Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Wiemy jakie są przyczyny porwania w Samundzie? To olbrzymia strata dla społeczności mikroświata? Obawiam się, ze ZK Samundy może mieć olbrzymie problemy z utrzymaniem swojej egzystencji bez Meisande...
No, i jeśli to odejście na zawsze, a tak brzmi sformułowanie "GAME OVER", to tracimy dobrego przyjaciela dla narodu Edli.
No, i jeśli to odejście na zawsze, a tak brzmi sformułowanie "GAME OVER", to tracimy dobrego przyjaciela dla narodu Edli.

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ad. 1 Rzeczywiście zaczęliśmy ten miesiąc "z grubej rury". Ciekawe, jak to sie utrzyma.
Ad. 6 Link do obrazka.
Ad. 8 Też jestem i zaskoczona i zasmucona wieściami. @Joachim Cargalho może trzeba udać się do jaskini lwa i ratować. Tak sobie Herr dobrze poradził z rekinem, że to powinno być łatwizną.
Ad. 6 Link do obrazka.
Ad. 8 Też jestem i zaskoczona i zasmucona wieściami. @Joachim Cargalho może trzeba udać się do jaskini lwa i ratować. Tak sobie Herr dobrze poradził z rekinem, że to powinno być łatwizną.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pani Augentrost, czasami porwany nie chce być uratowany. Wtedy nie am co się pchać w paszczę lwa.
Gdyby jednak była taka potrzeba, jestem gotów założyć swoją pelerynę!
Gdyby jednak była taka potrzeba, jestem gotów założyć swoją pelerynę!

Szczerze mówiąc, to staralam się wybrać, w ltórym panstwoe dzialać będę altywnie i tam obywatelstwo zachowałam, jako że w Lumerii moja aktywność była niska, a może nawet zerowa, zrezygnowałam z obywatelstwa, aby nie nabijać sztucznych statystyk.Femme Mystere pisze: ↑01 maja 2022, 08:39 Ad. 1 - Zadałam kilka intymnych pytań do Księcia. @Joachim Cargalho może ty też masz jakieś. Super okazja, żeby je zadać.
Ad. 4 @Sophie czemu?
Ad. 5 Kolejny kraj pełen innowierców! @Albert Fryderyk de Espada cóż taki kaznodzieja takiego wam zrobił?
Ad. 6 @Heinz-Werner Grüner co tu się wydarzyło takiego?
Ad. 7 @Heinz-Werner Grüner możesz tak w skrócie powiedzieć, co się stało?
Ad. 12 @Fatima Marcjan-Chojnacka czy będziemy zakwaterowani w Pałacu Książęcym?
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zachęcamy w takim razie do większej aktywności w Edelweiss 
Zamiast się przypatrywać kursowi tańca, trzeba chwycić jednego z panów pod ramię i już nie puszczać dopóki niczym jedno nie nauczycie się wirować w rytm muzyki.
Zamiast się przypatrywać kursowi tańca, trzeba chwycić jednego z panów pod ramię i już nie puszczać dopóki niczym jedno nie nauczycie się wirować w rytm muzyki.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ciekaw jestem jak będziemy wyglądali w rozliczeniu rocznym. Co prawda to są tylko statystyki, a liczy się przede wszytkim zabawa, ale sam fakt, że jesteśmy wysoko w rankingach bardzo cieszy.
Ja myślę, że aż tak źle nie będzie. Obym się nie mylił.Joachim Cargalho pisze: ↑08 maja 2022, 11:35 Wiemy jakie są przyczyny porwania w Samundzie? To olbrzymia strata dla społeczności mikroświata? Obawiam się, ze ZK Samundy może mieć olbrzymie problemy z utrzymaniem swojej egzystencji bez Meisande...
No, i jeśli to odejście na zawsze, a tak brzmi sformułowanie "GAME OVER", to tracimy dobrego przyjaciela dla narodu Edli.![]()
No właśnie to jest minus Lumerii, że jak ktoś nie ma konta to nie odczyta.
Super Joachim w akcji?Joachim Cargalho pisze: ↑08 maja 2022, 14:09 Gdyby jednak była taka potrzeba, jestem gotów założyć swoją pelerynę!
To ku jakiej społecznosci skłania się Szanowna teraz?
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mnie liczby też cieszą
Zawsze to jakaś baza to analizy później. Obyśmy utrzymali dobre wyniki przez dłuższy czas. Niektórzy pewnie widzą w tym tylko początkowy zryw.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A ja wręcz odwrotnie. Wydaje mi się, że 30-40 postów dziennie to jesteśmy generować regularnie. Czyli ok. 1000/mc. Tak na luźnych pogadankach, bez żadnej imprezy. Integrujemy się dość swobodnie.Femme Mystere pisze: ↑09 maja 2022, 09:55 Mnie liczby też ciesząZawsze to jakaś baza to analizy później. Obyśmy utrzymali dobre wyniki przez dłuższy czas. Niektórzy pewnie widzą w tym tylko początkowy zryw.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zdecydowanie 30 postów dziennie nie jest jakimś wynikiem, który może spędzać nam sen z powiek. Myślę jednak, że nie ma co nakładać na siebie jednak żadnej presji, by ten wynik śrubować. Jeśli mamy o czym rozmawiać, to sam będzie się robić.
Natomiast, jeśli ktoś uważa, że to efekt początkowego zrywu, to jednak należy zauważyć, że efektowna liczba jest jednak wynikiem naszych swobodnych forumowych dyskusji, bez większych przedsięwzięć. To na pewno daje dobry fundament do utrzymywania tej tendencji. Wynik sprzed weekendu na pewno wygląda bardzo fajnie, a takie zwyżki aktywności na pewno przyciągają uwagę mikroświata.
Tworzymy zgrane społeczeństwo, które się wzajemnie napędza i to najważniejszy wniosek.
Natomiast, jeśli ktoś uważa, że to efekt początkowego zrywu, to jednak należy zauważyć, że efektowna liczba jest jednak wynikiem naszych swobodnych forumowych dyskusji, bez większych przedsięwzięć. To na pewno daje dobry fundament do utrzymywania tej tendencji. Wynik sprzed weekendu na pewno wygląda bardzo fajnie, a takie zwyżki aktywności na pewno przyciągają uwagę mikroświata.
Tworzymy zgrane społeczeństwo, które się wzajemnie napędza i to najważniejszy wniosek.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dokładnie. Ja jestem daleki od hurraoptymizmu. Nie na tym rzecz polega, ale sugeruje tylko, że nasze społeczeństwo ma sie własnie dobrze czuć w swoim gronie. To, że czasem jest to mniej ciekawa treść, czasem bardzo daleka od rozwoju mikronacji tylko sugeruje to, że się dobrze bawimy. A takie było główne założenie Edelweiss.
Wiadomo, że zdecydowanie lepiej jak kontent jest na poziomie, ale to dla nas ma być przede wszystkim odskocznia od problemów życia codziennego, więc nie ma co się dziwić, że bywa bardziej "luźnie".
Wiadomo, że zdecydowanie lepiej jak kontent jest na poziomie, ale to dla nas ma być przede wszystkim odskocznia od problemów życia codziennego, więc nie ma co się dziwić, że bywa bardziej "luźnie".