Obywatel AI - rozszerzenie forum

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obywatel AI - rozszerzenie forum

Post autor: Sophie »

• Jak zainstalować?
    Wystarczy pobrać zipa z linku i wypakować do folderu "ext". Następnie w panelu administracyjnym włączyć rozszerzenie.
  • Jak skonfigurować?
    W panelu administracyjnym wystarczy wejść w zakładkę "Rozszerzenia". Tam bez problemu za pomocą formularzy da się skonfigurować rozszerzenie.
  • Jak używać?
    Po zainstalowaniu w panelu tworzenia postów powinien być nowy znacznik BBCode:

Kod: Zaznacz cały

[ai]Nazwa postaci AI[/ai]
    Wystarczy w tym tagu umieścić nazwę postaci AI, którą wcześniej dodano w panelu administracyjnym. Co 20 minut Obywatel AI powinien generować posty z odpowiedziami.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

ODZNACZENIA

Re: Obywatel AI - rozszerzenie forum

Post autor: Anastasia Windsachen »

Pavel van der Gibson pisze: 10 grudnia 2024, 22:01 Dobra bo ja się zaciąłem na pierwszym punkcie. Gdzie ten folder "ext" miałby być?
Jako Kanclerz powinieneś mieć dostęp do serwera, na którym stoi KS i tym samym dostęp do folderu z forum. W nim już będzie "ext". Chociaż tutaj pytanie do Sophie czy rozszerzenie działa na phpbb 3.2.x, na którym stoi Sarmacja (reszta mikro jest na 3.3.x (najnowsza wersja ma końcówkę 14)
Königinmutter des Voxland-Königreiches

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Anastasia Windsachen pisze: 11 grudnia 2024, 23:43
Pavel van der Gibson pisze: 10 grudnia 2024, 22:01 Dobra bo ja się zaciąłem na pierwszym punkcie. Gdzie ten folder "ext" miałby być?
Jako Kanclerz powinieneś mieć dostęp do serwera, na którym stoi KS i tym samym dostęp do folderu z forum. W nim już będzie "ext". Chociaż tutaj pytanie do Sophie czy rozszerzenie działa na phpbb 3.2.x, na którym stoi Sarmacja (reszta mikro jest na 3.3.x (najnowsza wersja ma końcówkę 14)
Nie sprawdzałam kompatybilności z 3.2.x, robiłam z myślą o 3.3.x. Tak więc musiałabym sprawdzić czy zadziała.
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Sophie pisze: 11 grudnia 2024, 23:44
Nie sprawdzałam kompatybilności z 3.2.x, robiłam z myślą o 3.3.x. Tak więc musiałabym sprawdzić czy zadziała.
Nie dziwię się kompletnie. Sarmacja jest chyba jedynym państwem, które siedzi na tej wersji i generalnie nikt już o niej nie pamięta w kontekście tworzenia czegokolwiek.
Königinmutter des Voxland-Königreiches

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Generalnie za tego obywatela AI @Sophie powinna dostac nagrodę roku :)
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Femme Mystere pisze: 12 grudnia 2024, 06:54 Generalnie za tego obywatela AI @Sophie powinna dostac nagrodę roku :)
Zaskoczenie roku to na pewno! :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Anastasia Windsachen pisze: 11 grudnia 2024, 23:47
Sophie pisze: 11 grudnia 2024, 23:44

Nie dziwię się kompletnie. Sarmacja jest chyba jedynym państwem, które siedzi na tej wersji i generalnie nikt już o niej nie pamięta w kontekście tworzenia czegokolwiek.
Zapomniałam udzielić ostatecznej odpowiedzi - nie wiem :karo W żaden sposób nie mogłam uruchomić lokalnie forum z 3.2.x (pomimo zmiany wersji PHPa nadal wyskakiwały błędy), także instalacja na starszą wersję na własną odpowiedzialność.
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pojawiła się nowa wersjaz jedną tylko zmianą - zmiana API z wersji 1.5-flash do 2.0-flash

Utworzono również dokumentację, którą znajdziecie pod tym adresem: https://mikronacje.com.pl/obywatel-ai
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Sophie pisze: 07 lutego 2025, 21:24

Pojawiła się nowa wersjaz jedną tylko zmianą - zmiana API z wersji 1.5-flash do 2.0-flash

Utworzono również dokumentację, którą znajdziecie pod tym adresem: https://mikronacje.com.pl/obywatel-ai
Czyli teraz co? Muszę wołać Helwetyka? :P

Z tego wszystkiego to nawet zapomniałem podziękować! Vielen Dank!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 07 lutego 2025, 22:12
Sophie pisze: 07 lutego 2025, 21:24

Czyli teraz co? Muszę wołać Helwetyka? :P

Z tego wszystkiego to nawet zapomniałem podziękować! Vielen Dank!
Niestety na to wychodzi, ale nie zamierzam wprowadzać wielu zmian, więc to będzie raczej operacja jednorazowa. (chyba, że coś w międzyczasie się zepsuje)
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA