Wizyta Księcia Sarmacji - cz.3

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Arkadiusz Maksymilian

ODZNACZENIA

Re: Wizyta Księcia Sarmacji - cz.3

Post autor: Arkadiusz Maksymilian »

Książę Arkadiusz Maksymilian podziękował za pytania i zainteresowanie. Zaczął odpowiadać:

Ja chciałem zahaczyć o to, ze mieszkańcy donoszą, że agenci z psami nie byli wyposażeni w woreczki służące do posprzątania po pupilach i czy w związku z tym mogą odpowiedzieć, jakie zasady utrzymania porządku były przestrzegane w czasie tej akcji...

Droga Pani, to już są szczegóły całej żmudnej operacji bezpieczeństwa. Agenci posługują się różnymi technikami i nowinkami technicznymi, niekiedy bardzo zaskakującymi, o niewymiarowych kształtach. Niestety, nie znam szczegółów ich akcji — muszą Państwo zapytać szefostwo Korpusu Ochrony. Ze swojej strony mogę zapewnić, że funkcjonariusze są nader higieniczni, więc jeśli w ogóle doszłoby do takiej sytuacji to na pewno nie zostawią Was samych z tym „problemem”.

Czy Sarmacja ma imperialistyczne zapędy względem Edelweiss ?

Nie, imperializm już nam się znudził. O ile początkowo jest kuszący to w długofalowej perspektywie więcej z nim problemów niż pożytku (uśmiechnął się szeroko).

Czy powstawanie nowych państw takich jak Edelweiss jest dla Sarmacji zagrożeniem?

Nie postrzegamy tego jako zagrożenia. Jeśli dane państwo swoją charakterystyką przyciągnie choćby dwie osoby chętne się w nie angażować, poświęcać na jego rzecz swój czas i chęci to już jest sukces. A to, że w Sarmacji uczestniczy mniej bądź więcej ludzi, ale zawsze jest to jakaś liczba, to jest to duży sukces. Świadczy o tym fakt, że w tym roku obchodzimy dwudziestą rocznicę istnienia a nasza historia obfitowała w wiele wydarzeń, po których wieścili nam upadek — jak jednak widać, trzymamy się całkiem mocno.

Czy dzisiejsze spotkanie wiąże się z ruchem bezwizowym dla obywateli obu krajów?

Nie było to tematem naszych dzisiejszych rozmów, natomiast wszystko jeszcze przed nami. Nasze relacje — a co za tym idzie nasze kanały dyplomatyczne — dopiero się rozwijają. Sprawa jest otwarta.

Która z Sarmatek może być matką Leszka?

Wszystkie, bo wszystkie są jurne i w kwiecie wieku. Pytanie raczej powinno brzmieć: która zechce? (zaśmiał się serdecznie spoglądając na JE Oberhaupta).

Czy są może do mnie jeszcze jakieś pytania? Śmiało!
Awatar użytkownika
Arkadiusz Maksymilian

ODZNACZENIA

Post autor: Arkadiusz Maksymilian »

A odpowiadając jeszcze na pytanie: Proszę Pana, a czy Sarmacja zamierza wysłać delegację na kolejną lawinę?

Nie wiem czy członkowie delegacji znajdą czas na takie atrakcje, ale pozwolę im wziąć w niej udział pod warunkiem, że Ty pójdziesz razem z nimi (uśmiechnął się.)
Awatar użytkownika
Bolesław Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Bolesław »

Bolesław dziwi się gdy słyszy o jakiejś lawinie na którą ma zostać zaprowadzony, ale się nie odzywa.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Młodzieniec był zdecydowanie uradowany, iż uzyskał odpowiedź na swoje pytanie. Z wielkimi wypiekami na polikach pokiwał tylko twierdząco głową, jakby chciał powiedzieć, że na pewno chciałby się tam wybrać.

JKM odpowiedział na wszystkie pytania... rzucono więc wzrokiem po tłumie w poszukiwaniu chętnych do zadania kolejnych...
Obrazek
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Mamy jeszcze jedno pytanie od sarmackiego dziennikarza dla JE Oberhaupta @Heinz-Werner Grüner .

Co sądzi WE o trwających pracach nad reformą prawno-ustrojową w Księstwie Sarmacji?
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

-Zapewne pyta mnie Szanowny Pytający o to, co sądzę o projekcie wyboru kanclerza przez samego księcia. Odpowiem nieco dyplomatycznie bo po pierwsze nie moją rolą jest oceniać sprawy prawne innych państw, a po drugie moja wypowiedź nic nie zmieni. Może być jedynie źródłem niepotrzebnych konfliktów, w które byłbym biernie wplątany. Proszę jednak ukradkiem nie wyciągać jakichkolwiek wniosków z mojej wypowiedzi. Daleki jestem od kreowania złej woli. Naprawdę nie widzę powodu bym miał w jakikolwiek sposób odnieść się do zmian względem konstytucji, niezależnie od tego jakie to państwo miałoby dla mnie mieć znaczenie. W tym przypadku, to już wewnętrzna sprawa Księstwa Sarmacji. Dziękuję
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Bolesław Stempel

ODZNACZENIA

(a już miałem sobie iść bo aktywność wygasła ale w ostatniej chwili pojawiła się odpowiedź)
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Po serii pytań od dziennikarzy nastąpiło oficjalne zakończenie spotkania w Der Sitz. Delegacja sarmacka uda się teraz do Grand Hotel von Edelweiss na krótki odpoczynek, aby wieczorem zawitać na otwarty dla mediów bankiet z udziałem najbliższych współpracowników obu stron i zaproszonych gości.

Żeby śledzić dalsze losy wizyty Jego Książęcej Mości Arkadiusza Maksymiliana zapraszamy do :

GRAND HOTEL von EDELWEISS
:E :E :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Kolumna pojazdów z Jego Książęcą Mością udała się do Grand Hotel.

Obrazek
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Bolesław Stempel

ODZNACZENIA

(który temat z Grand Hotel?)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siedziba Oberhaupta”