Pewien powiew świeżości i delikatny rebranding, pójście w kierunku ładnych, ujednoliconych, a zarazem spersonalizowanych wobec odbiorców pismHeinz-Werner Grüner pisze: ↑16 września 2022, 08:04 Bardzo dziękujemy za piękne podsumowanie! Co prawda, jak zobaczyłem tego czarnego orła to się lekko zdziwiłem, ale wygląda to obiecująco!
Wieści z Księstwa Sarmacji
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: Wieści z Księstwa Sarmacji
Königinmutter des Voxland-Königreiches

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Rozumiem, że personalizowane są również informacje zawarte w Komunikacie Prasowym?Anastasia Windsachen pisze: ↑16 września 2022, 23:19Pewien powiew świeżości i delikatny rebranding, pójście w kierunku ładnych, ujednoliconych, a zarazem spersonalizowanych wobec odbiorców pismHeinz-Werner Grüner pisze: ↑16 września 2022, 08:04 Bardzo dziękujemy za piękne podsumowanie! Co prawda, jak zobaczyłem tego czarnego orła to się lekko zdziwiłem, ale wygląda to obiecująco!![]()
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękujemy za podsumowanie
Bardzo ładne i faktycznie spersonalizowane
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Małe sprostowanie się należy. Nie interweniowała mniejszość Edelweiss na terenie Sarmacji, tylko aktywni obywatele będący jedynie gośćmi.
Co się dzieje z @Konrad Einsleider vH ?

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Te sporostowanie to nie takie "małe", dla mnie dość istotna różnica. Nie wiem jak ja pominąłem ten wpis.Joachim Cargalho pisze: ↑17 września 2022, 09:20 Małe sprostowanie się należy. Nie interweniowała mniejszość Edelweiss na terenie Sarmacji, tylko aktywni obywatele będący jedynie gośćmi.
Tak szczerze, to wkurzyłem się.
-
ODZNACZENIA
No niestety nie aż tak... chociaż można kiedyś pomyśleć nad dodaniem sekcji "W strefie zainteresowań Twojej mikronacji" czy coś podobnegoHeinz-Werner Grüner pisze: ↑17 września 2022, 08:02 Rozumiem, że personalizowane są również informacje zawarte w Komunikacie Prasowym?![]()
Nie chcę ponownie otwierać tej dyskusji, ale no w spisie obywateli to Was trochę brak...Joachim Cargalho pisze: ↑17 września 2022, 09:20 Małe sprostowanie się należy. Nie interweniowała mniejszość Edelweiss na terenie Sarmacji, tylko aktywni obywatele będący jedynie gośćmi.
Aktualnie Ambasador choruje na realiozę. Do momentu powrotu do zdrowia proszę się zwracać do mnie w razie potrzeb dyplomatycznych.Co się dzieje z @Konrad Einsleider vH ?
Nie powiem, czytam to z żalem bo nie taki był cel wiadomości. Rozumiem argumenty obu stron, ale rozumiem również przepisy o obywatelstwie. W kwestii UoFP i wszelkich podatków pozwolę sobie na krótki komentarz.
Pojawiając się w każdej mikronacji akceptujemy zasady jej gry i tego, że są one pisane pod jej głównych odbiorców. Jeżeli Edelweiss wprowadziłoby podatki to nie miałabym ani jednego "ale" wobec nich do momentu uzyskania obywatelstwa i podjęcia działań w wyniku, których staję się naprawdę aktywną obywatelką, jak w Leocji czy Sarmacji właśnie. Do momentu jednak, jak jestem jedynie gościem, nie uważam, że powinnam zmieniać reguły czyjejkolwiek gry pod siebie. I na koniec - każdy kto poszpera w dzisiejszej Sarmacji, wie jak uniknąć płacenia podatków i mieć pieniądze dla siebie i wyłącznie.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oczywiście nie mam takich wymagań, ale to by dopiero bylo coś.Anastasia Windsachen pisze: ↑17 września 2022, 23:04 No niestety nie aż tak... chociaż można kiedyś pomyśleć nad dodaniem sekcji "W strefie zainteresowań Twojej mikronacji" czy coś podobnego
Szanowna Pani mnie nie chodzi o samą treść dyskusji, a o nazwanie nas mniejszością Edelweiss. Z tego co mi wiadomo to w rozmowie uczestniczyła ambasador Kotliny Edelweiss w Ksiestwie Sarmacji Frau Swann, przedstawiciele oberhaupta, faktotum Augetrost i faktotum Cargalho i...moja skromna osoba.Anastasia Windsachen pisze: ↑17 września 2022, 23:04 Nie chcę ponownie otwierać tej dyskusji, ale no w spisie obywateli to Was trochę brak...
Podczas wizyty JKM Arkadiusza Maksymiliana w Edelweiss nie pisaliśmy, że zjawiła się u nas mniejszość sarmacka z wizytą, prawda, tylko oddaliśmy honory każdemu członkowi delegacji? Do tej pory, przynajmniej nie przypominam sobie takiej sytuacji, żaden sarmacki obywatel nie został nazwany mniejszością sarmacką u nas w sposób "poniżający". Była oczywiście mowa o mniejszości samrackiej, jako takiej, ale czysto narracyjna, bez nazywania obywatela Księstwa Sarmackiego, "mniejszością".
Niefortunne to słowo, fakt, może niezbyt obraźliwe, ale pokazuje jak nawet w takim informatorze marginzalizowana jest kultura innego państwa. Nie możemy dopuszczać do takiej sytuacji, chyba sama się ze mną Szanowna Pani zgodzi?
Serdecznie dziękuję za informację. Cieszę się, że to właśnie Szanowna podjęła się takiego 'wsparcia".Anastasia Windsachen pisze: ↑17 września 2022, 23:04 Aktualnie Ambasador choruje na realiozę. Do momentu powrotu do zdrowia proszę się zwracać do mnie w razie potrzeb dyplomatycznych.
Co do ostatniego akapitu, to ponownie wchodzimy na kanwę rozmów o przepisach o obywatelstwie, a ja wyrażałem tylko swoje niezadowolenie za nazwanie "smietanki edelwajskiej" zwyczajną mniejszością. Ot tyle i aż tyle. Nie mniej dobrze się stało, że to własnie Szanowna przekazuje takowe informacje, gdyż jako osoba, którą niezwykle sobie cenię ma Szanowna Pani u mnie specjalne względy.
Żeby nie roztrząsać, nikt się nie obraził, nikt focha nie strzelił, ale nie nazywajmy się "mniejszościami".
-
ODZNACZENIA
Teraz widzę o co chodzi. Proszę o wybaczenie. Zarówno notka była późno pisana, jak i sama odpowiedź. Chodziło oczywiście o mniejszość z Edelweiss w pojęciu mniejszości narodowej na terenie KS. Bardzo przepraszam za błąd, który no racja, sugeruje kompletnie inny wydźwięk. Też nie chodzi o jakiekolwiek negatywne postrzeganie. Jeszcze raz przepraszam. Stosowniejszy byłby inny dobór słów...

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No cóż, nieporozumienia się zdarzają. Czasami to podatki dla gości zagranicznych, innym razem to brak jednej litery zaburzający sens zdania. Ciągle się uczymy 

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Spoko, nie chowamy urazy. Chwilowe uniesienie wynikające z przeciążenia. Zapraszamy Szanowną częściej do nas w sprawach prywatnych.Anastasia Windsachen pisze: ↑18 września 2022, 15:18 Teraz widzę o co chodzi. Proszę o wybaczenie. Zarówno notka była późno pisana, jak i sama odpowiedź. Chodziło oczywiście o mniejszość z Edelweiss w pojęciu mniejszości narodowej na terenie KS. Bardzo przepraszam za błąd, który no racja, sugeruje kompletnie inny wydźwięk. Też nie chodzi o jakiekolwiek negatywne postrzeganie. Jeszcze raz przepraszam. Stosowniejszy byłby inny dobór słów...