Najstarsze mikronacje na ŚWIECIE
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Najstarsze mikronacje na ŚWIECIE
Są wieloosobowe, ale trudno mi dojść do jakiś konkretnych informacji. Nie mają odpowiednika stempla, raczej są tam organizacje międzynarodowe i integracyjne niż statystyczne.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dobra, a tak na pierwszy rzut oka, gdzie to ma sie lepiej?Pavel van der Gibson pisze: ↑06 stycznia 2025, 19:29 Są wieloosobowe, ale trudno mi dojść do jakiś konkretnych informacji. Nie mają odpowiednika stempla, raczej są tam organizacje międzynarodowe i integracyjne niż statystyczne.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W liczbie w miarę aktywnych mikronacji, raczej u nich. Aczkolwiek brakuje jakiś statystyk.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:02No dobra, a tak na pierwszy rzut oka, gdzie to ma sie lepiej?Pavel van der Gibson pisze: ↑06 stycznia 2025, 19:29 Są wieloosobowe, ale trudno mi dojść do jakiś konkretnych informacji. Nie mają odpowiednika stempla, raczej są tam organizacje międzynarodowe i integracyjne niż statystyczne.![]()
Przykładowo w United States of Astor w ciągu ostatnich 24 godzin było zalogowanych 29 użytkowników, z czego ok. 15 to mieszkańcy tej mikro. W paru widziałem też tendencję do kont narracyjnych typu stacja telewizyjna, Senat, Prowincja itp.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ok. Nie chciałbym ujawniać jeszcze to co dostałem do Szanownego via pw, ale tam też to wyglądało jak pełna narracja... SUABO. Widziałbym takie rozwiązania jak u nas. Na razie cichosza, mam pewne plany na najbliższe 2 tygodnie.Pavel van der Gibson pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:11W liczbie w miarę aktywnych mikronacji, raczej u nich. Aczkolwiek brakuje jakiś statystyk.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:02No dobra, a tak na pierwszy rzut oka, gdzie to ma sie lepiej?Pavel van der Gibson pisze: ↑06 stycznia 2025, 19:29 Są wieloosobowe, ale trudno mi dojść do jakiś konkretnych informacji. Nie mają odpowiednika stempla, raczej są tam organizacje międzynarodowe i integracyjne niż statystyczne.![]()
Przykładowo w United States of Astor w ciągu ostatnich 24 godzin było zalogowanych 29 użytkowników, z czego ok. 15 to mieszkańcy tej mikro. W paru widziałem też tendencję do kont narracyjnych typu stacja telewizyjna, Senat, Prowincja itp.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:13Ok. Nie chciałbym ujawniać jeszcze to co dostałem do Szanownego via pw, ale tam też to wyglądało jak pełna narracja... SUABO. Widziałbym takie rozwiązania jak u nas. Na razie cichosza, mam pewne plany na najbliższe 2 tygodnie.Pavel van der Gibson pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:11W liczbie w miarę aktywnych mikronacji, raczej u nich. Aczkolwiek brakuje jakiś statystyk.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:02
No dobra, a tak na pierwszy rzut oka, gdzie to ma sie lepiej?![]()
Przykładowo w United States of Astor w ciągu ostatnich 24 godzin było zalogowanych 29 użytkowników, z czego ok. 15 to mieszkańcy tej mikro. W paru widziałem też tendencję do kont narracyjnych typu stacja telewizyjna, Senat, Prowincja itp.![]()
Taaaak, później przeglądałem to co wysłałem i jak w końcu ogarnąłem na jakiej zasadzie działają to się złapałem za głowę xd
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No ja tak nie za bardzo z niemieckiego, ale tyle co sobie przetlumaczyłem to też sie uśmiałem.Pavel van der Gibson pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:15Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:13Ok. Nie chciałbym ujawniać jeszcze to co dostałem do Szanownego via pw, ale tam też to wyglądało jak pełna narracja... SUABO. Widziałbym takie rozwiązania jak u nas. Na razie cichosza, mam pewne plany na najbliższe 2 tygodnie.Pavel van der Gibson pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:11
W liczbie w miarę aktywnych mikronacji, raczej u nich. Aczkolwiek brakuje jakiś statystyk.
Przykładowo w United States of Astor w ciągu ostatnich 24 godzin było zalogowanych 29 użytkowników, z czego ok. 15 to mieszkańcy tej mikro. W paru widziałem też tendencję do kont narracyjnych typu stacja telewizyjna, Senat, Prowincja itp.![]()
Taaaak, później przeglądałem to co wysłałem i jak w końcu ogarnąłem na jakiej zasadzie działają to się złapałem za głowę xd
Proszę więcej na ten temat o co cho z tym redditem. Tam też działają "mikronacje"?
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Hmmmm no tak to można nazwać, całą historię masz w filmie i polecam go obejrzeć bo całkiem podobne do naszych mikronacji to wyglądaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:28Proszę więcej na ten temat o co cho z tym redditem. Tam też działają "mikronacje"?![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ok, ok. Godzina z obrazem... No to chyba nie dziś, ani jutro. Gdyby to było tylko do słuchania to chociaż na spacerek z psiakiem.Damiano Robingren pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:32Hmmmm no tak to można nazwać, całą historię masz w filmie i polecam go obejrzeć bo całkiem podobne do naszych mikronacji to wyglądaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑06 stycznia 2025, 20:28Proszę więcej na ten temat o co cho z tym redditem. Tam też działają "mikronacje"?![]()
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A propos mapy Proxima Centauri, dowiedziałem się, że to trochę jak inne uniwersum. Takie małe nacje często discordowe.Damiano Robingren pisze: ↑05 stycznia 2025, 23:45Mapa już nie aktualna, według moich informacji ich "gra" dzieje się na Proxima Centauri b i oto ich mapa ich planety:Pavel van der Gibson pisze: ↑05 stycznia 2025, 23:09Ciężko powiedzieć, coś tam można wnioskować po liczbie państw na mapie:Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 stycznia 2025, 20:20 Ktoś na szybko orientuje się jakie np. w niemieckojęzycznych jest obłożenie ludzi? Tak z czystej ciekawości.
W dodatku istnieje federacja CONAS porównywalna do Unii Europejskiej zrzeszająca cały kontynent o nazwie Absurdystan, która składa się z 32 państw członkowskich.