Odbiór aktów własności
Regulamin forum
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Odbiór aktów własności
Pani Jadwiga zdecydowanie pozwalała sobie na zbyt wiele tymi komentarzami. Frau Augentrost przewróciła oczami, machnęła jej przed oczami papierkiem z informacją o przyznaniu dworku i dowodem osobistym, a potem chrząkając rzekła:
- Śpieszę się, wie Pani? Proszę Grünes Herrenhaus.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A jednak! Dziś już niestety zamknięte - Pani Jadwiga spojrzała oscentacyjnie na zegarek - Po akt własności proszę zjawić się jutro. Tymczasem!Femme Mystere pisze: ↑30 czerwca 2022, 22:37 Pani Jadwiga zdecydowanie pozwalała sobie na zbyt wiele tymi komentarzami. Frau Augentrost przewróciła oczami, machnęła jej przed oczami papierkiem z informacją o przyznaniu dworku i dowodem osobistym, a potem chrząkając rzekła:
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Panin Jadwiga nie była jednak tak wredna i pod stołem podała Frau Augentrost stosowny dokument:

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Guten Morgen Frau Jadwigo! Jak miło panią widzieć. Jak zdróweczko? - zapytała Bella z uśmiechem na twarzy
- A witam, witam! Dobrze, słoneczko świeci, temperatura fajna, tylko w pracy siedzieć muszę. - wepchnęła pani Jadwiga - A ciebie co tutaj sprowadza?
- Ja po akt własności dworku w Wolkenbad przyszłam, jeden dla mnie tam powstał. Już się doczekać nie mogę aż się tak przeniosę. Skończy się moje podróżowanie tam i powrotem. A i na urlopik do mnie zapraszam pani Jadwigo! Odpocznie pani i świeżego powietrza też zażyje. Zapraszam
- powiedziała Bella promienie do Pani Jadwigi.
- A witam, witam! Dobrze, słoneczko świeci, temperatura fajna, tylko w pracy siedzieć muszę. - wepchnęła pani Jadwiga - A ciebie co tutaj sprowadza?
- Ja po akt własności dworku w Wolkenbad przyszłam, jeden dla mnie tam powstał. Już się doczekać nie mogę aż się tak przeniosę. Skończy się moje podróżowanie tam i powrotem. A i na urlopik do mnie zapraszam pani Jadwigo! Odpocznie pani i świeżego powietrza też zażyje. Zapraszam
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-Frau Swann, ależ dziękuję za zaproszenie. Może to nastąpić nawet szybciej niż Panienka myśli. W sieprniu rozpoczynam urlop i w pierwszym tygodniu wybieram się do kuzynki, do Grünerwald, w drugim miałam z moim starym jechać nad jakieś jezioro czy choćby i połowić rybki nad Hirschfluss, ale zobaczyć Wolkensee to równie piękna sprawa. Nie wiem tylko czy w sezonie jaki nocleg dostanę. - zafrasowała się pani Jadwiga.Isabella Swann pisze: ↑07 lipca 2022, 09:52 - Guten Morgen Frau Jadwigo! Jak miło panią widzieć. Jak zdróweczko? - zapytała Bella z uśmiechem na twarzy
- Ja po akt własności dworku w Wolkenbad przyszłam, jeden dla mnie tam powstał. Już się doczekać nie mogę aż się tak przeniosę. Skończy się moje podróżowanie tam i powrotem. A i na urlopik do mnie zapraszam pani Jadwigo! Odpocznie pani i świeżego powietrza też zażyje. Zapraszam- powiedziała Bella promienie do Pani Jadwigi.
-No dobrze już dobrze... O czym my tutaj? A, że niby akt własności do odbioru... A jakby mi Szanowna tylko adres podała. Jaki tam numer domu? W Wolkenbad to chyba teraz coś przy Alee der Freuden powstało. Podobno całkiem ładne te domeczki, ale kogo tam stać na takie. Sama burżuazja. A panienka to gdzie chce? Pokaże papiery i przeczyta, bo okularów dzisiaj zapomniałam...
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Frau Jadwigo przy Alee der Freuden nr 14
I proszę się nie martwić - u mnie znajdzie się miejsce dla państwa na tydzień
Także zapraszam - powiedziała Bella z uśmiechem
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Dobra z Pani duszyczka. No, ale weźmy się za robotę... - Pani Jadwiga zniknęła na 5 minut w swojej "kanciapie" po czym powróciła z dokumentem w dłoni.
- Proszę to dla Szanownej. Niech służy.
@Isabella Swann
- Proszę to dla Szanownej. Niech służy.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Frau Jadwiga Pipenlotten czekała od rana na to aż coś się zadzieje w "Jej Królestwie". Nic nie wskazywało, że nagle zrobi się tu ruch, także bez ogórdek, skoro piątek, a pracować trzeba do późnego popołudnia, otworzyła niewielką butelczynę z tajemniczym napojem.
Ze sobie znanych źródeł wiemy, że to byl schnapps wyrobu własnego, jak 95% takowych w Edelweiss. A, że Pani Jadzia znała się na tym jak nikt, to i potrafiła "na tu i teraz" dwie małe szklanice opróżnić...
Co się zadzieje później dowiemy się jak zjawi się petent...
Ze sobie znanych źródeł wiemy, że to byl schnapps wyrobu własnego, jak 95% takowych w Edelweiss. A, że Pani Jadzia znała się na tym jak nikt, to i potrafiła "na tu i teraz" dwie małe szklanice opróżnić...
Co się zadzieje później dowiemy się jak zjawi się petent...
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-Witam szszzanownego panusia...- Pani Jadzia wreszcie doczekała się kogoś w biurze - Siem pan wysłufff, bom mi nicz a nicz nie mówi Akselspander Plac. Że gdzie, to niby? - zaczęła przeglądać papiery, jeden po drugim, nawet ich nie czytając, z resztą i tak nie była by w stanie, w "jej stanie" 
P.S. Upewnię sie tylko czy chodzi o Alexanderplatz 4? @Piotr Romanow
P.S. Upewnię sie tylko czy chodzi o Alexanderplatz 4? @Piotr Romanow