Wieści z Księstwa Sarmacji

Ambasada Księstwa Sarmacji
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wieści z Księstwa Sarmacji

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Santi Vilarte pisze: 16 września 2023, 23:09
Powoli, ale intensywnie rozwija się Bananowy Wiatr, czyli narracyjna wojna na wyspie Tropicana. Biorą w niej udział trzy strony: grankweryści, których prowadzę, rewolucjoniści prowadzeni przez tow. Drenina oraz strona rządu w Soli, który prowadzi @Piwski Sroczyński.

W Starej Przystani, stolicy strefy grankwerystów, wypuszczono dzisiaj pierwszy numer gazety El Correo. Równolegle do forum, będzie ona informowała o postępach na froncie i bieżących wydarzeniach w Zona Nacional. Zapraszamy do lektury <3
W jaki sposób przeprowadzone zostanie "rozwiązanie" konfliktu? Ktoś o coć walczy, czy czysto fabularnie?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Santi Vilarte

ODZNACZENIA

Post autor: Santi Vilarte »

@Heinz-Werner Grüner ogólnie tak:
"oryginalna" wojna na Tropicanie, prowadzona przez Remigiusza jako namiestnika STS, była oparta na dość złożonym systemie wojennym. Pdf z jego zasadami liczył 11 stron. Najwyraźniej jakoś to ogarniał.
W naszej edycji pierwotnie Piwski ogłosił grę na spontanie, bez konkretnych zasad, które miały być dogadane w toku. Minęło pół roku ( :mrgreen: ) niezbyt aktywnej kampanii i spisałem takie uproszczone zasady, które są dostępne TUTAJ.

Ponieważ w ostatnich tygodniach przed spisaniem tych zasad Robert ze strony rewolucjonistów napisał kilka postów, to zaliczyliśmy je jako zdobycie 1 kawałka mojego terytorium. Dlatego narracja mojej strefy zaczyna się od obrony Parral.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Santi Vilarte pisze: 17 września 2023, 09:22
@Heinz-Werner Grüner ogólnie tak:
"oryginalna" wojna na Tropicanie, prowadzona przez Remigiusza jako namiestnika STS, była oparta na dość złożonym systemie wojennym. Pdf z jego zasadami liczył 11 stron. Najwyraźniej jakoś to ogarniał.
W naszej edycji pierwotnie Piwski ogłosił grę na spontanie, bez konkretnych zasad, które miały być dogadane w toku. Minęło pół roku ( :mrgreen: ) niezbyt aktywnej kampanii i spisałem takie uproszczone zasady, które są dostępne TUTAJ.

Ponieważ w ostatnich tygodniach przed spisaniem tych zasad Robert ze strony rewolucjonistów napisał kilka postów, to zaliczyliśmy je jako zdobycie 1 kawałka mojego terytorium. Dlatego narracja mojej strefy zaczyna się od obrony Parral.
Dzięki za wyjaśnienia!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Santi Vilarte

ODZNACZENIA

Post autor: Santi Vilarte »

Niedzielny wieczór zakończył się wręcz epicką bitwą na Tropicanie. Oddziały grankwerystów w kontrataku przekroczyły granicę ze strefą rewolucjonistów i starły się z nimi w bitwie granicznej. Przez ostatnie pół godziny niedzieli posty w wątkach poszczególnych stron pojawiały się niemal z minuty na minutę (czego dowód załączam na screenie). Szacunki na gorąco podają, że w ciągu tejże pół godziny wystrzelono 20-30 tysięcy znaków ze spacjami.
W nieco mniejszej intensywności trwały także walki na froncie północnym, pomiędzy atakującymi tam grankwerystami, a broniącymi się wojskami rządu solskiego. Na ten moment wynik starć jest niejasny i poznamy go dopiero, gdy poniedziałkowe słońce oświetli pola bitew...

W międzyczasie, jak to w porządnym przedstawieniu, mieliśmy także morderstwo ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Morderstwo świetnie opisane!
Santi Vilarte pisze: 25 września 2023, 00:15 Szacunki na gorąco podają, że w ciągu tejże pół godziny wystrzelono 20-30 tysięcy znaków ze spacjami.
Aż zajrzałem do statystyk! Tyle postów, że ho ho. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

No to pora by Edelweiss tak zadziałał 😁
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella Swann pisze: 25 września 2023, 10:18 No to pora by Edelweiss tak zadziałał 😁
Chciałem tylko powiedzieć, że akurat wczoraj i tak byliśmy lepsi od Sarmacji w ilości postów, pomimo "szaleńczej wojny". ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Heinz-Werner Grüner pisze: 25 września 2023, 10:37
Isabella Swann pisze: 25 września 2023, 10:18 No to pora by Edelweiss tak zadziałał 😁
Chciałem tylko powiedzieć, że akurat wczoraj i tak byliśmy lepsi od Sarmacji w ilości postów, pomimo "szaleńczej wojny". ;)
Serio? 😳 eeeeee czyli te 20/30 tyś to dla nas pestka. Nawet jak odzywam się sporadycznie 😳 dobra to jestem spokojna teraz o Edelweiss ❤️
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

To ile znaków mamy średnio, Oberhauptcie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Chodziło mi o liczbę postów, moi mili. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Księstwa Sarmacji”