Salonik prasowy dla dyplomatów
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Salonik prasowy dla dyplomatów
Bardzo dziękujemy za informację
Herr @Friedrich von Baden
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękujemy bardzo. W związku z tym dołączyłem Cesarstwo Niemieckie do listy.Friedrich von Baden pisze: ↑25 sierpnia 2022, 00:08 Długo zastanawiałem się nad tym gdzie umieścić o tym informację, jednak w końcu postanowiłem zrobić to tutaj.
Pragnę ogłosić wszem i wobec wszystkim, że Cesarz z dniem wczorajszym wydał dekret, w którym oficjalnie uznał istnienie, niepodległość, podmiotowość i państwowość Edelweiss.:
http://www.cesarstwoniemieckie.darmowef ... ml#msg6997
- Fryderyk Orański • Stempel
-
ODZNACZENIA
Dobrze, dziękujemy. Przekazałem już tę wieść Cesarzowi.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 sierpnia 2022, 11:57Dziękujemy bardzo. W związku z tym dołączyłem Cesarstwo Niemieckie do listy.Friedrich von Baden pisze: ↑25 sierpnia 2022, 00:08 Długo zastanawiałem się nad tym gdzie umieścić o tym informację, jednak w końcu postanowiłem zrobić to tutaj.
Pragnę ogłosić wszem i wobec wszystkim, że Cesarz z dniem wczorajszym wydał dekret, w którym oficjalnie uznał istnienie, niepodległość, podmiotowość i państwowość Edelweiss.:
http://www.cesarstwoniemieckie.darmowef ... ml#msg6997
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bardzo mi miło! Przyznam, że to całkiem osobliwa osoba! Jego Cesarska Mość jest w moim mniemaniu nad wyraz tajemniczy, ale także wyjątkowo charyzmatyczny.Friedrich von Baden pisze: ↑27 sierpnia 2022, 22:51Dobrze, dziękujemy. Przekazałem już tę wieść Cesarzowi.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 sierpnia 2022, 11:57Dziękujemy bardzo. W związku z tym dołączyłem Cesarstwo Niemieckie do listy.Friedrich von Baden pisze: ↑25 sierpnia 2022, 00:08 Długo zastanawiałem się nad tym gdzie umieścić o tym informację, jednak w końcu postanowiłem zrobić to tutaj.
http://www.cesarstwoniemieckie.darmowef ... ml#msg6997![]()
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie chcę promować postaci gościa wywiadu, jaki został przeprowadzony przez Dreamlandzką Agencję Radiową, dlatego wrzucam tę informację tutaj - nie w osobnym wątku. Wywiad jednak czwarty odsłuchania, chociażby we fragmentach.
Oskar b. Grozny Witt pisze:[...]
W imieniu Dreamlandzkiej Agencji Radiowej, która po 4 latach postanowiła powrócić do działalności (choć zapewne nie na długo), pragnę państwa poinformować o nowej audycji, opublikowanej raptem tydzień temu.
Moja osoba wcieliła się w rolę dziennikarza, którego zadaniem było wyjaśnić kim tak naprawdę jest Paweł Zanik vel Vladimir Agucko. Niewątpliwie jest to postać kontrowersyjna, siejąca zamęt i ikona polskiego świata mikronacji, z tej bardziej negatywnej strony.
Tematyka rozmowy:
I CZĘŚĆ (do 15 minuty)
1. W jaki sposób Paweł Zanik znalazł się w mikronacjach i dlaczego od tamtej pory zmienia swoje personalia?
2. Dlaczego jest banowany przez administrację większości państw?
3. Czy nie demotywują go ciągłe próby usunięcia z forów dyskusyjnych i nakładanie cenzury?
4. Krótki epizod stanowiska ministerialnego w IV Rzeszy.
5. Co sądzi o aktualnej władzy Dreamlandu?
6. Konflikt na linii RCA — Daniel von Witt.
7. Skomentowanie i wyśmianie sarmackiej ustawy o inicjatywach użytecznych społecznie z dn. 21 marca 2023 r.
II CZĘŚĆ (od 34 minuty)
8. Dlaczego Insulia postanowiła wypędzić go ze swojego państwa tj. sprawa postępowania sądowego oraz odniesienie się do komentarza Joahima von R.
9. Na czym polegała jego działalność w powyższym państwie oraz Unii Nordadzkiej?
10. Intencje Pawła Zanika — czy włada nim nienawiść do państw i społeczności, czy kieruje się wyprowadzaniem z równowagi?
11. Czy uważa, że Sarmacja wykorzystuje swoją pozycję do monopolizacji mikroświata i niszczenia innych państw?
12. Czy Paweł Zanik planuje założyć własną mikronację?
13. Co sądzi o opinii ludzi na swój temat?
14. Czy Paweł Zanik jest desperatem?
Mam nadzieję, że nasza audycja umili wam wolny czas — wszakże podcasty od paru lat są w dalszym ciągu popularne.
Gdybyście wyhaczyli jakieś błędy gramatyczne czy językowe w moich wypowiedziach — wybaczcie. Wyszedłem z obiegu, a realizacja takiego nagrania też do najmniej stresogennych nie należy.
Na początku można usłyszeć lekki przester, później to się normuje.
Dziękuję i jeszcze raz zapraszam do odsłuchania!
PS. Dziękuję za pomoc Królowi Andrzejowi, który umilił przerwę pomiędzy częściami, swoimi wybitnymi utworami.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mam nadzieję, że nie chodziło Szanownemu o czas od 16 do 33 minuty. XDJoachim Cargalho pisze: ↑25 kwietnia 2023, 17:24 Wywiad jednak czwarty odsłuchania, chociażby we fragmentach.
W każdym razie ja przesłuchałem i jedyne co mi się nasuwa to praktycznie jedno zdanie o czasach "Atomicznego Wizjonera". Powód jednak został wyjasniony, prowadzącego jeszcze wtedy nie było w v-świecie. Mimo wszystko bardzo rzetelna rozmowa i całkiem ciekawe pytania.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pozwolę sobie przekopiować mój komentarz z forum Sarmacji.

W moim mniemaniu, pytania były średnie. Odpowiedzi mogły być ciekawe!Przyjemnie było znów usłyszeć Markusa Vilandera, który mówi do rzeczy, a nie mota się w swoich szaleńczych wypowiedziach, próbując przebić granicę absurdu wymyślając kolejne wyzwiska.
Odsłuchałem kilka fragmentów, które były dla mnie bardziej interesujące, zaś sam wywiad potraktował sprawę trochę płytko, skupiając się na pytaniach niekiedy zbyt oczywistych. W skutek czego ani gość programu, ani słuchacze nie mogą wyciągnąć żadnych konkretnych wniosków.
Mimo wszystko, dobra robota.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pytania w moim mniemaniu były ciekawsze od odpowiedzi.Joachim Cargalho pisze: ↑25 kwietnia 2023, 20:33 Pozwolę sobie przekopiować mój komentarz z forum Sarmacji.
W moim mniemaniu, pytania były średnie. Odpowiedzi mogły być ciekawe!Przyjemnie było znów usłyszeć Markusa Vilandera, który mówi do rzeczy, a nie mota się w swoich szaleńczych wypowiedziach, próbując przebić granicę absurdu wymyślając kolejne wyzwiska.
Odsłuchałem kilka fragmentów, które były dla mnie bardziej interesujące, zaś sam wywiad potraktował sprawę trochę płytko, skupiając się na pytaniach niekiedy zbyt oczywistych. W skutek czego ani gość programu, ani słuchacze nie mogą wyciągnąć żadnych konkretnych wniosków.
Mimo wszystko, dobra robota.![]()
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL