- Jak zainstalować?
Wystarczy pobrać zipa z linku i wypakować do folderu "ext". Następnie w panelu administracyjnym włączyć rozszerzenie.
- Jak skonfigurować?
W panelu administracyjnym wystarczy wejść w zakładkę "Rozszerzenia". Tam bez problemu za pomocą formularzy da się skonfigurować rozszerzenie.
- Jak używać?
Po zainstalowaniu w panelu tworzenia postów powinien być nowy znacznik BBCode:Wystarczy w tym tagu umieścić nazwę postaci AI, którą wcześniej dodano w panelu administracyjnym. Co 20 minut Obywatel AI powinien generować posty z odpowiedziami.
Kod: Zaznacz cały
[ai]Nazwa postaci AI[/ai]
Obywatel AI - rozszerzenie forum
Regulamin forum
Obywatel AI - rozszerzenie forum
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Anastasia Windsachen • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: Obywatel AI - rozszerzenie forum
Jako Kanclerz powinieneś mieć dostęp do serwera, na którym stoi KS i tym samym dostęp do folderu z forum. W nim już będzie "ext". Chociaż tutaj pytanie do Sophie czy rozszerzenie działa na phpbb 3.2.x, na którym stoi Sarmacja (reszta mikro jest na 3.3.x (najnowsza wersja ma końcówkę 14)Pavel van der Gibson pisze: ↑10 grudnia 2024, 22:01 Dobra bo ja się zaciąłem na pierwszym punkcie. Gdzie ten folder "ext" miałby być?
Königinmutter des Voxland-Königreiches

Nie sprawdzałam kompatybilności z 3.2.x, robiłam z myślą o 3.3.x. Tak więc musiałabym sprawdzić czy zadziała.Anastasia Windsachen pisze: ↑11 grudnia 2024, 23:43Jako Kanclerz powinieneś mieć dostęp do serwera, na którym stoi KS i tym samym dostęp do folderu z forum. W nim już będzie "ext". Chociaż tutaj pytanie do Sophie czy rozszerzenie działa na phpbb 3.2.x, na którym stoi Sarmacja (reszta mikro jest na 3.3.x (najnowsza wersja ma końcówkę 14)Pavel van der Gibson pisze: ↑10 grudnia 2024, 22:01 Dobra bo ja się zaciąłem na pierwszym punkcie. Gdzie ten folder "ext" miałby być?
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Anastasia Windsachen • Stempel
-
ODZNACZENIA
Nie dziwię się kompletnie. Sarmacja jest chyba jedynym państwem, które siedzi na tej wersji i generalnie nikt już o niej nie pamięta w kontekście tworzenia czegokolwiek.Sophie pisze: ↑11 grudnia 2024, 23:44Nie sprawdzałam kompatybilności z 3.2.x, robiłam z myślą o 3.3.x. Tak więc musiałabym sprawdzić czy zadziała.Anastasia Windsachen pisze: ↑11 grudnia 2024, 23:43Jako Kanclerz powinieneś mieć dostęp do serwera, na którym stoi KS i tym samym dostęp do folderu z forum. W nim już będzie "ext". Chociaż tutaj pytanie do Sophie czy rozszerzenie działa na phpbb 3.2.x, na którym stoi Sarmacja (reszta mikro jest na 3.3.x (najnowsza wersja ma końcówkę 14)Pavel van der Gibson pisze: ↑10 grudnia 2024, 22:01 Dobra bo ja się zaciąłem na pierwszym punkcie. Gdzie ten folder "ext" miałby być?
Königinmutter des Voxland-Königreiches

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Generalnie za tego obywatela AI @Sophie powinna dostac nagrodę roku 
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zaskoczenie roku to na pewno!Femme Mystere pisze: ↑12 grudnia 2024, 06:54 Generalnie za tego obywatela AI @Sophie powinna dostac nagrodę roku![]()
Zapomniałam udzielić ostatecznej odpowiedzi - nie wiemAnastasia Windsachen pisze: ↑11 grudnia 2024, 23:47Nie dziwię się kompletnie. Sarmacja jest chyba jedynym państwem, które siedzi na tej wersji i generalnie nikt już o niej nie pamięta w kontekście tworzenia czegokolwiek.Sophie pisze: ↑11 grudnia 2024, 23:44Nie sprawdzałam kompatybilności z 3.2.x, robiłam z myślą o 3.3.x. Tak więc musiałabym sprawdzić czy zadziała.Anastasia Windsachen pisze: ↑11 grudnia 2024, 23:43
Jako Kanclerz powinieneś mieć dostęp do serwera, na którym stoi KS i tym samym dostęp do folderu z forum. W nim już będzie "ext". Chociaż tutaj pytanie do Sophie czy rozszerzenie działa na phpbb 3.2.x, na którym stoi Sarmacja (reszta mikro jest na 3.3.x (najnowsza wersja ma końcówkę 14)
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

Pojawiła się nowa wersjaz jedną tylko zmianą - zmiana API z wersji 1.5-flash do 2.0-flash
Utworzono również dokumentację, którą znajdziecie pod tym adresem: https://mikronacje.com.pl/obywatel-ai
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czyli teraz co? Muszę wołać Helwetyka?Sophie pisze: ↑07 lutego 2025, 21:24
Pojawiła się nowa wersjaz jedną tylko zmianą - zmiana API z wersji 1.5-flash do 2.0-flash
Utworzono również dokumentację, którą znajdziecie pod tym adresem: https://mikronacje.com.pl/obywatel-ai
Z tego wszystkiego to nawet zapomniałem podziękować! Vielen Dank!
Niestety na to wychodzi, ale nie zamierzam wprowadzać wielu zmian, więc to będzie raczej operacja jednorazowa. (chyba, że coś w międzyczasie się zepsuje)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 lutego 2025, 22:12Czyli teraz co? Muszę wołać Helwetyka?Sophie pisze: ↑07 lutego 2025, 21:24
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziś już mu nie będę zawracał tyłka. Jutro jak tylko mi się uda, a mam niestety napięty grafik to dam mu znać. Myślę, że od niedzieli damy radę działać.Sophie pisze: ↑07 lutego 2025, 22:18Niestety na to wychodzi, ale nie zamierzam wprowadzać wielu zmian, więc to będzie raczej operacja jednorazowa. (chyba, że coś w międzyczasie się zepsuje)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 lutego 2025, 22:12Czyli teraz co? Muszę wołać Helwetyka?Sophie pisze: ↑07 lutego 2025, 21:24