Mistrzowstwa Kotliny w narciarstwie alpejskim

Sportem narodowym w Edelweiss nie może być nic innego jak jazda na nartach, a dlaczego? Śniegu tu przez niemalże cały rok jest po pachy. Atrakcji, możliwości i zabaw związanych z białym puchem jest co niemiara. Można więc rzec, że szarotkowe społeczeństwo zimowymi sportami stoi.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Mistrzowstwa Kotliny w narciarstwie alpejskim

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Joachim Cargalho pisze: 06 stycznia 2025, 20:03 Wrzucanie wyników za minutę północ jest słabe. :D
No niestety ostatnio stało się to normą więc fajnie byłoby coś z tym zrobić chociaż do tej pory nie było z tym jakiś problemów.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 06 stycznia 2025, 20:03 Ja jestem za tym, żeby zmienić godziny końca zawodów. Kończymy o 20. Jeśli w ostatnich minutach nastąpi zmiana lidera, ten dostaje dodatkowe 2h, żeby odbić swoje miejsce. Wrzucanie wyników za minutę północ jest słabe. :D
Zgadza się, stąd też próby zmian. To też jest jakaś opcja, ale kiedy jest granica, tak do skutku co 2h?

Pavel van der Gibson pisze: 06 stycznia 2025, 20:14
Heinz-Werner Grüner pisze: 06 stycznia 2025, 19:59 Co do Waszych wszystkich uwag, które wpływały i tu i tam chciałbym poruszyc kilka kwestii:
Oczywiście poddaje pod dyskusję bo poziom mocno wzrósł od pierwszego sezonu
- Imprezy alpejskie trwają u nas 4 dni - zastanawiam się czy nie podzielić tego na "eliminacje" 3 dni i "finał" dla TOP4 na ostatni dzień
- Publikacja nagrań z przejazdu dla każdego (lub dla samego podium)
- maksymalnie X rezultatów dziennie (ew. dać max. na całe zawody)

@Gaetano Kohlmeise @Albert Fryderyk de Espada @Ludwig Tomović @Pavel van der Gibson @Anastasia Windsachen @Joachim Cargalho
Mówiąc szczerze, to żaden punkt nie przypadł mi do gustu :D
Niby to nie są rozwiązanie wspaniałe, ale czasem mam juz wrażenie, że wchodzimy w etap zaangażowania jak w rajdy, a to już nie są przelewki. ;)

Albert Fryderyk de Espada pisze: 06 stycznia 2025, 20:28
Joachim Cargalho pisze: 06 stycznia 2025, 20:03 Wrzucanie wyników za minutę północ jest słabe. :D
No niestety ostatnio stało się to normą więc fajnie byłoby coś z tym zrobić chociaż do tej pory nie było z tym jakiś problemów.
Z jednej strony norma, która jest regulaminowo dozwolona, ale fakt trzeba jakoś to bardziej "sporofesjonalizować"
Może wlecą jakieś nagrody rzeczowe na koniec sezonu... Nie obiecuje, jest plan!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 stycznia 2025, 19:59 Co do Waszych wszystkich uwag, które wpływały i tu i tam chciałbym poruszyc kilka kwestii:
- Imprezy alpejskie trwają u nas 4 dni - zastanawiam się czy nie podzielić tego na "eliminacje" 3 dni i "finał" dla TOP4 na ostatni dzień
1. Widzę tu jeden problem. Co, jeśli wrzucę w sobotę o 23:59 screena z najlepszym wynikiem i wypchnę w ten sposób osobę, która była pewna aż do 23:58.59, że będzie miała miejsce w finale? To jest ten sam problem, który mamy teraz.
2. Można, tylko właściwie po co?
3. Takie ograniczenie będzie sprzyjało temu, czemu chcemu zapobiec, czyli wrzucaniu screenów w ostatnim momencie, żeby za wcześnie nie "zużyć" sobie limitu.
Joachim Cargalho pisze: 06 stycznia 2025, 20:03 Ja jestem za tym, żeby zmienić godziny końca zawodów. Kończymy o 20. Jeśli w ostatnich minutach nastąpi zmiana lidera, ten dostaje dodatkowe 2h, żeby odbić swoje miejsce. Wrzucanie wyników za minutę północ jest słabe. :D
Też mi takie rozwiązanie przyszło do głowy. Można ewntualnie skracać ten czas za każdym razem, czyli najpierw 2h, później 1h itd.
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 06 stycznia 2025, 21:11
1. Widzę tu jeden problem. Co, jeśli wrzucę w sobotę o 23:59 screena z najlepszym wynikiem i wypchnę w ten sposób osobę, która była pewna aż do 23:58.59, że będzie miała miejsce w finale? To jest ten sam problem, który mamy teraz.
2. Można, tylko właściwie po co?
3. Takie ograniczenie będzie sprzyjało temu, czemu chcemu zapobiec, czyli wrzucaniu screenów w ostatnim momencie, żeby za wcześnie nie "zużyć" sobie limitu.
  1. No to z pierwszego pomysłu chyba rezygnujemy ale można by rozwazyć wprowadzenei tej powiedzmy 1 godziny na poprawkę wyniku dla top 4 żeby powiedzmy te 3 osoby za pierwszym mogły spróbować się poprawić
  2. A ja bym to dodał jako opcję dla 0rganizatora żeby móc wybiórczo sprawdzić powiedzmy jeden albo dwa czasy.
  3. Z limitu też bym chyba zrezygnował,
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ktoś mi to podsumuje, bo chaos taki, że każdy co innego chce :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Myślę, że po prostu należy przyjąć, że jeśli do 30 minut przed zakończeniem zawodów wejdzie wynik spychający dotychczasowego lidera. Ten otrzymuje bonus 2h na zmianę rezultatu.

