Tschüss

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Tschüss

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

A można coś więcej prosić? Z chęcią się dowiem jak to działa :D
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 07 czerwca 2026, 16:21
Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 15:43
Leszek Ebe-Grüner pisze: 07 czerwca 2026, 15:23Jeśli pamięć mnie nie myli, to nie przypominam sobie by Kotlina Edelweiss jakkolwiek przejęła Królestwo Lumerii. Ale może o czymś nie wiem i niech sam @Heinz-Werner Grüner się wypowie :?:
Zdziwiła mnie wypowiedź Ronona o Lumerii. W końcu niezbyt legalny byłby taki transfer. Nadal jestem pełnoprawną królową Lumerii, nikt nie usunął mnie z tronu. Więc w przypadku jakiejkolwiek chęci robienia z czegoś z Lumerią, trzeba szukać aprobaty u mnie.
Pozwolę się wtrącić i informować, że jak zniknęłaś to przejęli tam władzę (jakaś regencja była jak się nie mylę) i potem MAP został królem. Więc królową już nie jesteś. Ale to bardziej ten temat może wytłumaczyć @Alfred Fabian :)
No dobra, ale co wspólnego ma Kotlina Edelweiss z tym? :D W sensie chyba że to było podczas mojej przerwy, to chętnie się dowiem
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

@Leszek Ebe-Grüner chodziło mi w sumie o tą wiadomość z forum Bialenii napisaną przez Ronona. Chciałam się zwyczajnie upewnić, czy takie coś serio się tu stało.
Lumeria funkcjonuje obecnie gościnnie w Edelweiss... owszem aktywna specjalnie nie jest (a raczej prawie wcale nie jest), poza jakimiś grami w piłkę kopaną. Jednak dopóki Heinz ich nie wywali (czy archiwizuje) to twierdzę, że ma miejsce informatyczne, a więc istnieje, dopóki nie napiszą sami, ze tam nie jest.
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 07 czerwca 2026, 16:21 Pozwolę się wtrącić i informować, że jak zniknęłaś to przejęli tam władzę (jakaś regencja była jak się nie mylę) i potem MAP został królem. Więc królową już nie jesteś. Ale to bardziej ten temat może wytłumaczyć @Alfred Fabian :)

Przeglądałam zarchiwizowane forum, regentem został Alfred. Wypowiedział traktat z Baridasem i „rozdysponował” 40 tysięcy Talimarów z MBP. Nic na tym forum o detronizacji nie widziałam, więc jestem zaskoczona delikatnie. Alfred sam stwierdził, że o Lumerii chce zapomnieć, więc raczej nie ma sensu go w to mieszać xd
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 16:45 @Leszek Ebe-Grüner chodziło mi w sumie o tą wiadomość z forum Bialenii napisaną przez Ronona. Chciałam się zwyczajnie upewnić, czy takie coś serio się tu stało.
Lumeria funkcjonuje obecnie gościnnie w Edelweiss... owszem aktywna specjalnie nie jest (a raczej prawie wcale nie jest), poza jakimiś grami w piłkę kopaną. Jednak dopóki Heinz ich nie wywali (czy archiwizuje) to twierdzę, że ma miejsce informatyczne, a więc istnieje, dopóki nie napiszą sami, ze tam nie jest.
No to na pewno się to nie wydarzyło za mojej aktywności. No dopóki @Heinz-Werner Grüner się nie obudzi, to na ten moment pewnie to tajemnica.

Chyba że @Fatima Popow-Chojnacka faktycznie coś więcej powie, bo na ten moment jest zbyt dużo niewiadomych.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 15:43 Zdziwiła mnie wypowiedź Ronona o Lumerii. W końcu niezbyt legalny byłby taki transfer. Nadal jestem pełnoprawną królową Lumerii, nikt nie usunął mnie z tronu. Więc w przypadku jakiejkolwiek chęci robienia z czegoś z Lumerią, trzeba szukać aprobaty u mnie.
Moja wypowiedź nie dotyczyła tego kto jest władcą, cesarzem, królem, królikiem czy kimśtam. Nie interesuje mnie to... jest to dla mnie kompletnie bez znaczenia.

Chodziło tylko i wyłącznie o fakt, że na chwilę obecną nie traktuję Lumerii jako OBPP, skoro tutaj udzielono gościny - czyli jest spełniony warunek posiadania miejsca informatycznego. No chyba, że faktycznie jest inaczej to wtedy trzeba wyspę zmienić na OBPP.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Ależ mi także nie chodziło o władcę, a o fakt tego, że podobno Lumeria działała w Edelweiss. Myślałam, że stało się to po upadku forum, które zbudowałam z Alfredem. Stało się to przed rozpoczęciem działalności Rządu na uchodźstwie w Winkulii, nad którym przejęłam pieczę po uprzednim ustaleniu z Alfredem.
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Adelajda Radziwiłłówna z tego co tam Hawert znalazł, to ponoć jakiś był rząd na uchodźtwie. Nie wiem o co dokładnie tam chodzi bo dopiero będę to czytał, ale daje link niżej:

viewtopic.php?t=1516
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Aż sama mam ochotę poszukać czegoś na ten temat, boście mnie zaintrygowali
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Leszek Ebe-Grüner pisze: 07 czerwca 2026, 19:31 @Adelajda Radziwiłłówna z tego co tam Hawert znalazł, to ponoć jakiś był rząd na uchodźtwie. Nie wiem o co dokładnie tam chodzi bo dopiero będę to czytał, ale daje link niżej:

viewtopic.php?t=1516
Jedyny legalnie działający Rząd na uchodźstwie powstał w Winkulii. Tworzyliśmy go wtedy w trójkę. W dalszych ustaleniach z Alfredem, dokonałam detronizacji i przejęcia władzy. Z tych podwalin powstało potem forum.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”