No niestety ostatnio stało się to normą więc fajnie byłoby coś z tym zrobić chociaż do tej pory nie było z tym jakiś problemów.
Mistrzowstwa Kotliny w narciarstwie alpejskim
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Mistrzowstwa Kotliny w narciarstwie alpejskim
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zgadza się, stąd też próby zmian. To też jest jakaś opcja, ale kiedy jest granica, tak do skutku co 2h?Joachim Cargalho pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:03 Ja jestem za tym, żeby zmienić godziny końca zawodów. Kończymy o 20. Jeśli w ostatnich minutach nastąpi zmiana lidera, ten dostaje dodatkowe 2h, żeby odbić swoje miejsce. Wrzucanie wyników za minutę północ jest słabe.![]()
Niby to nie są rozwiązanie wspaniałe, ale czasem mam juz wrażenie, że wchodzimy w etap zaangażowania jak w rajdy, a to już nie są przelewki.Pavel van der Gibson pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:14Mówiąc szczerze, to żaden punkt nie przypadł mi do gustuHeinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 19:59 Co do Waszych wszystkich uwag, które wpływały i tu i tam chciałbym poruszyc kilka kwestii:
Oczywiście poddaje pod dyskusję bo poziom mocno wzrósł od pierwszego sezonu
- Imprezy alpejskie trwają u nas 4 dni - zastanawiam się czy nie podzielić tego na "eliminacje" 3 dni i "finał" dla TOP4 na ostatni dzień
- Publikacja nagrań z przejazdu dla każdego (lub dla samego podium)
- maksymalnie X rezultatów dziennie (ew. dać max. na całe zawody)
@Gaetano Kohlmeise @Albert Fryderyk de Espada @Ludwig Tomović @Pavel van der Gibson @Anastasia Windsachen @Joachim Cargalho![]()
Z jednej strony norma, która jest regulaminowo dozwolona, ale fakt trzeba jakoś to bardziej "sporofesjonalizować"Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:28No niestety ostatnio stało się to normą więc fajnie byłoby coś z tym zrobić chociaż do tej pory nie było z tym jakiś problemów.
Może wlecą jakieś nagrody rzeczowe na koniec sezonu... Nie obiecuje, jest plan!
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
1. Widzę tu jeden problem. Co, jeśli wrzucę w sobotę o 23:59 screena z najlepszym wynikiem i wypchnę w ten sposób osobę, która była pewna aż do 23:58.59, że będzie miała miejsce w finale? To jest ten sam problem, który mamy teraz.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 19:59 Co do Waszych wszystkich uwag, które wpływały i tu i tam chciałbym poruszyc kilka kwestii:
- Imprezy alpejskie trwają u nas 4 dni - zastanawiam się czy nie podzielić tego na "eliminacje" 3 dni i "finał" dla TOP4 na ostatni dzień
2. Można, tylko właściwie po co?
3. Takie ograniczenie będzie sprzyjało temu, czemu chcemu zapobiec, czyli wrzucaniu screenów w ostatnim momencie, żeby za wcześnie nie "zużyć" sobie limitu.
Też mi takie rozwiązanie przyszło do głowy. Można ewntualnie skracać ten czas za każdym razem, czyli najpierw 2h, później 1h itd.Joachim Cargalho pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:03 Ja jestem za tym, żeby zmienić godziny końca zawodów. Kończymy o 20. Jeśli w ostatnich minutach nastąpi zmiana lidera, ten dostaje dodatkowe 2h, żeby odbić swoje miejsce. Wrzucanie wyników za minutę północ jest słabe.![]()
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Gaetano Kohlmeise pisze: ↑06 stycznia 2025, 21:111. Widzę tu jeden problem. Co, jeśli wrzucę w sobotę o 23:59 screena z najlepszym wynikiem i wypchnę w ten sposób osobę, która była pewna aż do 23:58.59, że będzie miała miejsce w finale? To jest ten sam problem, który mamy teraz.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 19:59 Co do Waszych wszystkich uwag, które wpływały i tu i tam chciałbym poruszyc kilka kwestii:
2. Można, tylko właściwie po co?
3. Takie ograniczenie będzie sprzyjało temu, czemu chcemu zapobiec, czyli wrzucaniu screenów w ostatnim momencie, żeby za wcześnie nie "zużyć" sobie limitu.
