobilizował, to w Winkulii mamy wystarczająco ludzi, żeby reprezentację utworzyć. 3 osoby są w porządku, można się kusić na 5, ale sądzę, że to już może być ponad możliwości (na pewno ponad możliwości Winkulii). No i ktoś musi to wszystko koordynować. Równie dobrze można poczekać, aż jakiś informatyk wykuruje się z realiozy i na Stemplu zrobi system, który będzie umożliwiał granie drużynowe, gdzie każdy na zmianę podejmuje jakąś decyzję. Chociaż może to już nad wyrost.
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z tymi drużynami to chodzi ci na zasadzie kilka drużyn w 1 lidzę?(Co by chyba było ciężkie, a może i nie, bo jak to mawia pani @Femme Mystere jestem zbyt słabej wiary)Isabella Swann pisze: ↑23 sierpnia 2022, 08:34 @Heinz-Werner Grüner chyba niechcący obraził @Alfred Fabian
jak dla mnie ten turniej jest dobrze prowadzony
ale to chyba tylko kwestia tego, że ciągle wygrywam.
Natomiast jeżeli chodzi o reprezentację, to jak pisałem wcześniej, mogło by to się udać.
Alfred Fabian pisze: ↑23 sierpnia 2022, 14:13Jakbym tak ludzi zmobilizował, to w Winkulii mamy wystarczająco ludzi, żeby reprezentację utworzyć. 3 osoby są w porządku, można się kusić na 5, ale sądzę, że to już może być ponad możliwości (na pewno ponad możliwości Winkulii). No i ktoś musi to wszystko koordynować. Równie dobrze można poczekać, aż jakiś informatyk wykuruje się z realiozy i na Stemplu zrobi system, który będzie umożliwiał granie drużynowe, gdzie każdy na zmianę podejmuje jakąś decyzję. Chociaż może to już nad wyrost.
Nie no, to jeszcze nie jest popularne jak piłka nożna, że 8 milionów ludzi zagra, ale sam myślałem nad takim 3 osoby w każdej reprezentacji, czyli typowe 3 vs 3 i to by się odbywało po prostu na 3 pojedynkach, podaję przykład:
-(1 dzień)Gracz Winkulia A vs Gracz Edelweiss A, Gracz Winkulia B vs Gracz Edelweiss B,
Gracz Winkulia C vs Gracz Edelweiss C
-(2 dzień)Gracz Winkulia B vs Gracz Edelweiss A, Gracz Winkulia C vs Gracz Edelweiss B,
Gracz Winkulia A vs Gracz Edelweiss C
-(3 dzień)Gracz Winkulia C vs Gracz Edelweiss A, Gracz Winkulia A vs Gracz Edelweiss B,
Gracz Winkulia B vs Gracz Edelweiss C
I żeby pojedynki nie były za krótkie, to w przypadku meczy reprezentacyjnych, były by one do 2 wygranych.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Reprezentacja może liczyć nawet 15-stu, ale to właśnie 3 by występowało w danym "meczu".Alfred Fabian pisze: ↑23 sierpnia 2022, 14:13Jakbym tak ludzi zmobilizował, to w Winkulii mamy wystarczająco ludzi, żeby reprezentację utworzyć. 3 osoby są w porządku, można się kusić na 5, ale sądzę, że to już może być ponad możliwości (na pewno ponad możliwości Winkulii). No i ktoś musi to wszystko koordynować. Równie dobrze można poczekać, aż jakiś informatyk wykuruje się z realiozy i na Stemplu zrobi system, który będzie umożliwiał granie drużynowe, gdzie każdy na zmianę podejmuje jakąś decyzję. Chociaż może to już nad wyrost.
Koordynacja to nie problem. Damy radę sie zorganizować - kwestia wyboru odpowiedniego "stołu"-platformy to gray.
Co do informatyków, to też niezły pomysł. Nie wiem tylko czy się zrozumieliśmy, każdy grałby przecież na innym "stole". W sensie 1 mecz, 3 stoły, 3 zawodników x2drużyny.