Dokładnie! Niech wie, że ma oddech na plecach. Jak pierwszy raz ujrzałem jak ktoś inny jeździ, chyba Alfred to zmieniłem postrzeganie swojej jazdy. Dziś inaczej wchodzę w fazę zakrętów, ale to rzeczywiście podniosło mój poziom zabawy.Joachim Cargalho pisze: ↑06 stycznia 2025, 22:20 Ja bym tam dał przejazd wygranego dla samego faktu podnoszenia poziomu rozgrywek. Sama ścieżka jazdy pozwala uzyskiwać dużo lepsze rezultaty, więc czemu by nie wymagać, by zwycięzca opublikował film ze zjazdu? Jestem za!
Mistrzowstwa Kotliny w narciarstwie alpejskim
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Mistrzowstwa Kotliny w narciarstwie alpejskim
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
ODZNACZENIA
niektórzy jednak pracują do np. 22 i takie zjazdy do północy to jedyny czas by zjechać (uprzedzając sugestię, że można przed pracą - przed pracą człowiek próbuje się wyspać i zjeść śniadanie)Joachim Cargalho pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:03 Ja jestem za tym, żeby zmienić godziny końca zawodów. Kończymy o 20. Jeśli w ostatnich minutach nastąpi zmiana lidera, ten dostaje dodatkowe 2h, żeby odbić swoje miejsce. Wrzucanie wyników za minutę północ jest słabe.![]()
Königinmutter des Voxland-Königreiches

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oczywiście. Dlatego zawody trwają kilka dni (ostatnie nawet aż 4!), żeby każdy znalazł ten moment dla siebie.Anastasia Windsachen pisze: ↑07 stycznia 2025, 01:10
niektórzy jednak pracują do np. 22 i takie zjazdy do północy to jedyny czas by zjechać (uprzedzając sugestię, że można przed pracą - przed pracą człowiek próbuje się wyspać i zjeść śniadanie)

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ktoś mi to podsumuje?
Najbardziej przemawia do Was opcja "wydłużenia" o x godzinw razie przebicia przez rywala, tak?
Najbardziej przemawia do Was opcja "wydłużenia" o x godzinw razie przebicia przez rywala, tak?
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tylko teraz nasunęły mi się obawy że ktoś intencjonalnie będzie niepublikował swojego najlepszego wyniku tylko po to żeby móc łatwo przebić w doliczonym czasie. No ciężko jest tu stworzyć jakiś system pozbawiony wad.
Nasunęła mi się myśl żeby stworzyć bramkę czasowa gdzie np. osoby którym brakiem kilku sekund albo osobom tuż za pierwszym miejscem dostaną dodatkową godzinę.
Tak więc zastanowił bym się kto i na jakich zasadach mógłby poprawiać czas ale pewny za to jestem iż czas ten nie powinien przekraczać godziny skrajnie dwóch.
Nasunęła mi się myśl żeby stworzyć bramkę czasowa gdzie np. osoby którym brakiem kilku sekund albo osobom tuż za pierwszym miejscem dostaną dodatkową godzinę.
Tak więc zastanowił bym się kto i na jakich zasadach mógłby poprawiać czas ale pewny za to jestem iż czas ten nie powinien przekraczać godziny skrajnie dwóch.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dlatego chciałem wprowadzić też ten system eliminacyjny i na ostatni dzień zostawiać np. top4. Wtedy, niezależnie od wyników rywalizowaliby potencjalnie najlepsi w weekend.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑08 stycznia 2025, 10:08 Tylko teraz nasunęły mi się obawy że ktoś intencjonalnie będzie niepublikował swojego najlepszego wyniku tylko po to żeby móc łatwo przebić w doliczonym czasie. No ciężko jest tu stworzyć jakiś system pozbawiony wad.
Opcja np. 3 (umownie, bo to może być i 5) skriny dziennie, też daje pole manewru do taktycznego zagrania, ale przy założeniu, że np. kończymy zawody o 20:00, a w ostatnich po 19:30 ktoś przebił lidera, to on ma szansę poprawy powiedzmy przez 1h tylko jeśli ma "limit" skrinów.
Te trzy zasady i mamy spokój.