- No to z pierwszego pomysłu chyba rezygnujemy ale można by rozwazyć wprowadzenei tej powiedzmy 1 godziny na poprawkę wyniku dla top 4 żeby powiedzmy te 3 osoby za pierwszym mogły spróbować się poprawić
- A ja bym to dodał jako opcję dla 0rganizatora żeby móc wybiórczo sprawdzić powiedzmy jeden albo dwa czasy.
- Z limitu też bym chyba zrezygnował,
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ktoś mi to podsumuje, bo chaos taki, że każdy co innego chce 
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Myślę, że po prostu należy przyjąć, że jeśli do 30 minut przed zakończeniem zawodów wejdzie wynik spychający dotychczasowego lidera. Ten otrzymuje bonus 2h na zmianę rezultatu.
Chyba, że sam ten liderem stał się chwilę wcześniej. Trzeba to tak określić, żeby dać przywilej komuś, kto lideruje cały czas, a jest spychany na samym końcu zawodów. I on jedynie otrzymuje bonus.
Chyba, że sam ten liderem stał się chwilę wcześniej. Trzeba to tak określić, żeby dać przywilej komuś, kto lideruje cały czas, a jest spychany na samym końcu zawodów. I on jedynie otrzymuje bonus.

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to wychodzi na to że kilka osób zgadza się co do wprowadzenia tego +1 może +2h godziny w ostatni dzień żeby dać szansę innym powalczyć.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 22:08 Ktoś mi to podsumuje, bo chaos taki, że każdy co innego chce![]()
Tylko teraz dogadujemy szczegóły i warunki na jakich to ma działać.
No i ja i w sumie jefe zgadzamy się co do wprowadzenia nagrań zjazdów jako formy kontroli.
Np. jakbym wygrał to publikuję zjazd żeby było jasno że wszystko odbyło się zgodnie z regułami no i pieczę nad tym pewnie piastowałby sam główny organizator czyli @Heinz-Werner Grüner.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ma to sens, ale czy to jedyna zmiana? Jak widziałem z propozycji to tak? Co na to inni uczestnicy?Joachim Cargalho pisze: ↑06 stycznia 2025, 22:09 Myślę, że po prostu należy przyjąć, że jeśli do 30 minut przed zakończeniem zawodów wejdzie wynik spychający dotychczasowego lidera. Ten otrzymuje bonus 2h na zmianę rezultatu.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie ukrywam, że widziabym KAŻDY zjazd w obrazie, ale wiem, że nie każdy w to umie. Nie mniej chciałbym by Ci najlepsi mieli świadomość, że taka "kontrola" winna być obecna.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑06 stycznia 2025, 22:16No to wychodzi na to że kilka osób zgadza się co do wprowadzenia tego +1 może +2h godziny w ostatni dzień żeby dać szansę innym powalczyć.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 22:08 Ktoś mi to podsumuje, bo chaos taki, że każdy co innego chce![]()
Tylko teraz dogadujemy szczegóły i warunki na jakich to ma działać.
No i ja i w sumie jefe zgadzamy się co do wprowadzenia nagrań zjazdów jako formy kontroli.
Np. jakbym wygrał to publikuję zjazd żeby było jasno że wszystko odbyło się zgodnie z regułami no i pieczę nad tym pewnie piastowałby sam główny organizator czyli @Heinz-Werner Grüner.
Dziś już nie jeździmy dla zabawy, ale powaznie się do tego przygotowujemy. Widać róznicę poziomu i zaangażowania.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA