Alexanderplatz 4

Ekskluzywna dzielnica willowa, której projektantem w całości był oberstamm Romanow. Budowa, ze względu na brak materiałów budowlanych przeciągała się znacznie, ale ostatecznie Alexanderplatz szczyci się na południu znakomitą jakością wykończenia budynków. Z resztą przekonajcie się sami.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Alexanderplatz 4

Post autor: Peetri Romanaav »

Rzeczywiście. Przepraszam, mój błąd ale obywatelstwa nie chciałem się pozbawiać.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr Romanow pisze: 29 sierpnia 2023, 20:18 Rzeczywiście. Przepraszam, mój błąd ale obywatelstwa nie chciałem się pozbawiać.
W takim razie - oddalam i już. Witamy z powrotem!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Piotr Romanow pisze: 29 sierpnia 2023, 06:11 Nie miałem tutaj na celu nikomu ujmować, a jedynie podkreślić swoje zdanie odnośnie awansowania, bo za szybko się to dzieje w niektórych przypadkach i ciężko tu mówić o zasłużonym awansie. Także Herr @Roman Schädel, proszę nie mieć mi za złe mojego stwierdzenia.

Herr Oberhaupt w mojej opinii chciał jedynie sprzedać jednemu i drugiemu pstryczka w nos za kare że próbowali uciec.
Jednocześnie zaraz po tych wydarzeniach miała miejsce niezwykle owocna w mojej ocenie akcja narracyjna uwzględniająca nasze wojsko gdzie wielu biorących tam udział wojskowych zasłużyło sobie na wyróżnienie.

No ale co racja to racja, w takim tempie zaraz będziemy mieli w wojsku samych generałów.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 30 sierpnia 2023, 19:52
Piotr Romanow pisze: 29 sierpnia 2023, 06:11 Nie miałem tutaj na celu nikomu ujmować, a jedynie podkreślić swoje zdanie odnośnie awansowania, bo za szybko się to dzieje w niektórych przypadkach i ciężko tu mówić o zasłużonym awansie. Także Herr @Roman Schädel, proszę nie mieć mi za złe mojego stwierdzenia.

Herr Oberhaupt w mojej opinii chciał jedynie sprzedać jednemu i drugiemu pstryczka w nos za kare że próbowali uciec.
Jednocześnie zaraz po tych wydarzeniach miała miejsce niezwykle owocna w mojej ocenie akcja narracyjna uwzględniająca nasze wojsko gdzie wielu biorących tam udział wojskowych zasłużyło sobie na wyróżnienie.

No ale co racja to racja, w takim tempie zaraz będziemy mieli w wojsku samych generałów.
Nikomu nic nie chciałem sprzedać. To była tylko i wyłącznie decyzja oficerów. Ja jedynie, w związku z ich czasowym "zawieszeniem obowiązkó" poczynić dalsze kroki.
Co do awansów było podobnie, dzięki temu pomimo odpływu dwóch znacznie aktywnych w tematach militarnych obywateli zastąpili inni. To na pewno cieszy. Co prawda awanse to czysta przyjemność, ale proszę mi wierzyć, że staram sie to robić najbardziej sprawiedliwie jak umiem.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Niezrozumienie idei narracji jednych, dało szansę kolejnym, by mogli pokazać swoje faktyczne zaangażowanie w życie Kotliny. Docenienie tej kwestii awansem jest miłym akcentem dla tych, którzy są wierni służbie Edelweiss. W każdych okolicznościach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Panowie, może skończmy ten bezsensowny temat i bawmy się jak bawiliśmy się wcześniej. Topór wojenny z mojej strony został zakopany. Przepraszam Heinz i mam nadzieje, że z Twojej strony mogę równie liczyć na zakopanie topora wojennego. :)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2023, 07:24 Niezrozumienie idei narracji jednych, dało szansę kolejnym, by mogli pokazać swoje faktyczne zaangażowanie w życie Kotliny. Docenienie tej kwestii awansem jest miłym akcentem dla tych, którzy są wierni służbie Edelweiss. W każdych okolicznościach.
Bardziej chyba "pito" w kirerunku Szanownego, który nota bene awans dostał za potwierdzenia dalszej służby - powiedzmy to przejście na zawodowstwo. Przynajmniej tymczasowo. :)

Piotr Romanow pisze: 31 sierpnia 2023, 07:27 Panowie, może skończmy ten bezsensowny temat i bawmy się jak bawiliśmy się wcześniej. Topór wojenny z mojej strony został zakopany. Przepraszam Heinz i mam nadzieje, że z Twojej strony mogę równie liczyć na zakopanie topora wojennego. :)
Jaki topór? Przecież ja żadnego topora nie wyciągałem, tymczasem Panowie, skoro już siedzimy w domostwie jednego z Was, to czekam aż coś zostanie rozlane.
Herr Hauptamnn, macie coś tam w swoim barku? Może właśnie z Nan Di przywieźliście? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja już wychodzę.
Nie mam nic więcej do powiedzenia. :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2023, 09:46 Ja już wychodzę.
Nie mam nic więcej do powiedzenia. :P
Do powiedzenia to może i nie, ale właśnie szklaneczki trzeba podnieść "ku wyżynom". :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Z Nan Di? Lokalnego Peterhoffika bym miał, ale zanim doleci to trochę minie. ;)
ODPOWIEDZ