Tschüss

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Re: Tschüss

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 19:46
Leszek Ebe-Grüner pisze: 07 czerwca 2026, 19:31 @Adelajda Radziwiłłówna z tego co tam Hawert znalazł, to ponoć jakiś był rząd na uchodźtwie. Nie wiem o co dokładnie tam chodzi bo dopiero będę to czytał, ale daje link niżej:

viewtopic.php?t=1516
Jedyny legalnie działający Rząd na uchodźstwie powstał w Winkulii. Tworzyliśmy go wtedy w trójkę. W dalszych ustaleniach z Alfredem, dokonałam detronizacji i przejęcia władzy. Z tych podwalin powstało potem forum.
A potem ty zniknęłaś, przez kilka miesięcy była cisza i przejęli władzę, oddali Sarmacji Baridas, MAP został królem i Lumeria upadła (tzn. forum). Więc w sumie jak dla mnie nigdzie jej nie ma już. Jedynie sobie działa reprezentacja w ramach MUP. No ale generalnie tyle tylko wiem co i wy xd
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Czyli jest zabawnie :D
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Przyznam, że nie nadrobiłem całości wątku, ale po pierwsze witamy nowego-starego gościa, a po drugie informuje, że Lumeria NIGDY nie miała nic wspólnego z Edelweiss.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 07 czerwca 2026, 19:51 A potem ty zniknęłaś, przez kilka miesięcy była cisza i przejęli władzę, oddali Sarmacji Baridas, MAP został królem i Lumeria upadła (tzn. forum). Więc w sumie jak dla mnie nigdzie jej nie ma już. Jedynie sobie działa reprezentacja w ramach MUP. No ale generalnie tyle tylko wiem co i wy
Heinz-Werner Grüner pisze: 07 czerwca 2026, 20:14 a po drugie informuje, że Lumeria NIGDY nie miała nic wspólnego z Edelweiss.
Z powyższego wynika, że należałoby ją zdjąć z mapy i oznaczyć jako OBPP?

Dla jasności tylko to mnie interesuje, a nie jakieś spory kto jest "legalny", a kto nie. Bo jeżeli Lumeria nadal jednak istnieje to osobiście mam gdzieś kto w niej rządzi. Interesuje mnie to tylko i wyłącznie z punku widzenia aktualizacji mapy.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 07 czerwca 2026, 19:51 A potem ty zniknęłaś, przez kilka miesięcy była cisza i przejęli władzę, oddali Sarmacji Baridas, MAP został królem i Lumeria upadła (tzn. forum). Więc w sumie jak dla mnie nigdzie jej nie ma już. Jedynie sobie działa reprezentacja w ramach MUP. No ale generalnie tyle tylko wiem co i wy xd
Nie ma co się sprzeczać, tak było. Co prawda trochę się to gryzło z lumeryjskim prawem. Był to jednak w sumie stan nadzwyczajny, w związku z tym prawo niemalże w całości poszło w odstawkę. Teraz można domniemywać kto ma rację. Grunt, że Baridas wrócił do Sarmacji. Życzę mu kolejnych długich lat. Chciałabym jednak pójść własną drogą z Lumerią. Tutaj sprawa jest skomplikowana. Alfred nie ma ochoty angażować się w działania Lumerii, Torped teraz też w sumie zniknął. Możemy się więc wzajemnie detronizować xd
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 07 czerwca 2026, 20:18
Fatima Popow-Chojnacka pisze: 07 czerwca 2026, 19:51 A potem ty zniknęłaś, przez kilka miesięcy była cisza i przejęli władzę, oddali Sarmacji Baridas, MAP został królem i Lumeria upadła (tzn. forum). Więc w sumie jak dla mnie nigdzie jej nie ma już. Jedynie sobie działa reprezentacja w ramach MUP. No ale generalnie tyle tylko wiem co i wy
Heinz-Werner Grüner pisze: 07 czerwca 2026, 20:14 a po drugie informuje, że Lumeria NIGDY nie miała nic wspólnego z Edelweiss.
Z powyższego wynika, że należałoby ją zdjąć z mapy i oznaczyć jako OBPP?

Dla jasności tylko to mnie interesuje, a nie jakieś spory kto jest "legalny", a kto nie. Bo jeżeli Lumeria nadal jednak istnieje to osobiście mam gdzieś kto w niej rządzi. Interesuje mnie to tylko i wyłącznie z punku widzenia aktualizacji mapy.
Nie mnie to oceniać. Najlepiej spytać @Albert, którego kojarzę z Lumerią, nadal bywa w mikro - najczęściej w Sarmacji - i ew.jemu może zależeć.
Jakkolwiek zawsze Edelweiss rywalizowało z Lumerią (podobny czas powstania) o atencję, to szkoda byłoby żeby przestała istnieć.
Z drugiej strony nie ma strony/forum/discorda czy czegokolwiek, to nie ma cię w mikro...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

A nie możemy tego ułatwić i na ten moment po prostu zrobić OBPP, dopóki @Adelajda Radziwiłłówna sobie tam tej Lumerii nie ogarnię? Bo skoro @Heinz-Werner Grüner napisał jasno i wyraźnie że Lumeria nigdy nie należała do Edelweiss, to można ułatwić pracę @Ronon Dex -owi i dać na ten moment te ziemie jako OBPP, a potem jak se Adelajda fajnie rozwinię kraj i będzie gotowa, to powiadomi Ronona że kraj jest gotowy i wtedy z powrotem Lumeria wróci na mapę.

Naprawdę nie komplikujmy i tyle. Dajmy Adelajdzie działać z Lumerią, niech dziewczyna rozwija sobie państwo.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Ale po co to usuwać i za miesiąc sportowem dodawać? Nie rozumiem w sumie czy to jakkolwiek kogoś gryzie?
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 20:42 Ale po co to usuwać i za miesiąc sportowem dodawać? Nie rozumiem w sumie czy to jakkolwiek kogoś gryzie?
Po prostu nie chcę kłótni o coś, co nawet nie wiem jak to określić. Naprawdę niewiem.

Co do usuwania, to chodziło mi by ułatwić sprawę Rononowi, by nie musiał biedny myśleć jaki jest status kraju. Chyba że i @Ronon Dex i ty @Adelajda Radziwiłłówna oboje się zgodzicie by Lumeria od razu była na mapie bez żadnych ceregieli i utrudnień, to będzie super.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Proponuje zostawić jak jest. Jak Szanowna Pani nie zacznie odrestaurowywać Lumerii powiedzmy w ciagu 1-2 miesięcy to wtedy wygasić do OBPP i już.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”