Tschüss
Regulamin forum
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Tschüss
A można coś więcej prosić? Z chęcią się dowiem jak to działa 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dobra, ale co wspólnego ma Kotlina Edelweiss z tym?Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑07 czerwca 2026, 16:21Pozwolę się wtrącić i informować, że jak zniknęłaś to przejęli tam władzę (jakaś regencja była jak się nie mylę) i potem MAP został królem. Więc królową już nie jesteś. Ale to bardziej ten temat może wytłumaczyć @Alfred FabianAdelajda Radziwiłłówna pisze: ↑07 czerwca 2026, 15:43Zdziwiła mnie wypowiedź Ronona o Lumerii. W końcu niezbyt legalny byłby taki transfer. Nadal jestem pełnoprawną królową Lumerii, nikt nie usunął mnie z tronu. Więc w przypadku jakiejkolwiek chęci robienia z czegoś z Lumerią, trzeba szukać aprobaty u mnie.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑07 czerwca 2026, 15:23Jeśli pamięć mnie nie myli, to nie przypominam sobie by Kotlina Edelweiss jakkolwiek przejęła Królestwo Lumerii. Ale może o czymś nie wiem i niech sam @Heinz-Werner Grüner się wypowie![]()
![]()
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Adelajda Radziwiłłówna
@Leszek Ebe-Grüner chodziło mi w sumie o tą wiadomość z forum Bialenii napisaną przez Ronona. Chciałam się zwyczajnie upewnić, czy takie coś serio się tu stało.
Lumeria funkcjonuje obecnie gościnnie w Edelweiss... owszem aktywna specjalnie nie jest (a raczej prawie wcale nie jest), poza jakimiś grami w piłkę kopaną. Jednak dopóki Heinz ich nie wywali (czy archiwizuje) to twierdzę, że ma miejsce informatyczne, a więc istnieje, dopóki nie napiszą sami, ze tam nie jest.
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
- Adelajda Radziwiłłówna
Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑07 czerwca 2026, 16:21 Pozwolę się wtrącić i informować, że jak zniknęłaś to przejęli tam władzę (jakaś regencja była jak się nie mylę) i potem MAP został królem. Więc królową już nie jesteś. Ale to bardziej ten temat może wytłumaczyć @Alfred Fabian
Przeglądałam zarchiwizowane forum, regentem został Alfred. Wypowiedział traktat z Baridasem i „rozdysponował” 40 tysięcy Talimarów z MBP. Nic na tym forum o detronizacji nie widziałam, więc jestem zaskoczona delikatnie. Alfred sam stwierdził, że o Lumerii chce zapomnieć, więc raczej nie ma sensu go w to mieszać xd
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to na pewno się to nie wydarzyło za mojej aktywności. No dopóki @Heinz-Werner Grüner się nie obudzi, to na ten moment pewnie to tajemnica.Adelajda Radziwiłłówna pisze: ↑07 czerwca 2026, 16:45 @Leszek Ebe-Grüner chodziło mi w sumie o tą wiadomość z forum Bialenii napisaną przez Ronona. Chciałam się zwyczajnie upewnić, czy takie coś serio się tu stało.
Lumeria funkcjonuje obecnie gościnnie w Edelweiss... owszem aktywna specjalnie nie jest (a raczej prawie wcale nie jest), poza jakimiś grami w piłkę kopaną. Jednak dopóki Heinz ich nie wywali (czy archiwizuje) to twierdzę, że ma miejsce informatyczne, a więc istnieje, dopóki nie napiszą sami, ze tam nie jest.
Chyba że @Fatima Popow-Chojnacka faktycznie coś więcej powie, bo na ten moment jest zbyt dużo niewiadomych.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Moja wypowiedź nie dotyczyła tego kto jest władcą, cesarzem, królem, królikiem czy kimśtam. Nie interesuje mnie to... jest to dla mnie kompletnie bez znaczenia.Adelajda Radziwiłłówna pisze: ↑07 czerwca 2026, 15:43 Zdziwiła mnie wypowiedź Ronona o Lumerii. W końcu niezbyt legalny byłby taki transfer. Nadal jestem pełnoprawną królową Lumerii, nikt nie usunął mnie z tronu. Więc w przypadku jakiejkolwiek chęci robienia z czegoś z Lumerią, trzeba szukać aprobaty u mnie.
Chodziło tylko i wyłącznie o fakt, że na chwilę obecną nie traktuję Lumerii jako OBPP, skoro tutaj udzielono gościny - czyli jest spełniony warunek posiadania miejsca informatycznego. No chyba, że faktycznie jest inaczej to wtedy trzeba wyspę zmienić na OBPP.
- Adelajda Radziwiłłówna
Ależ mi także nie chodziło o władcę, a o fakt tego, że podobno Lumeria działała w Edelweiss. Myślałam, że stało się to po upadku forum, które zbudowałam z Alfredem. Stało się to przed rozpoczęciem działalności Rządu na uchodźstwie w Winkulii, nad którym przejęłam pieczę po uprzednim ustaleniu z Alfredem.
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Adelajda Radziwiłłówna z tego co tam Hawert znalazł, to ponoć jakiś był rząd na uchodźtwie. Nie wiem o co dokładnie tam chodzi bo dopiero będę to czytał, ale daje link niżej:
viewtopic.php?t=1516
viewtopic.php?t=1516
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Aż sama mam ochotę poszukać czegoś na ten temat, boście mnie zaintrygowali
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Adelajda Radziwiłłówna
Jedyny legalnie działający Rząd na uchodźstwie powstał w Winkulii. Tworzyliśmy go wtedy w trójkę. W dalszych ustaleniach z Alfredem, dokonałam detronizacji i przejęcia władzy. Z tych podwalin powstało potem forum.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑07 czerwca 2026, 19:31 @Adelajda Radziwiłłówna z tego co tam Hawert znalazł, to ponoć jakiś był rząd na uchodźtwie. Nie wiem o co dokładnie tam chodzi bo dopiero będę to czytał, ale daje link niżej:
viewtopic.php?t=1516