Wieczorne powitanie

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Tarsycjusz Operar
Kontakt:

ODZNACZENIA

Wieczorne powitanie

Post autor: Tarsycjusz Operar »

Późnym wieczorem do bram Kotliny Edelweiss przybył z daleka Tarsycjusz Operar. Bez "obstawy". Sam. Miał ze sobą tylko rzeczy osobiste: różaniec, dokument tożsamości i zachodnionordacką odmianę szarotki.

Obrazek

Edelweisscy strażnicy graniczni natychmiast zauważyli wyłaniającego się z mroku mężczyznę. Wtedy Tarsycjusz rzekł:

Pokój Wam!

Pogranicznicy usłyszawszy to i zauważywszy w jego ręku roślinę, ze spokojem zaprosili bliżej granicy. Pytali go o imię, nazwisko i cel podróży. Wówczas im odpowiedział:

Jestem Tarsycjusz Operar. Niektórzy mnie znają jako Prezydenta Ludowej Republiki Magnifikatu. Przybywam do Kotliny Edelweiss celem odbycia rozmów o współpracy międzynarodowej budowanej w duchu pokoju oraz wzajemnego zrozumienia i szacunku.
(-) Sekretarz Generalny Komitetu Centralnego Partii Robotniczej Magnifikatu
Prezydent Ludowej Republiki Magnifikatu
dr net. Tarsycjusz Operar
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wieczorne powitanie

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Strażnicy początkowo niechętnie spoglądali na przybysza. Byli nawet skorzy nie "przystepmlować" mu dokumentów i zakazać wstępu do Kotliny. Ów gość, na pierwszy rzut oka, wyglądał jak jeden z tych nachalnych nagabywaczy, "kup to, kup tamto". Na szczęście na wieczornej zmianie znalazł się sierżant Maretschek i przypomniał sobie o liście.
Lista ta, dostarczana przez Centralę zawierała dane osobowe wszystkich tych, którzy w ostatnim czasie są uprawnieni do wjazdu na teren Szarotkowej Krainy. Była stale aktualizowana, ale mimo wszystko podchodzono do niej z rezerwą. Po tym jak jeden z szeregowców nie chciał wpuścić obu faktotum starano się jednak dopilnować wszelkich procedur i sprawdzać wielokrotnie w ciągu dnia. Tym razem sierżant przeglądając "po łebkach" dopatrzył się wpisu : "Operar, Tarsycjusz, LR Maginifikat"
Następnie wziął dokumenty i przystawił odpowiednią pieczęć uprawniającą do wjazu.
-Witamy, Herr Operar. Kotlina Edelweiss stoi przed Szanownym Panem otworem.

[off top]
Witamy serdecznie. Jestem ciekaw o jakiej konkretnie współpracy międzynarodowej jest Szanowny Pan Prezydent skory porozmawiać. Czekam na konkrety, tymczasem proszę się rozgościć. Liczę, że w Szarotkowej Krainie znajdzie Pan to czego oczekuje. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Zdążyłem już popełnić faux pas na discordzie, natomiast tutaj postaram się być bardziej uważny.
Witamy serdecznie i zapraszamy do rozmów. Nie tylko tych dyplomatycznych, ale również tych całkiem codziennych. Tym bardziej, iż w najbliższym czasie czeka nas niemało powodów do wspólnych dyskusji.

By jednak poznać się dobrze, chciałbym - jako znany ignorant - dowiedzieć się czegokolwiek o Magnifikacie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Miejmy nadzieję, że będą powody do dyskusji, Herr Cargalho. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Tarsycjusz Operar
Kontakt:

ODZNACZENIA

Herr Oberhaupt,
Dziękuję za serdeczne przywitanie i za gotowość do rozmów wyrażonej nadzieją i ciekawością. Jeśli znajdzie Herr chwilę czasu, to proszę dać znać.

Herr Cargalho,
Nie szkodzi. Po przygodach na granicy miło mi od Pana usłyszeć serdeczne powitanie oraz pragnienie rozmowy i bliższego poznania Ludowej Republiki Magnifikatu. Jestem do Pańskiej dyspozycji na dostępnych nam obu środkach komunikacji. Słusznie przekazał Panu informację Herr Oberhaupt Edelweiss Heinz-Werner Grüner o nadziei na powody do dyskusji ze mną.
Awatar użytkownika
Krzysztof Windsor Stempel
Ambasador Królestwa Voxlandu

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Krzysztof Windsor »

Niezmiernie mi miło - Dzień dobry/dobry wieczór!
Awatar użytkownika
Tarsycjusz Operar
Kontakt:

ODZNACZENIA

Dobry wieczór Herr Windsor,
Również mi miło!
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tarsycjusz Operar pisze: 20 czerwca 2023, 20:44 Herr Oberhaupt,
Dziękuję za serdeczne przywitanie i za gotowość do rozmów wyrażonej nadzieją i ciekawością. Jeśli znajdzie Herr chwilę czasu, to proszę dać znać.

Herr Cargalho,
Nie szkodzi. Po przygodach na granicy miło mi od Pana usłyszeć serdeczne powitanie oraz pragnienie rozmowy i bliższego poznania Ludowej Republiki Magnifikatu. Jestem do Pańskiej dyspozycji na dostępnych nam obu środkach komunikacji. Słusznie przekazał Panu informację Herr Oberhaupt Edelweiss Heinz-Werner Grüner o nadziei na powody do dyskusji ze mną.
Niestety na "żywo" nie dałem dzisiaj rady, ale bądźmy w kontakcie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

No to może Herr Operar opowie coś o Magnifikacie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Witam w Edelweiss @Tarsycjusz Operar ! Zapraszam do udziału w Edeliebe, które rozpocznie się w tę sobotę: viewforum.php?f=175
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”