Lotnictwo

Siły Powietrzne Edelweiss
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Lotnictwo

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Zdaję sobie sprawę że dyskusja toczy się o Lotnictwie ale mam pytanie ściśle z nim powiązane.
Mianowicie jak ma się sprawa z lotniskami w Edelweiss, jest jakiś utwardzony pas startowy oraz infrastruktura.
Może nawet udeptany kawałek ziemi gdzie można bezpiecznie lądować ?
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 23 marca 2022, 16:12 Zdaję sobie sprawę że dyskusja toczy się o Lotnictwie ale mam pytanie ściśle z nim powiązane.
Mianowicie jak ma się sprawa z lotniskami w Edelweiss, jest jakiś utwardzony pas startowy oraz infrastruktura.
Może nawet udeptany kawałek ziemi gdzie można bezpiecznie lądować ?
Sprawa wygląda następująco - lotnisko powstać ma i wczoraj dopiero rozpocząłem w ogóle o to starania. :D
Natomiast łąk jest cała masa. :)
Jeśli umie Szanowny i chce lądować w takich warunkach to tak, da się. A tak poważniej to bedziemy wyznaczać takie "obszary". Coś konkretnego potrzeba w tej kwestii?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Raczej pytanie na przyszłość gdyż zastanawiałem się ostatnio nad stworzeniem połączenia lotniczego z Koribi do Edelweiss a że udało mi się znaleźć maszynę która nie odstaje od klimatu samej kotliny to z każdym dniem myślę o tym coraz poważniej.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 23 marca 2022, 20:23 Raczej pytanie na przyszłość gdyż zastanawiałem się ostatnio nad stworzeniem połączenia lotniczego z Koribi do Edelweiss a że udało mi się znaleźć maszynę która nie odstaje od klimatu samej kotliny to z każdym dniem myślę o tym coraz poważniej.
Na dziś to ciężko stwierdzić, ale nie wykluczamy oczywiście takiego wariantu. Po prostu musimy wybudować jakiekolwiek.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 23 marca 2022, 20:39
Albert Fryderyk de Espada pisze: 23 marca 2022, 20:23 Raczej pytanie na przyszłość gdyż zastanawiałem się ostatnio nad stworzeniem połączenia lotniczego z Koribi do Edelweiss a że udało mi się znaleźć maszynę która nie odstaje od klimatu samej kotliny to z każdym dniem myślę o tym coraz poważniej.
Na dziś to ciężko stwierdzić, ale nie wykluczamy oczywiście takiego wariantu. Po prostu musimy wybudować jakiekolwiek.
Jeżeli szanowny Oberhaupt jest zainteresowany mogę zaprezentować koncepcję samolotu pasażerskiego i transportowego (i nie tylko) jaki przychodził mi na myśl.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 23 marca 2022, 23:56
Heinz-Werner Grüner pisze: 23 marca 2022, 20:39
Jeżeli szanowny Oberhaupt jest zainteresowany mogę zaprezentować koncepcję samolotu pasażerskiego i transportowego (i nie tylko) jaki przychodził mi na myśl.
Nie ma problemu,proszę prezentować, z tymże produkcyjnie trzymałbym się "realnych" potrzeb czyli najpierw ustalmy co wojskowe.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 24 marca 2022, 08:51 Nie ma problemu,proszę prezentować, z tymże produkcyjnie trzymałbym się "realnych" potrzeb czyli najpierw ustalmy co wojskowe.
Ten samolot będzie się również nadawał na użytek wojskowy, może nie jako myśliwiec ale jako samolot transportowy to już prędzej.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Szanowny panie @Heinz-Werner Grüner mam przyjemność zaprezentować na razie bezimienny samolot transportowy którego realnym odpowiednikiem był koń pociągowy niemieckiego lotnictwa czyli Junkers Ju-52.
Obrazek

Wybrałem właśnie ten samolot gdyż miał on swój oblot w 1930 co trzyma się ram czasowych Edelweiss plus całkiem ładnie się prezentuje.

Jeżeli będę miał możliwość zajęcia się lotnictwem w Edelweiss na większą skalę niż do tej porty to zapewne wybrałbym go jako podstawowy środek transportu lotniczego.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 24 marca 2022, 22:27
Jeżeli będę miał możliwość zajęcia się lotnictwem w Edelweiss na większą skalę niż do tej porty to zapewne wybrałbym go jako podstawowy środek transportu lotniczego.
Elegancki, ale skoro to jest odpowiednik realnego to słabe zdjęcie Szanowny wybrał. :)
Co do "podstawowego środka transportu lotniczego" to za wiele ich nie będzie...
A jak to się ma do realnego zasięgu 1000km?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

<