Jeśli chodzi o te turnieje w trakcie v-mundialu to dla mnie też ok.
Też mam z tym problem.Innym przypadkiem jest sytuacja Nan Di i Nowej Ordy, Volkianu czy Teutonii - napisze zbiorczo, wszystkie ekipy nizaprzeczalnie są prowadzone w poprawny sposób. To przypadki gdzie coś istnieje, jest zdublowane, nie ma ruchu na forum(lub ożywa wtedy kiedy zarzuca im się jego brak), nie ma chwilowo żadnej osoby utożsamiającej się z ta nacją. Nie jest to wytyk, ale mój rzeczywisty odbiór, a bywam to tu, to tam.
Raczej nie sądzę, że będziemy rozpatrywać te reprezentacje jako do "zawieszenia", ale po prostu wyrażam swoje zaniepokojenie.
Wolałabym, aby nowe mikronacje trochę pobyły, dały się poznać a potem rozważyć dołączenie. No bo średnio mi się widzi, aby ledwo co założone państwo dołączyło, gdy nie wiemy czy przetrwa bo możemy mieć martwą drużynę i będzie problem.Kolejna sprawa to nowe reprezentacje. Jak zapewne widzieliście dwoiłem się i troiłem by każdy mundial i każdy sezon wyglądał, tak jak wygląda. Parzysta ilość drużyn, forma rozgrywek grupowych w równa dla wszystkich. Do tej pory udawało mi się.
Własnie przyszła pora, że chyba mi się nie uda.
Dostałem dziś zgłoszenie od Bolivarii - nowa mikronacja na Bastionie/stara w swojej historii, pamięta jeszcze poprzednią dekadę. Oczywiście wypada zaakceptować, problem z tym, że to 31 ekipa. Będzie nierówno.
Za to muszę niestety przeprosić, chyba, że do czasu startu sezonu, ktoś się wykruszy, albo pojawi nowy twór chętny do dołączenia do MUP
Najprostszym rozwiązaniem jest "puszczenie" tego sezonu w obecnym stanie kadrowym (plus to co powyżej), niejako danie szansy tym co znikneli i tak pewnie zrobimy, ale jestem ogromnie ciekaw co Wy sądzicie na ten temat.
No to w sumie czytając dalsze posty w tych tematach to mamy podobne zdanie. Nie wiem jak reszta.
Co do zgłaszania kandydatur do organizacji v-mundialu.. Ja bym termin składania przedłużyła chociaż o miesiąc. Moim zdaniem miesiąc to trochę za mało, aby coś sensownego i dobrego przedstawić, wiadomo głównym czynnikiem jest czas w realu ale też inne zobowiązania w mikro. Dlatego bym przedłużyła.