A potem ty zniknęłaś, przez kilka miesięcy była cisza i przejęli władzę, oddali Sarmacji Baridas, MAP został królem i Lumeria upadła (tzn. forum). Więc w sumie jak dla mnie nigdzie jej nie ma już. Jedynie sobie działa reprezentacja w ramach MUP. No ale generalnie tyle tylko wiem co i wy xdAdelajda Radziwiłłówna pisze: ↑07 czerwca 2026, 19:46Jedyny legalnie działający Rząd na uchodźstwie powstał w Winkulii. Tworzyliśmy go wtedy w trójkę. W dalszych ustaleniach z Alfredem, dokonałam detronizacji i przejęcia władzy. Z tych podwalin powstało potem forum.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑07 czerwca 2026, 19:31 @Adelajda Radziwiłłówna z tego co tam Hawert znalazł, to ponoć jakiś był rząd na uchodźtwie. Nie wiem o co dokładnie tam chodzi bo dopiero będę to czytał, ale daje link niżej:
viewtopic.php?t=1516
Tschüss
Regulamin forum
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: Tschüss
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czyli jest zabawnie 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przyznam, że nie nadrobiłem całości wątku, ale po pierwsze witamy nowego-starego gościa, a po drugie informuje, że Lumeria NIGDY nie miała nic wspólnego z Edelweiss.
Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑07 czerwca 2026, 19:51 A potem ty zniknęłaś, przez kilka miesięcy była cisza i przejęli władzę, oddali Sarmacji Baridas, MAP został królem i Lumeria upadła (tzn. forum). Więc w sumie jak dla mnie nigdzie jej nie ma już. Jedynie sobie działa reprezentacja w ramach MUP. No ale generalnie tyle tylko wiem co i wy
Z powyższego wynika, że należałoby ją zdjąć z mapy i oznaczyć jako OBPP?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 czerwca 2026, 20:14 a po drugie informuje, że Lumeria NIGDY nie miała nic wspólnego z Edelweiss.
Dla jasności tylko to mnie interesuje, a nie jakieś spory kto jest "legalny", a kto nie. Bo jeżeli Lumeria nadal jednak istnieje to osobiście mam gdzieś kto w niej rządzi. Interesuje mnie to tylko i wyłącznie z punku widzenia aktualizacji mapy.
- Adelajda Radziwiłłówna
Nie ma co się sprzeczać, tak było. Co prawda trochę się to gryzło z lumeryjskim prawem. Był to jednak w sumie stan nadzwyczajny, w związku z tym prawo niemalże w całości poszło w odstawkę. Teraz można domniemywać kto ma rację. Grunt, że Baridas wrócił do Sarmacji. Życzę mu kolejnych długich lat. Chciałabym jednak pójść własną drogą z Lumerią. Tutaj sprawa jest skomplikowana. Alfred nie ma ochoty angażować się w działania Lumerii, Torped teraz też w sumie zniknął. Możemy się więc wzajemnie detronizować xdFatima Popow-Chojnacka pisze: ↑07 czerwca 2026, 19:51 A potem ty zniknęłaś, przez kilka miesięcy była cisza i przejęli władzę, oddali Sarmacji Baridas, MAP został królem i Lumeria upadła (tzn. forum). Więc w sumie jak dla mnie nigdzie jej nie ma już. Jedynie sobie działa reprezentacja w ramach MUP. No ale generalnie tyle tylko wiem co i wy xd
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie mnie to oceniać. Najlepiej spytać @Albert, którego kojarzę z Lumerią, nadal bywa w mikro - najczęściej w Sarmacji - i ew.jemu może zależeć.Ronon Dex pisze: ↑07 czerwca 2026, 20:18Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑07 czerwca 2026, 19:51 A potem ty zniknęłaś, przez kilka miesięcy była cisza i przejęli władzę, oddali Sarmacji Baridas, MAP został królem i Lumeria upadła (tzn. forum). Więc w sumie jak dla mnie nigdzie jej nie ma już. Jedynie sobie działa reprezentacja w ramach MUP. No ale generalnie tyle tylko wiem co i wyZ powyższego wynika, że należałoby ją zdjąć z mapy i oznaczyć jako OBPP?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 czerwca 2026, 20:14 a po drugie informuje, że Lumeria NIGDY nie miała nic wspólnego z Edelweiss.
Dla jasności tylko to mnie interesuje, a nie jakieś spory kto jest "legalny", a kto nie. Bo jeżeli Lumeria nadal jednak istnieje to osobiście mam gdzieś kto w niej rządzi. Interesuje mnie to tylko i wyłącznie z punku widzenia aktualizacji mapy.
Jakkolwiek zawsze Edelweiss rywalizowało z Lumerią (podobny czas powstania) o atencję, to szkoda byłoby żeby przestała istnieć.
Z drugiej strony nie ma strony/forum/discorda czy czegokolwiek, to nie ma cię w mikro...
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A nie możemy tego ułatwić i na ten moment po prostu zrobić OBPP, dopóki @Adelajda Radziwiłłówna sobie tam tej Lumerii nie ogarnię? Bo skoro @Heinz-Werner Grüner napisał jasno i wyraźnie że Lumeria nigdy nie należała do Edelweiss, to można ułatwić pracę @Ronon Dex -owi i dać na ten moment te ziemie jako OBPP, a potem jak se Adelajda fajnie rozwinię kraj i będzie gotowa, to powiadomi Ronona że kraj jest gotowy i wtedy z powrotem Lumeria wróci na mapę.
Naprawdę nie komplikujmy i tyle. Dajmy Adelajdzie działać z Lumerią, niech dziewczyna rozwija sobie państwo.
Naprawdę nie komplikujmy i tyle. Dajmy Adelajdzie działać z Lumerią, niech dziewczyna rozwija sobie państwo.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Adelajda Radziwiłłówna
Ale po co to usuwać i za miesiąc sportowem dodawać? Nie rozumiem w sumie czy to jakkolwiek kogoś gryzie?
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Po prostu nie chcę kłótni o coś, co nawet nie wiem jak to określić. Naprawdę niewiem.Adelajda Radziwiłłówna pisze: ↑07 czerwca 2026, 20:42 Ale po co to usuwać i za miesiąc sportowem dodawać? Nie rozumiem w sumie czy to jakkolwiek kogoś gryzie?
Co do usuwania, to chodziło mi by ułatwić sprawę Rononowi, by nie musiał biedny myśleć jaki jest status kraju. Chyba że i @Ronon Dex i ty @Adelajda Radziwiłłówna oboje się zgodzicie by Lumeria od razu była na mapie bez żadnych ceregieli i utrudnień, to będzie super.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Proponuje zostawić jak jest. Jak Szanowna Pani nie zacznie odrestaurowywać Lumerii powiedzmy w ciagu 1-2 miesięcy to wtedy wygasić do OBPP i już.