Wydział wniosków Edelweiss Streitkräfte

Jak każde szanujace się państwo, także i Edelweiss posiada oddziały zbrojne, by bronić swojego terytorium. To właśnie poniżej znajdziesz wszelkie informacje w sferze wojskowości.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wydział wniosków Edelweiss Streitkräfte

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Obrazek

Skrzynka podawcza wszelkich spraw oraz wniosków dotyczących kwestii wojskowych kierowanych do Oberkommando der Streitkräfte.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wniosek o przeniesienie do Edelweiss Flussflotille

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Roman Schädel pisze: 05 września 2023, 21:14 Fajne, jeśli lubisz rywalizować z ludźmi. Ja to dla zabawy tylko, bo dostaje zawsze wciry. Fajna grafika. Planuje sobie kupić też laptopa gamingowego, żeby grać w symulator kolei Rail Sim. Jest genialnie odzwierciedlona moja realna trasa Gliwice - Częstochowa, którą jeżdżę co dzień do pracy.
Mnie pociągi jako tako - a raczej symulatory, słabo pociągają, ale wierzę, ze jest wielu fanatyków. Sam znam kilku. Trzymam kciuki by udało się zrealizować plany.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Ciężko byłoby w tym przypadku posługiwać się jakakolwiek grą czy też symulatorem. Coś takiego jak okręty rzeczne są na tyle niszowe ze pojawiają się w takich produkcjach bardzo sporadycznie a jeżeli już to następuje są to często jedynie najpopularniejsze jednostki.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Roman Schädel »

W World of Warships mamy tylko niszczyciele, krążowniki, pancerniki i lotniskowce. A może zbudujemy w Kotlinie krążownik? Ja wciąż liczę na zamorską kolonię Kotliny i marynarkę na sto dwa.
(-) ks. bp obsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 05 września 2023, 21:19
Roman Schädel pisze: 05 września 2023, 21:14 Fajne, jeśli lubisz rywalizować z ludźmi. Ja to dla zabawy tylko, bo dostaje zawsze wciry. Fajna grafika. Planuje sobie kupić też laptopa gamingowego, żeby grać w symulator kolei Rail Sim. Jest genialnie odzwierciedlona moja realna trasa Gliwice - Częstochowa, którą jeżdżę co dzień do pracy.
Mnie pociągi jako tako - a raczej symulatory, słabo pociągają, ale wierzę, ze jest wielu fanatyków. Sam znam kilku. Trzymam kciuki by udało się zrealizować plany.
Dla mnie od dziecka pociągi są czymś bardzo interesującym. Taka moc i zdolność do przewożenia ludzi. Sam jeżdżę do pracy 40 minut w jedną stronę. Czas na spanie, czytanie ciekawych książek czy posłuchanie muzyki. Generalnie relaks.

Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Roman Schädel pisze: 05 września 2023, 22:18
Heinz-Werner Grüner pisze: 05 września 2023, 21:19
Dla mnie od dziecka pociągi są czymś bardzo interesującym. Taka moc i zdolność do przewożenia ludzi. Sam jeżdżę do pracy 40 minut w jedną stronę. Czas na spanie, czytanie ciekawych książek czy posłuchanie muzyki. Generalnie relaks.
U mnie pociągi to raptem 6 mcy jazdy do stolicy...zawsze w pędzie, ale komfort doceniam strasznie. Teraz tym bardziej, stąd chętnie jeżdżę do Torunia raz w roku na zjazdy. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jako dziecko chciałem być maszynistą albo motorniczym. Teraz dzięki super symulatorom mogę spełnić marzenia. Podobnie w zakresie wojska czy teologii.

Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Roman Schädel pisze: 05 września 2023, 23:07 Jako dziecko chciałem być maszynistą albo motorniczym. Teraz dzięki super symulatorom mogę spełnić marzenia. Podobnie w zakresie wojska czy teologii.
To na pewno ułatwia spełniać "marzenia". Dzisiejsza technologia jest do tego wystarczająca. I teraz lekko sobie zażartuje, bo o symulatorach prowadzenia pociągów, tramwajów czy autobusów to słyszałem. Także o symulatorach wojskowych, co chyba oczywiste, ale o symulacji życia księdza to już nie. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jest taka gra, ale to raczej parodia, ksiądz jest opętany i walczy z jakimiś demonami. Generalnie prześmiewcze.

Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Roman Schädel pisze: 06 września 2023, 12:21 Jest taka gra, ale to raczej parodia, ksiądz jest opętany i walczy z jakimiś demonami. Generalnie prześmiewcze.
Serio??? Jaki ten świat jest zwariowany! :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wniosek o przeniesienie

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Wnioskodawca: Kapral Leszek Ebe-Grüner, aktualny przydział etatowy: Edelweiss Luftstreitkräfte

Wniosek żołnierza pełniącego czynną służbę wojskową o przeniesienie do sił EDELWEISS Landstreitkräfte

Ja chciałbym prosić o przeniesienie z sił lotniczych na siły lądowe. Byłem w 1.Eskadrze Bombowej z tego co pamiętam i no chciałbym pełnić rolę w wojskach lądowych.

W tym stanie rzeczy zwracam się z uprzejmą prośbą o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.
/-/ Leszek Ebe-Grüner
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siły Zbrojne”