W jaki sposób przeprowadzone zostanie "rozwiązanie" konfliktu? Ktoś o coć walczy, czy czysto fabularnie?Santi Vilarte pisze: ↑16 września 2023, 23:09Powoli, ale intensywnie rozwija się Bananowy Wiatr, czyli narracyjna wojna na wyspie Tropicana. Biorą w niej udział trzy strony: grankweryści, których prowadzę, rewolucjoniści prowadzeni przez tow. Drenina oraz strona rządu w Soli, który prowadzi @Piwski Sroczyński.
W Starej Przystani, stolicy strefy grankwerystów, wypuszczono dzisiaj pierwszy numer gazety El Correo. Równolegle do forum, będzie ona informowała o postępach na froncie i bieżących wydarzeniach w Zona Nacional. Zapraszamy do lektury <3
Wieści z Księstwa Sarmacji
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wieści z Księstwa Sarmacji
- Santi Vilarte
-
ODZNACZENIA
@Heinz-Werner Grüner ogólnie tak:
"oryginalna" wojna na Tropicanie, prowadzona przez Remigiusza jako namiestnika STS, była oparta na dość złożonym systemie wojennym. Pdf z jego zasadami liczył 11 stron. Najwyraźniej jakoś to ogarniał.
W naszej edycji pierwotnie Piwski ogłosił grę na spontanie, bez konkretnych zasad, które miały być dogadane w toku. Minęło pół roku (
) niezbyt aktywnej kampanii i spisałem takie uproszczone zasady, które są dostępne TUTAJ.
Ponieważ w ostatnich tygodniach przed spisaniem tych zasad Robert ze strony rewolucjonistów napisał kilka postów, to zaliczyliśmy je jako zdobycie 1 kawałka mojego terytorium. Dlatego narracja mojej strefy zaczyna się od obrony Parral.
"oryginalna" wojna na Tropicanie, prowadzona przez Remigiusza jako namiestnika STS, była oparta na dość złożonym systemie wojennym. Pdf z jego zasadami liczył 11 stron. Najwyraźniej jakoś to ogarniał.
W naszej edycji pierwotnie Piwski ogłosił grę na spontanie, bez konkretnych zasad, które miały być dogadane w toku. Minęło pół roku (
Ponieważ w ostatnich tygodniach przed spisaniem tych zasad Robert ze strony rewolucjonistów napisał kilka postów, to zaliczyliśmy je jako zdobycie 1 kawałka mojego terytorium. Dlatego narracja mojej strefy zaczyna się od obrony Parral.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzięki za wyjaśnienia!Santi Vilarte pisze: ↑17 września 2023, 09:22@Heinz-Werner Grüner ogólnie tak:
W naszej edycji pierwotnie Piwski ogłosił grę na spontanie, bez konkretnych zasad, które miały być dogadane w toku. Minęło pół roku () niezbyt aktywnej kampanii i spisałem takie uproszczone zasady, które są dostępne TUTAJ.
- Santi Vilarte
-
ODZNACZENIA
Niedzielny wieczór zakończył się wręcz epicką bitwą na Tropicanie. Oddziały grankwerystów w kontrataku przekroczyły granicę ze strefą rewolucjonistów i starły się z nimi w bitwie granicznej. Przez ostatnie pół godziny niedzieli posty w wątkach poszczególnych stron pojawiały się niemal z minuty na minutę (czego dowód załączam na screenie). Szacunki na gorąco podają, że w ciągu tejże pół godziny wystrzelono 20-30 tysięcy znaków ze spacjami.
W nieco mniejszej intensywności trwały także walki na froncie północnym, pomiędzy atakującymi tam grankwerystami, a broniącymi się wojskami rządu solskiego. Na ten moment wynik starć jest niejasny i poznamy go dopiero, gdy poniedziałkowe słońce oświetli pola bitew...
W międzyczasie, jak to w porządnym przedstawieniu, mieliśmy także morderstwo

W nieco mniejszej intensywności trwały także walki na froncie północnym, pomiędzy atakującymi tam grankwerystami, a broniącymi się wojskami rządu solskiego. Na ten moment wynik starć jest niejasny i poznamy go dopiero, gdy poniedziałkowe słońce oświetli pola bitew...
W międzyczasie, jak to w porządnym przedstawieniu, mieliśmy także morderstwo

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Morderstwo świetnie opisane!

Aż zajrzałem do statystyk! Tyle postów, że ho ho.Santi Vilarte pisze: ↑25 września 2023, 00:15 Szacunki na gorąco podają, że w ciągu tejże pół godziny wystrzelono 20-30 tysięcy znaków ze spacjami.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to pora by Edelweiss tak zadziałał 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Chciałem tylko powiedzieć, że akurat wczoraj i tak byliśmy lepsi od Sarmacji w ilości postów, pomimo "szaleńczej wojny".
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Serio?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 września 2023, 10:37Chciałem tylko powiedzieć, że akurat wczoraj i tak byliśmy lepsi od Sarmacji w ilości postów, pomimo "szaleńczej wojny".![]()
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL