Ankieta z d... czterech liter
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ankieta z d... czterech liter
Bez żadnego owijania w bawełnę i tworzenia historii, która oczywiście jest... Pytanie, ankieta, dawać!
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Ankieta z d... czterech liter
No w moim odczuciu właściwą politykę można by u nas rozkręcić w każdym momencie bez udziału monarchy tylko nie widzę powodu by to robić. Jak na autokrate z pełnią władzy Herr Oberhaupt jest przecież wzorcową głową państwa i chyba nikt nie powie że robi on coś źle. Mi na przykład taki stan rzeczy odpowiada, jefe zajmuje się w zasadzie całym politykowaniem ale jak ma się jakiś pomysł to często gęsto go wprowadzi.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja dziękuje za ciepłe slowa płynące z ust obywateli, to naprawdę budujące. Pamiętajcie, że to tylko ankieta. Nic zobowiązującego.
Jeśli chodzi o faktotum, to tak, czeka mnie poważna rozmowa, ale jak nie ma chętnych to i tutaj ciężko o wymuszanie rezygnacji, prawda? Jeśli zjawi się ktoś, i tutaj piszę całkiem poważnie, to twierdzi, że podoła być prawym czy lewym faktotum to zapraszam do rozmów.
Jeśli chodzi o faktotum, to tak, czeka mnie poważna rozmowa, ale jak nie ma chętnych to i tutaj ciężko o wymuszanie rezygnacji, prawda? Jeśli zjawi się ktoś, i tutaj piszę całkiem poważnie, to twierdzi, że podoła być prawym czy lewym faktotum to zapraszam do rozmów.
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No cóż...
Jak zastąpić kogoś nie do zastąpienia?
Co do niewielkich reform, to byśmy mogli pójść już dalej w rozwoju w lata pięćdziesiąte i sześćdziesiąte XX wieku
)
Jak zastąpić kogoś nie do zastąpienia?
Co do niewielkich reform, to byśmy mogli pójść już dalej w rozwoju w lata pięćdziesiąte i sześćdziesiąte XX wieku
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie ma ludzi niezastąpionych...to po pierwsze...Jürgen Voller pisze: ↑29 czerwca 2024, 18:27 No cóż...![]()
Jak zastąpić kogoś nie do zastąpienia?![]()
Co do niewielkich reform, to byśmy mogli pójść już dalej w rozwoju w lata pięćdziesiąte i sześćdziesiąte XX wieku)
Co do drugiej część wypowiedzi, to nie wiem czy już jest na to czas. My nawet nie przebrnęliśmy dobrze lat 30-stych... A gdzie dalej. Nic nie stoi na przeszkodzie wybiegać nieco w przyszłość, ale raczej ograniczałbym się do "wypadów" w obrębie jakiejś jednej "nitki" gospodarki, a nie całości.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Klimat i nasze poczynania i tak dają nam pole do popisu i wybieganie w przyszłość (chociażby Maulwurfy) i myślę, że mamy na to swoje wzajemne przyzwolenie.
Co do polityki, to również nie mamy żadnych ograniczeń związanych z ustrojem. Natomiast najczęściej bawimy w politykę zagraniczną - co w sumie dobrze nam wychodzi, bo zawsze jest poruszenie wewnątrz i na zewnątrz kraju. Polityków mamy sporo i są oni dobrzy w swoim fachu, brak polityki wewnętrznej spowodowane jest tym, że wszyscy obraliśmy ten sam kierunek.
Co do polityki, to również nie mamy żadnych ograniczeń związanych z ustrojem. Natomiast najczęściej bawimy w politykę zagraniczną - co w sumie dobrze nam wychodzi, bo zawsze jest poruszenie wewnątrz i na zewnątrz kraju. Polityków mamy sporo i są oni dobrzy w swoim fachu, brak polityki wewnętrznej spowodowane jest tym, że wszyscy obraliśmy ten sam kierunek.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mądrego miło poczytać.Joachim Cargalho pisze: ↑30 czerwca 2024, 10:31 Klimat i nasze poczynania i tak dają nam pole do popisu i wybieganie w przyszłość (chociażby Maulwurfy) i myślę, że mamy na to swoje wzajemne przyzwolenie.
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Co nie? No ale z grubsza w punkt, kiedyś można by się skusić na rozwinięcie polityki wewnętrznej ale na razie dobrze trzymamy się i bez tego.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑30 czerwca 2024, 14:48Mądrego miło poczytać.Joachim Cargalho pisze: ↑30 czerwca 2024, 10:31 Klimat i nasze poczynania i tak dają nam pole do popisu i wybieganie w przyszłość (chociażby Maulwurfy) i myślę, że mamy na to swoje wzajemne przyzwolenie.
Co do polityki, to również nie mamy żadnych ograniczeń związanych z ustrojem. Natomiast najczęściej bawimy w politykę zagraniczną - co w sumie dobrze nam wychodzi, bo zawsze jest poruszenie wewnątrz i na zewnątrz kraju. Polityków mamy sporo i są oni dobrzy w swoim fachu, brak polityki wewnętrznej spowodowane jest tym, że wszyscy obraliśmy ten sam kierunek.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Owszem można, ale do tej pory nikt nie czuł potrzeby zagrozić władzy oberhauptowej, więc nie wiem czy znajdą się chętni. Nie mniej jakoś mi się Edelweiss nie kojarzy z politykowaniem i walką o stołki.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑30 czerwca 2024, 16:16Co nie? No ale z grubsza w punkt, kiedyś można by się skusić na rozwinięcie polityki wewnętrznej ale na razie dobrze trzymamy się i bez tego.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑30 czerwca 2024, 14:48Mądrego miło poczytać.Joachim Cargalho pisze: ↑30 czerwca 2024, 10:31 Klimat i nasze poczynania i tak dają nam pole do popisu i wybieganie w przyszłość (chociażby Maulwurfy) i myślę, że mamy na to swoje wzajemne przyzwolenie.
Co do polityki, to również nie mamy żadnych ograniczeń związanych z ustrojem. Natomiast najczęściej bawimy w politykę zagraniczną - co w sumie dobrze nam wychodzi, bo zawsze jest poruszenie wewnątrz i na zewnątrz kraju. Polityków mamy sporo i są oni dobrzy w swoim fachu, brak polityki wewnętrznej spowodowane jest tym, że wszyscy obraliśmy ten sam kierunek.![]()
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Jako gość zagraniczny to mogę zgodzić się, że dobrze jest jak jest. Taka zmiana i wprowadzenie polityki moim zdaniem raczej przyniesie negatywne skutki. Idźcie w to, co zbudowaliście, bo dobrze to wam wychodzi. Jak już wprowadzić zmiany, to jakieś zmniejsze.
Osobiście czasami tutaj wpadam, aby właśnie trochę odpocząć od Sarmacji na tzw. mały urlopik i taka zmiana klimatu czasami pomaga na "regenerację".
Osobiście czasami tutaj wpadam, aby właśnie trochę odpocząć od Sarmacji na tzw. mały urlopik i taka zmiana klimatu czasami pomaga na "regenerację".