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kwalifikacje bym zdecydowanie odrzucił. I tak bierze udział mało osób, a tutaj jeszcze bardziej ograniczamy możliwość dodawania wyników i dochodzenia nowych zawodników. Tak samo liczba screenów. Ograniczenie liczby wrzucanych wyników tym bardziej wpłynie na dodawanie ich pod koniec zawodów.
Ogólnie nie do końca rozumiem, po co zmieniać aktualny system, jeśli ktoś chce kręcić to i tak będzie to robił.
Ogólnie nie do końca rozumiem, po co zmieniać aktualny system, jeśli ktoś chce kręcić to i tak będzie to robił.
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie no z tego faktycznie jak wile osób się wyraża bym zrezygnował. Mi np często się zdarza zjechać kilkanaście razy, ustanowić jakiś wynik i rozłożyć się plackiem. Dopiero jak ktoś się do mnie zbliży albo mnie przebije to robi się groźnie. No ale staram się zawsze wykręcić jak najlepszy wynik żeby mieć to z głowy.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 stycznia 2025, 10:53Dlatego chciałem wprowadzić też ten system eliminacyjny i na ostatni dzień zostawiać np. top4. Wtedy, niezależnie od wyników rywalizowaliby potencjalnie najlepsi w weekend.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑08 stycznia 2025, 10:08 Tylko teraz nasunęły mi się obawy że ktoś intencjonalnie będzie niepublikował swojego najlepszego wyniku tylko po to żeby móc łatwo przebić w doliczonym czasie. No ciężko jest tu stworzyć jakiś system pozbawiony wad.
Opcja np. 3 (umownie, bo to może być i 5) skriny dziennie, też daje pole manewru do taktycznego zagrania, ale przy założeniu, że np. kończymy zawody o 20:00, a w ostatnich po 19:30 ktoś przebił lidera, to on ma szansę poprawy powiedzmy przez 1h tylko jeśli ma "limit" skrinów.
Te trzy zasady i mamy spokój.
Zostawiłbym już na pewno nagranie zjazdu gdyż nie jest to ani jakoś inwazyjne nie przeszkadza a pozwala bardzo skutecznie wszystkich weryfikować.
No ale może faktycznie trzeba by się pogodzić że zawody są do takiej i takiej godziny i tyle. Jeżeli dodamy tą nawet godzinę to zaraz lider będzie mógł się wykłócać iż on nie miał szansy się poprawić. Można by niby dać możliwość przegonienia lidera osobom które byłyby x sekund za nim tylko tu każda trasa to indywidualny czas więc sporo roboty żeby ustalić średnią.
Nie wiem czy jesteśmy realnie sprawić by uniknąć takich nadużyć bez ponoszenia pośrednich kosztów z tego wynikających co w sumie trafnie zaznaczył @Pavel van der Gibson. Trzeba by ustalić ile osób może poprawiać, przez jak długo, w jakich warunkach mogą poprawiać (kiedy ktoś musi przebić lidera żeby ci za nowym liderem dostali dodatkowy czas), za dużo zmiennych które będą jeszcze bardziej skomplikowane. Nie wiem czy sobie tego nie darować.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To umówmy się, że od następnego razu - respektujemy skriny, ale ostateczny wynik (nie wiem, top3?) z zapisem wideo.
Reszta zostaje jak jest, bo widzę, że wspólnie nic mądrego nie wymyślimy. Muszę się też zastanowić, czy chcemy bardziej zwiększać popularność, czy jechać w swoim gronie, bojeśli ta pierwsza opcja to na pewno będziemy musieli, prędzej czy później zdefiniować bardziej regulaminy.
Reszta zostaje jak jest, bo widzę, że wspólnie nic mądrego nie wymyślimy. Muszę się też zastanowić, czy chcemy bardziej zwiększać popularność, czy jechać w swoim gronie, bojeśli ta pierwsza opcja to na pewno będziemy musieli, prędzej czy później zdefiniować bardziej regulaminy.
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pytanie z kategorii "Proszę mnie oświecić"
W jaki sposób video lepiej weryfikuje niż screen? Czy jest coś czego nie widać na screenie z istotnych elementów?
W jaki sposób video lepiej weryfikuje niż screen? Czy jest coś czego nie widać na screenie z istotnych elementów?