Guten Morgen

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Guten Morgen

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Przyznam szczerze, że jak tylko usłyszałem o CN to dawałem im z 1-3 mcy na działanie. Nawet jak zacząłem się przekonywać do forumowego wizerunku, to nie do końca byłem pewien czy to jest to czego oczekiwałbym od "takiej siły". Na dzień dzisiejszy jedynym ograniczeniem częstszych odwiedzin jest brak lepszej orientacji w forum. A to na pewno ogarnę po przeniesieniu się CN na nowe, lepsze forum. Trzymam kciuki, tym bardziej, że ja, a co za tym idzie wszyscy obywatele Edelweiss mogą spędzić okres wakacji w naszym "ośrodku" w Eltz, gdzie zapraszam serdecznie!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Friedrich von Baden pisze: 18 sierpnia 2022, 14:20
Obecnie w Cesarstwie jest rok 1887, jednak za sprawą obowiązującego kalendarza co miesiąc mamy kolejny rok.
Nie wiem co bym mógł jeszcze rzec. Myślę, że tyle na dobry początek wystarczy, resztę mogą państwo przeczytać na naszym forum, a także będą mogli państwo poczytać w dziale naszej ambasady jeśli tylko nasze państwa nawiążą oficjalne stosunki dyplomatyczne. Ufam, że rychło to nastąpi. :D
Bardzo ciekawe rozwiązanie z przyspieszaniem biegu lat! Widzę, że staracie się czerpać z wydarzeń mających miejsce w realu, zastanawia mnie więc na jakim roku chcecie się docelowo zatrzymać... :P

Jeśli chodzi o stosunki zagraniczne... Jesteśmy oczywiście otwarci na współpracę i niekoniecznie potrzebujemy do tego zawierania umów. Jeśli jednak będzie taka wola Oberhaupta, to tak też się stanie.

Naszą dobrą praktyką jest przegląd wydarzeń mikronacyjnych, który realizowany jest pod nazwą Jodeln Zeitung. Niestety przez ograniczenia Waszego forum rzadko słyszymy o tym co dzieje się w Cesarstwie. Nastomiast w strefie dla dyplomatów polecić mogę chociażby Restaurację Karl und Berta , w którym chętnie czytamy prasę zagraniczną. Jeśli posiadacie jakieś czasopisma, z przyjemnością będziemy do nich zaglądać, gdy nam je podrzucicie. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No to jak prasa to może z salonika prasowego dla dyplomatów? :)
Joachim Cargalho pisze: 19 sierpnia 2022, 10:09 Bardzo ciekawe rozwiązanie z przyspieszaniem biegu lat! Widzę, że staracie się czerpać z wydarzeń mających miejsce w realu, zastanawia mnie więc na jakim roku chcecie się docelowo zatrzymać.
No właśnie! Ciekawe zapytanie.

Ze swojej strony mogę się "poświęcić" i czasem napisać o wydarzeniach rodem z Cesarstwa, ale fakt, jest to nieco utrudnione.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fryderyk Orański »

Isabella Swann pisze: 18 sierpnia 2022, 15:52 Witamy w Edelweiss herr @Friedrich von Baden
Dzień dobry. Życzę Szanownej Fräulein Swann miłego popołudnia. :)
Leszek Ebe-Grüner pisze: 18 sierpnia 2022, 18:18
Friedrich von Baden pisze: 18 sierpnia 2022, 12:39 Guten Morgen!

Jestem Fryderyk Badeński, przybywam z Cesarstwa Niemieckiego. Miło mi Was poznać.
Kolejne Cesarstwo Niemieckie?

A tak na serio, to witaj nowy kolego. Życzę udanego pobytu ;)
Kolejne ?
Witam i dziękuję. :D
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 18 sierpnia 2022, 20:24 Przyznam szczerze, że jak tylko usłyszałem o CN to dawałem im z 1-3 mcy na działanie. Nawet jak zacząłem się przekonywać do forumowego wizerunku, to nie do końca byłem pewien czy to jest to czego oczekiwałbym od "takiej siły". Na dzień dzisiejszy jedynym ograniczeniem częstszych odwiedzin jest brak lepszej orientacji w forum. A to na pewno ogarnę po przeniesieniu się CN na nowe, lepsze forum. Trzymam kciuki, tym bardziej, że ja, a co za tym idzie wszyscy obywatele Edelweiss mogą spędzić okres wakacji w naszym "ośrodku" w Eltz, gdzie zapraszam serdecznie!
Cieszę się, zatem że udało nam się przetrwać o wiele więcej niż było to zakładane przez niektórych. :D ;)
Joachim Cargalho pisze: 19 sierpnia 2022, 10:09
Friedrich von Baden pisze: 18 sierpnia 2022, 14:20
Obecnie w Cesarstwie jest rok 1887, jednak za sprawą obowiązującego kalendarza co miesiąc mamy kolejny rok.
Nie wiem co bym mógł jeszcze rzec. Myślę, że tyle na dobry początek wystarczy, resztę mogą państwo przeczytać na naszym forum, a także będą mogli państwo poczytać w dziale naszej ambasady jeśli tylko nasze państwa nawiążą oficjalne stosunki dyplomatyczne. Ufam, że rychło to nastąpi. :D
Bardzo ciekawe rozwiązanie z przyspieszaniem biegu lat! Widzę, że staracie się czerpać z wydarzeń mających miejsce w realu, zastanawia mnie więc na jakim roku chcecie się docelowo zatrzymać... :P

