Ankieta z d... czterech liter

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek

Czy Kotlina Edelweiss winna dążyć do monarchii?

Czas głosowania minął 08 lipca 2024, 23:33

Tak, to się należy "boskiemu" pochodzeniu pewnych mikronautów,
3
21%
Nie, a na co to komu?
8
57%
Nie wiem, nie znam się
3
21%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ankieta z d... czterech liter

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Bez żadnego owijania w bawełnę i tworzenia historii, która oczywiście jest... Pytanie, ankieta, dawać!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ankieta z d... czterech liter

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No w moim odczuciu właściwą politykę można by u nas rozkręcić w każdym momencie bez udziału monarchy tylko nie widzę powodu by to robić. Jak na autokrate z pełnią władzy Herr Oberhaupt jest przecież wzorcową głową państwa i chyba nikt nie powie że robi on coś źle. Mi na przykład taki stan rzeczy odpowiada, jefe zajmuje się w zasadzie całym politykowaniem ale jak ma się jakiś pomysł to często gęsto go wprowadzi.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ja dziękuje za ciepłe slowa płynące z ust obywateli, to naprawdę budujące. Pamiętajcie, że to tylko ankieta. Nic zobowiązującego.
Jeśli chodzi o faktotum, to tak, czeka mnie poważna rozmowa, ale jak nie ma chętnych to i tutaj ciężko o wymuszanie rezygnacji, prawda? Jeśli zjawi się ktoś, i tutaj piszę całkiem poważnie, to twierdzi, że podoła być prawym czy lewym faktotum to zapraszam do rozmów.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

No cóż... :)
Jak zastąpić kogoś nie do zastąpienia? ;)
Co do niewielkich reform, to byśmy mogli pójść już dalej w rozwoju w lata pięćdziesiąte i sześćdziesiąte XX wieku :))
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 29 czerwca 2024, 18:27 No cóż... :)
Jak zastąpić kogoś nie do zastąpienia? ;)
Co do niewielkich reform, to byśmy mogli pójść już dalej w rozwoju w lata pięćdziesiąte i sześćdziesiąte XX wieku :))
Nie ma ludzi niezastąpionych...to po pierwsze...

Co do drugiej część wypowiedzi, to nie wiem czy już jest na to czas. My nawet nie przebrnęliśmy dobrze lat 30-stych... A gdzie dalej. Nic nie stoi na przeszkodzie wybiegać nieco w przyszłość, ale raczej ograniczałbym się do "wypadów" w obrębie jakiejś jednej "nitki" gospodarki, a nie całości.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Klimat i nasze poczynania i tak dają nam pole do popisu i wybieganie w przyszłość (chociażby Maulwurfy) i myślę, że mamy na to swoje wzajemne przyzwolenie.

Co do polityki, to również nie mamy żadnych ograniczeń związanych z ustrojem. Natomiast najczęściej bawimy w politykę zagraniczną - co w sumie dobrze nam wychodzi, bo zawsze jest poruszenie wewnątrz i na zewnątrz kraju. Polityków mamy sporo i są oni dobrzy w swoim fachu, brak polityki wewnętrznej spowodowane jest tym, że wszyscy obraliśmy ten sam kierunek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 30 czerwca 2024, 10:31 Klimat i nasze poczynania i tak dają nam pole do popisu i wybieganie w przyszłość (chociażby Maulwurfy) i myślę, że mamy na to swoje wzajemne przyzwolenie.

Co do polityki, to również nie mamy żadnych ograniczeń związanych z ustrojem. Natomiast najczęściej bawimy w politykę zagraniczną - co w sumie dobrze nam wychodzi, bo zawsze jest poruszenie wewnątrz i na zewnątrz kraju. Polityków mamy sporo i są oni dobrzy w swoim fachu, brak polityki wewnętrznej spowodowane jest tym, że wszyscy obraliśmy ten sam kierunek.
Mądrego miło poczytać. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Dokładnie tak i całkowicie się zgadzam z moimi przedmówcami :) ;)
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 30 czerwca 2024, 14:48
Joachim Cargalho pisze: 30 czerwca 2024, 10:31 Klimat i nasze poczynania i tak dają nam pole do popisu i wybieganie w przyszłość (chociażby Maulwurfy) i myślę, że mamy na to swoje wzajemne przyzwolenie.

Co nie? No ale z grubsza w punkt, kiedyś można by się skusić na rozwinięcie polityki wewnętrznej ale na razie dobrze trzymamy się i bez tego.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 30 czerwca 2024, 16:16
Heinz-Werner Grüner pisze: 30 czerwca 2024, 14:48

Co nie? No ale z grubsza w punkt, kiedyś można by się skusić na rozwinięcie polityki wewnętrznej ale na razie dobrze trzymamy się i bez tego.
Owszem można, ale do tej pory nikt nie czuł potrzeby zagrozić władzy oberhauptowej, więc nie wiem czy znajdą się chętni. Nie mniej jakoś mi się Edelweiss nie kojarzy z politykowaniem i walką o stołki.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Jako gość zagraniczny to mogę zgodzić się, że dobrze jest jak jest. Taka zmiana i wprowadzenie polityki moim zdaniem raczej przyniesie negatywne skutki. Idźcie w to, co zbudowaliście, bo dobrze to wam wychodzi. Jak już wprowadzić zmiany, to jakieś zmniejsze.

Osobiście czasami tutaj wpadam, aby właśnie trochę odpocząć od Sarmacji na tzw. mały urlopik i taka zmiana klimatu czasami pomaga na "regenerację". ;)
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Agencja Informacyjna Edelweiss (ENA)”