Zdaję sobie sprawę że dyskusja toczy się o Lotnictwie ale mam pytanie ściśle z nim powiązane.
Mianowicie jak ma się sprawa z lotniskami w Edelweiss, jest jakiś utwardzony pas startowy oraz infrastruktura.
Może nawet udeptany kawałek ziemi gdzie można bezpiecznie lądować ?
Lotnictwo
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Lotnictwo
Sprawa wygląda następująco - lotnisko powstać ma i wczoraj dopiero rozpocząłem w ogóle o to starania.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑23 marca 2022, 16:12 Zdaję sobie sprawę że dyskusja toczy się o Lotnictwie ale mam pytanie ściśle z nim powiązane.
Mianowicie jak ma się sprawa z lotniskami w Edelweiss, jest jakiś utwardzony pas startowy oraz infrastruktura.
Może nawet udeptany kawałek ziemi gdzie można bezpiecznie lądować ?
Natomiast łąk jest cała masa.
Jeśli umie Szanowny i chce lądować w takich warunkach to tak, da się. A tak poważniej to bedziemy wyznaczać takie "obszary". Coś konkretnego potrzeba w tej kwestii?
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Raczej pytanie na przyszłość gdyż zastanawiałem się ostatnio nad stworzeniem połączenia lotniczego z Koribi do Edelweiss a że udało mi się znaleźć maszynę która nie odstaje od klimatu samej kotliny to z każdym dniem myślę o tym coraz poważniej.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Na dziś to ciężko stwierdzić, ale nie wykluczamy oczywiście takiego wariantu. Po prostu musimy wybudować jakiekolwiek.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑23 marca 2022, 20:23 Raczej pytanie na przyszłość gdyż zastanawiałem się ostatnio nad stworzeniem połączenia lotniczego z Koribi do Edelweiss a że udało mi się znaleźć maszynę która nie odstaje od klimatu samej kotliny to z każdym dniem myślę o tym coraz poważniej.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeżeli szanowny Oberhaupt jest zainteresowany mogę zaprezentować koncepcję samolotu pasażerskiego i transportowego (i nie tylko) jaki przychodził mi na myśl.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 marca 2022, 20:39Na dziś to ciężko stwierdzić, ale nie wykluczamy oczywiście takiego wariantu. Po prostu musimy wybudować jakiekolwiek.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑23 marca 2022, 20:23 Raczej pytanie na przyszłość gdyż zastanawiałem się ostatnio nad stworzeniem połączenia lotniczego z Koribi do Edelweiss a że udało mi się znaleźć maszynę która nie odstaje od klimatu samej kotliny to z każdym dniem myślę o tym coraz poważniej.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie ma problemu,proszę prezentować, z tymże produkcyjnie trzymałbym się "realnych" potrzeb czyli najpierw ustalmy co wojskowe.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑23 marca 2022, 23:56Jeżeli szanowny Oberhaupt jest zainteresowany mogę zaprezentować koncepcję samolotu pasażerskiego i transportowego (i nie tylko) jaki przychodził mi na myśl.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 marca 2022, 20:39Na dziś to ciężko stwierdzić, ale nie wykluczamy oczywiście takiego wariantu. Po prostu musimy wybudować jakiekolwiek.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑23 marca 2022, 20:23 Raczej pytanie na przyszłość gdyż zastanawiałem się ostatnio nad stworzeniem połączenia lotniczego z Koribi do Edelweiss a że udało mi się znaleźć maszynę która nie odstaje od klimatu samej kotliny to z każdym dniem myślę o tym coraz poważniej.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ten samolot będzie się również nadawał na użytek wojskowy, może nie jako myśliwiec ale jako samolot transportowy to już prędzej.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑24 marca 2022, 08:51 Nie ma problemu,proszę prezentować, z tymże produkcyjnie trzymałbym się "realnych" potrzeb czyli najpierw ustalmy co wojskowe.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Szanowny panie @Heinz-Werner Grüner mam przyjemność zaprezentować na razie bezimienny samolot transportowy którego realnym odpowiednikiem był koń pociągowy niemieckiego lotnictwa czyli Junkers Ju-52.

Wybrałem właśnie ten samolot gdyż miał on swój oblot w 1930 co trzyma się ram czasowych Edelweiss plus całkiem ładnie się prezentuje.
Jeżeli będę miał możliwość zajęcia się lotnictwem w Edelweiss na większą skalę niż do tej porty to zapewne wybrałbym go jako podstawowy środek transportu lotniczego.

Wybrałem właśnie ten samolot gdyż miał on swój oblot w 1930 co trzyma się ram czasowych Edelweiss plus całkiem ładnie się prezentuje.
Jeżeli będę miał możliwość zajęcia się lotnictwem w Edelweiss na większą skalę niż do tej porty to zapewne wybrałbym go jako podstawowy środek transportu lotniczego.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Elegancki, ale skoro to jest odpowiednik realnego to słabe zdjęcie Szanowny wybrał.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑24 marca 2022, 22:27
Co do "podstawowego środka transportu lotniczego" to za wiele ich nie będzie...
A jak to się ma do realnego zasięgu 1000km?
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
<