Jeśli chodzi o stosunki zagraniczne... Jesteśmy oczywiście otwarci na współpracę i niekoniecznie potrzebujemy do tego zawierania umów. Jeśli jednak będzie taka wola Oberhaupta, to tak też się stanie.

Naszą dobrą praktyką jest przegląd wydarzeń mikronacyjnych, który realizowany jest pod nazwą Jodeln Zeitung. Niestety przez ograniczenia Waszego forum rzadko słyszymy o tym co dzieje się w Cesarstwie. Nastomiast w strefie dla dyplomatów polecić mogę chociażby Restaurację Karl und Berta , w którym chętnie czytamy prasę zagraniczną. Jeśli posiadacie jakieś czasopisma, z przyjemnością będziemy do nich zaglądać, gdy nam je podrzucicie. ;)
Nie mamy żadnej górnej granicy za którą nie pójdziemy. Jak długo będzie trwało cesarstwo tak długo będzie nam czas leciał. Wiadomo, że w realu Cesarstwo skończyło się w roku 1918/19 jednak Niemcy trwały dalej. My zaś wtedy będziemy mogli spokojnie mówić, o tym że teraz mamy w stu procentach historię alternatywną, podobnie jak ma ją Monarchia Austro-Węgierska.

Z mojej strony jeśli chodzi o dyplomację i sprawy stosunków dyplomatycznych to również jestem otwarty na wszelką współpracę oraz traktaty.

Zachęcamy do zaglądania na nasze forum oraz pisania o nim u was i wszędzie indziej w mikroświecie.
Oby samo jak najlepiej. :D
Chętnie skorzystam z Pańskich zaproszeń.
Heinz-Werner Grüner pisze: 19 sierpnia 2022, 10:44 No to jak prasa to może z salonika prasowego dla dyplomatów? :)
Joachim Cargalho pisze: 19 sierpnia 2022, 10:09 Bardzo ciekawe rozwiązanie z przyspieszaniem biegu lat! Widzę, że staracie się czerpać z wydarzeń mających miejsce w realu, zastanawia mnie więc na jakim roku chcecie się docelowo zatrzymać.
No właśnie! Ciekawe zapytanie.

Ze swojej strony mogę się "poświęcić" i czasem napisać o wydarzeniach rodem z Cesarstwa, ale fakt, jest to nieco utrudnione.
Gdy będę mieć coś ciekawego lub ważnego do przekazania chętnie skorzystam z tego.

Będziemy bardzo wdzięczni oraz zadowoleni jeśli się wspomni o jakimś wydarzeniu, miejscu lub osobie w waszej gazecie. :D
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No to zaczniniemy od jutra z kilkoma komunikatami z CN. Jak nie zapomnę. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 21 sierpnia 2022, 20:49 No to zaczniniemy od jutra z kilkoma komunikatami z CN. Jak nie zapomnę. :)
Będziemy każdego dnia wypatrywać kolejnych numerów JZ. :D
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Friedrich von Baden pisze: 22 sierpnia 2022, 23:23
Heinz-Werner Grüner pisze: 21 sierpnia 2022, 20:49 No to zaczniniemy od jutra z kilkoma komunikatami z CN. Jak nie zapomnę. :)
Tak... Od jutra. :D

P.S. Zapomniałem. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sierpnia 2022, 23:28
Friedrich von Baden pisze: 22 sierpnia 2022, 23:23
Tak... Od jutra. :D

P.S. Zapomniałem. ;)
Dobrze, dzięki.

P.S. Wiem... :D ;)
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Herr @Friedrich von Baden, proszę spodziewać się mnie niebawem na wizycie.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”