XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT
JESIEŃ 1925
„Marzyć, wierzyć, tworzyć”
JESIEŃ 1925
„Marzyć, wierzyć, tworzyć”
Rozpoczynamy przygotowania do największego turnieju piłkarskiego w Mikroświecie.
W imprezie głównej trójsezonia wystąpią najprawdopodobniej 32 reprezentacje, w tym oczywiście drużyna gospodarzy turnieju, Szarotkowej Krainy.
Żeby odpowiednio przygotować się do rywalizacji chciałbym pokrótce przedstawić plan działania. Poza zespołami biorącymi udział, których przecież trzeba ugościć, dać możliwość odpoczynku i treningu w Edelweiss musi nastąpić cały szereg inwestycji związanych z infrastrukturą drogową, kolejową, hotelarską i gastronomiczną.
Musimy zapewnić dobrą zabawę wszystkim przybyłym gościom, a uczestnikom komfortowe warunki do odpowiedniego przygotowania.
Skupmy się więc na wytycznych jakie ogólnikowo nakreśliłem. Szczegóły realizować będziemy w zależności od zebranego kapitału.
STADIONYW imprezie głównej trójsezonia wystąpią najprawdopodobniej 32 reprezentacje, w tym oczywiście drużyna gospodarzy turnieju, Szarotkowej Krainy.
Żeby odpowiednio przygotować się do rywalizacji chciałbym pokrótce przedstawić plan działania. Poza zespołami biorącymi udział, których przecież trzeba ugościć, dać możliwość odpoczynku i treningu w Edelweiss musi nastąpić cały szereg inwestycji związanych z infrastrukturą drogową, kolejową, hotelarską i gastronomiczną.
Musimy zapewnić dobrą zabawę wszystkim przybyłym gościom, a uczestnikom komfortowe warunki do odpowiedniego przygotowania.
Skupmy się więc na wytycznych jakie ogólnikowo nakreśliłem. Szczegóły realizować będziemy w zależności od zebranego kapitału.
Zgodnie z oficjalną prezentacją przedstawiliśmy 7 obiektów, gdzie mają odbywać się mecze turniejowe. By to wszystko miało ręce i nogi (mamy potencjalnie 32 ekipy) potrzeba nam na pewno jednego obiektu. Stoją takowe we Freiwaldzie i Cargaldorf i pewnie także w nie zainwestujemy. Kwestia czy bazujemy na 9, czy nie lepiej dodać jeden i mieć 10. Rozgrywanie na nich można rotować. Do każdej grupy przypisać odpowiednią ilość stadionów.
Jutro zacznę szerzej omawiać temat stadionów.
IDENTYFIKACJA
Logo, grafiki, prezentacje wyników, formy skarbu kibica, analizy, komentarze, studia telewizyjne, losowanie grup, hymn wydarzenia itd. Wszystko to rozpatrzymy zaraz po stadionach.
BAZA NOCLEGOWA.
Chciałbym by udało się fabularnie umieścić każdą reprezentację w jakimś ośrodku hotelowym/treningowym czy to w samej Kotlinie, czy też przygranicznych państwach.
Zrobiłem już oczywiście mały reaserch w Lwowie, gdzie na pewno uda się znaleźć 2 ośrodki jako naza noclegowa i tyle samo jako treningowa. Na pewno przedstawimy reprezentacjom także ofertę z Heliopolis (tutaj wielkie pole do manewru) i samej Slawonii (po konsultacjach z Herr Tomoviciem).
U nas na pewno wykorzystamy:Zrobiłem już oczywiście mały reaserch w Lwowie, gdzie na pewno uda się znaleźć 2 ośrodki jako naza noclegowa i tyle samo jako treningowa. Na pewno przedstawimy reprezentacjom także ofertę z Heliopolis (tutaj wielkie pole do manewru) i samej Slawonii (po konsultacjach z Herr Tomoviciem).
- Grand Hotel von Edelweiss (obiekt jest na tyle duży i reprezentatywny, że z 4 kadry się w nim pomieszczą)
- Alte Getreidespeicher (opcja)
- Freiheitsschloss (Polana - budynek wypoczynkowo -reprezentacyjny)
- Glänzbergring zu Ehren von Albert Friedrich de Espada (tor gdzie na pewno umieścić powiniśmy jakiś hotel)
- Saloon Wolfsbau (Glanzberg)
- a także Cargaldorf, Salzbrunn, Freiwald, Ravenspell (może jakieś drewniane pole namiotowe), Sandjak i Ulvedal
A pewnie na szybko to i coś ważnego przeoczyłem.
PRZESTRZEŃ TRANSPORTOWA
- asfaltowanie dróg „krajowych” po trasie ostatniego Rajdu Szarotki.
- organizacja (zakup sprzętu) przestrzeni transportu miejskiego tj.autobusów.
- ukończenie projektu magistral kolejowych
ZABEZPIECZENIE
-Przygotowanie żandarmerii i wydzielenie innych jednostek armii do prac porządkowych/informacyjnych i oczywiście bezpieczeństwa.
Tyle tytułem wstępu. Jako się rzekło @Albert Fryderyk de Espada w ramach prac społecznych zobowiązał się do pomocy własnie w tym zakresie. Pewnie i bez tego by pomagał.
Na pewno mogę liczyć na pomoc @Pavel van der Gibson.
Nie wyobrażam sobie by w całym planowaniu nie uczestniczyli @Femme Mystere @Sophie @Joachim Cargalho @Gaetano Kohlmeise i oczywiście @Leszek Ebe-Grüner
Od Was będę wymagał najwięcej. Natomiast mam nadzieje, że nie zawiedzie mnie @Jürgen Voller , @Targersdorf Borisz , a już na pewno @Fabio Rhyner
Wiem czas odległy, ale każde dłonie do pracy się przydadzą.
Pamiętajcie, że wszystko co "stworzymy" w ramach przygotowania do imprezy pozostanie ndal w Edelweiss.
Stadiony stadionami, ale drogi, miejsca noclegowe, parki, skwery, puby, etc. to dostaniemy w spadku.
Żeby jednak nie było a różowo, by nie tylko pisać co budujemy, chciałbym zebrać jak najwięcej klubeków na potencjalne budowy, jak i na nagrody dla uczestników (tutaj SPONSORING zagraniczny powinien wspomóc). Liczę, że honorowi obywatele wpłacą na cele organizacyjne XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT swoje ciężko zarobione klubeki.
KONTO - XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja
NUMER RACHUNKU: EW391503
NUMER RACHUNKU: EW391503