Chyba, że sam ten liderem stał się chwilę wcześniej. Trzeba to tak określić, żeby dać przywilej komuś, kto lideruje cały czas, a jest spychany na samym końcu zawodów. I on jedynie otrzymuje bonus.
Obrazek
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 stycznia 2025, 22:08 Ktoś mi to podsumuje, bo chaos taki, że każdy co innego chce :)
No to wychodzi na to że kilka osób zgadza się co do wprowadzenia tego +1 może +2h godziny w ostatni dzień żeby dać szansę innym powalczyć.
Tylko teraz dogadujemy szczegóły i warunki na jakich to ma działać.

No i ja i w sumie jefe zgadzamy się co do wprowadzenia nagrań zjazdów jako formy kontroli.
Np. jakbym wygrał to publikuję zjazd żeby było jasno że wszystko odbyło się zgodnie z regułami no i pieczę nad tym pewnie piastowałby sam główny organizator czyli @Heinz-Werner Grüner.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 06 stycznia 2025, 22:09 Myślę, że po prostu należy przyjąć, że jeśli do 30 minut przed zakończeniem zawodów wejdzie wynik spychający dotychczasowego lidera. Ten otrzymuje bonus 2h na zmianę rezultatu.

Chyba, że sam ten liderem stał się chwilę wcześniej. Trzeba to tak określić, żeby dać przywilej komuś, kto lideruje cały czas, a jest spychany na samym końcu zawodów. I on jedynie otrzymuje bonus.
Ma to sens, ale czy to jedyna zmiana? Jak widziałem z propozycji to tak? Co na to inni uczestnicy?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 06 stycznia 2025, 22:16
Heinz-Werner Grüner pisze: 06 stycznia 2025, 22:08 Ktoś mi to podsumuje, bo chaos taki, że każdy co innego chce :)
No to wychodzi na to że kilka osób zgadza się co do wprowadzenia tego +1 może +2h godziny w ostatni dzień żeby dać szansę innym powalczyć.
Tylko teraz dogadujemy szczegóły i warunki na jakich to ma działać.

No i ja i w sumie jefe zgadzamy się co do wprowadzenia nagrań zjazdów jako formy kontroli.
Np. jakbym wygrał to publikuję zjazd żeby było jasno że wszystko odbyło się zgodnie z regułami no i pieczę nad tym pewnie piastowałby sam główny organizator czyli @Heinz-Werner Grüner.
Nie ukrywam, że widziabym KAŻDY zjazd w obrazie, ale wiem, że nie każdy w to umie. Nie mniej chciałbym by Ci najlepsi mieli świadomość, że taka "kontrola" winna być obecna.
Dziś już nie jeździmy dla zabawy, ale powaznie się do tego przygotowujemy. Widać róznicę poziomu i zaangażowania.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA