Guten Morgen
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Guten Morgen
Przyznam szczerze, że jak tylko usłyszałem o CN to dawałem im z 1-3 mcy na działanie. Nawet jak zacząłem się przekonywać do forumowego wizerunku, to nie do końca byłem pewien czy to jest to czego oczekiwałbym od "takiej siły". Na dzień dzisiejszy jedynym ograniczeniem częstszych odwiedzin jest brak lepszej orientacji w forum. A to na pewno ogarnę po przeniesieniu się CN na nowe, lepsze forum. Trzymam kciuki, tym bardziej, że ja, a co za tym idzie wszyscy obywatele Edelweiss mogą spędzić okres wakacji w naszym "ośrodku" w Eltz, gdzie zapraszam serdecznie!
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bardzo ciekawe rozwiązanie z przyspieszaniem biegu lat! Widzę, że staracie się czerpać z wydarzeń mających miejsce w realu, zastanawia mnie więc na jakim roku chcecie się docelowo zatrzymać...Friedrich von Baden pisze: ↑18 sierpnia 2022, 14:20
Obecnie w Cesarstwie jest rok 1887, jednak za sprawą obowiązującego kalendarza co miesiąc mamy kolejny rok.
Nie wiem co bym mógł jeszcze rzec. Myślę, że tyle na dobry początek wystarczy, resztę mogą państwo przeczytać na naszym forum, a także będą mogli państwo poczytać w dziale naszej ambasady jeśli tylko nasze państwa nawiążą oficjalne stosunki dyplomatyczne. Ufam, że rychło to nastąpi.![]()
Jeśli chodzi o stosunki zagraniczne... Jesteśmy oczywiście otwarci na współpracę i niekoniecznie potrzebujemy do tego zawierania umów. Jeśli jednak będzie taka wola Oberhaupta, to tak też się stanie.
Naszą dobrą praktyką jest przegląd wydarzeń mikronacyjnych, który realizowany jest pod nazwą Jodeln Zeitung. Niestety przez ograniczenia Waszego forum rzadko słyszymy o tym co dzieje się w Cesarstwie. Nastomiast w strefie dla dyplomatów polecić mogę chociażby Restaurację Karl und Berta , w którym chętnie czytamy prasę zagraniczną. Jeśli posiadacie jakieś czasopisma, z przyjemnością będziemy do nich zaglądać, gdy nam je podrzucicie.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to jak prasa to może z salonika prasowego dla dyplomatów? 
Ze swojej strony mogę się "poświęcić" i czasem napisać o wydarzeniach rodem z Cesarstwa, ale fakt, jest to nieco utrudnione.
No właśnie! Ciekawe zapytanie.Joachim Cargalho pisze: ↑19 sierpnia 2022, 10:09 Bardzo ciekawe rozwiązanie z przyspieszaniem biegu lat! Widzę, że staracie się czerpać z wydarzeń mających miejsce w realu, zastanawia mnie więc na jakim roku chcecie się docelowo zatrzymać.
Ze swojej strony mogę się "poświęcić" i czasem napisać o wydarzeniach rodem z Cesarstwa, ale fakt, jest to nieco utrudnione.
- Fryderyk Orański • Stempel
-
ODZNACZENIA
Dzień dobry. Życzę Szanownej Fräulein Swann miłego popołudnia.
Kolejne ?Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 sierpnia 2022, 18:18Kolejne Cesarstwo Niemieckie?Friedrich von Baden pisze: ↑18 sierpnia 2022, 12:39 Guten Morgen!
Jestem Fryderyk Badeński, przybywam z Cesarstwa Niemieckiego. Miło mi Was poznać.
A tak na serio, to witaj nowy kolego. Życzę udanego pobytu![]()
Witam i dziękuję.
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
Patriarcha Rotrii
-
ODZNACZENIA
Cieszę się, zatem że udało nam się przetrwać o wiele więcej niż było to zakładane przez niektórych.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑18 sierpnia 2022, 20:24 Przyznam szczerze, że jak tylko usłyszałem o CN to dawałem im z 1-3 mcy na działanie. Nawet jak zacząłem się przekonywać do forumowego wizerunku, to nie do końca byłem pewien czy to jest to czego oczekiwałbym od "takiej siły". Na dzień dzisiejszy jedynym ograniczeniem częstszych odwiedzin jest brak lepszej orientacji w forum. A to na pewno ogarnę po przeniesieniu się CN na nowe, lepsze forum. Trzymam kciuki, tym bardziej, że ja, a co za tym idzie wszyscy obywatele Edelweiss mogą spędzić okres wakacji w naszym "ośrodku" w Eltz, gdzie zapraszam serdecznie!
Nie mamy żadnej górnej granicy za którą nie pójdziemy. Jak długo będzie trwało cesarstwo tak długo będzie nam czas leciał. Wiadomo, że w realu Cesarstwo skończyło się w roku 1918/19 jednak Niemcy trwały dalej. My zaś wtedy będziemy mogli spokojnie mówić, o tym że teraz mamy w stu procentach historię alternatywną, podobnie jak ma ją Monarchia Austro-Węgierska.Joachim Cargalho pisze: ↑19 sierpnia 2022, 10:09Bardzo ciekawe rozwiązanie z przyspieszaniem biegu lat! Widzę, że staracie się czerpać z wydarzeń mających miejsce w realu, zastanawia mnie więc na jakim roku chcecie się docelowo zatrzymać...Friedrich von Baden pisze: ↑18 sierpnia 2022, 14:20
Obecnie w Cesarstwie jest rok 1887, jednak za sprawą obowiązującego kalendarza co miesiąc mamy kolejny rok.
Nie wiem co bym mógł jeszcze rzec. Myślę, że tyle na dobry początek wystarczy, resztę mogą państwo przeczytać na naszym forum, a także będą mogli państwo poczytać w dziale naszej ambasady jeśli tylko nasze państwa nawiążą oficjalne stosunki dyplomatyczne. Ufam, że rychło to nastąpi.![]()
Jeśli chodzi o stosunki zagraniczne... Jesteśmy oczywiście otwarci na współpracę i niekoniecznie potrzebujemy do tego zawierania umów. Jeśli jednak będzie taka wola Oberhaupta, to tak też się stanie.
Naszą dobrą praktyką jest przegląd wydarzeń mikronacyjnych, który realizowany jest pod nazwą Jodeln Zeitung. Niestety przez ograniczenia Waszego forum rzadko słyszymy o tym co dzieje się w Cesarstwie. Nastomiast w strefie dla dyplomatów polecić mogę chociażby Restaurację Karl und Berta , w którym chętnie czytamy prasę zagraniczną. Jeśli posiadacie jakieś czasopisma, z przyjemnością będziemy do nich zaglądać, gdy nam je podrzucicie.![]()
Z mojej strony jeśli chodzi o dyplomację i sprawy stosunków dyplomatycznych to również jestem otwarty na wszelką współpracę oraz traktaty.
Zachęcamy do zaglądania na nasze forum oraz pisania o nim u was i wszędzie indziej w mikroświecie.
Oby samo jak najlepiej.
Chętnie skorzystam z Pańskich zaproszeń.
Gdy będę mieć coś ciekawego lub ważnego do przekazania chętnie skorzystam z tego.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 sierpnia 2022, 10:44 No to jak prasa to może z salonika prasowego dla dyplomatów?
No właśnie! Ciekawe zapytanie.Joachim Cargalho pisze: ↑19 sierpnia 2022, 10:09 Bardzo ciekawe rozwiązanie z przyspieszaniem biegu lat! Widzę, że staracie się czerpać z wydarzeń mających miejsce w realu, zastanawia mnie więc na jakim roku chcecie się docelowo zatrzymać.
Będziemy bardzo wdzięczni oraz zadowoleni jeśli się wspomni o jakimś wydarzeniu, miejscu lub osobie w waszej gazecie.
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Patriarcha Rotrii
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-
ODZNACZENIA
Będziemy każdego dnia wypatrywać kolejnych numerów JZ.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 sierpnia 2022, 20:49 No to zaczniniemy od jutra z kilkoma komunikatami z CN. Jak nie zapomnę.![]()
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Patriarcha Rotrii
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak... Od jutra.Friedrich von Baden pisze: ↑22 sierpnia 2022, 23:23Będziemy każdego dnia wypatrywać kolejnych numerów JZ.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 sierpnia 2022, 20:49 No to zaczniniemy od jutra z kilkoma komunikatami z CN. Jak nie zapomnę.![]()
![]()
P.S. Zapomniałem.
-
ODZNACZENIA
Dobrze, dzięki.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2022, 23:28Tak... Od jutra.Friedrich von Baden pisze: ↑22 sierpnia 2022, 23:23Będziemy każdego dnia wypatrywać kolejnych numerów JZ.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 sierpnia 2022, 20:49 No to zaczniniemy od jutra z kilkoma komunikatami z CN. Jak nie zapomnę.![]()
![]()
P.S. Zapomniałem.![]()
P.S. Wiem...
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Patriarcha Rotrii
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr @Friedrich von Baden, proszę spodziewać się mnie niebawem na wizycie.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum